QUOTE(Monica @ 2008 12 03, 20:51)
Kunigunda, o tai nerafinuotą kakavos sviestą galima valgyti??Ir nerafinuoto yra halej?Daddy girl rašė, kad nerafinuotas kosmetiniams tikslams skirtas
bet juk pirnos parduotuves nerafinuotu alieju salto spaudimo, kurie skirti maistui ruosti, o ne kremams namuose gaminti, tai viena. Antra, tas kakavos sviestas yra Rutos fasuojamas (inportuojama is olandijos) - tad jie negaletu pardavineti tokio produkto, kurio nebutu galima valgyti

-tai jau butu bandymas nuzudyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 03, 21:25)
man atrodo, nerafinuotas ir salto spaudimo yra du skirtingi dalykai. jei klystu, gal kas pataisys
gali buti nerafinuotas ir kvepeti sokoladu, bet isgautas karstuoju budu, taigi prarades savo gerasias savybes (kurios dingsta del karscio).
o saltuoju budu isgautas gali tikti ir maistui.
zinok, as ir ilga laika galvojau, kad salto spaudimo -tai nerafinuoti, o rafinuoti -tai jau panaudojant ivairias priemones, bet dabar parduotuvese puikuojasi tokie uzrasai ant alieju:
salto spaudimo -nerafinuotas;
salto spaudimo -rafinuotas.
Skirtumas tarp vienu ir kitu, tiek spalva ir skoniu bei kvapu labai ryskus
Tas pats ir su tuo kakavos sviestu - turejau as ir rafinuoto -jei nezinociau, kad ten kakavos sviestas -niekada nesugalvociau

- 2 skirtingi produktai
Gal as ir klystu, bet man atrodo, kad jei jis butu isgautas karstuoju budu -tai turetu buti isoriskai kitoks nei saltu budu isgautas, o ir skonis - juk kai ragauji paskrudintu sezamu ar moliugu seklu alieju -tai jauciasi
Na, atvaziuosi i LT ir paragausi -tada zinosim ar labai skiriasi ju skonis