QUOTE(~saulyte~ @ 2009 03 28, 16:35)
Lietuva, koks grazus tavasis kaktusiukas.

O kaip cia taip gaunasi,kad i metus po pora trejeta kartu zydi pas jus "kaledinukas"?
Pas mane vienas jau ganetinai "senas" "velykinukas" krauna pumpurelius. Jie dar mazuciukai, bet jau svieciasi ryskiai raudonos galvytes.
Bet su kitu turiu neaiskumu. Pries savaite gera klausiau jusu patarimo, ka daryti,kad nupuvo saknys bei pirmieji prie saknu nareliai. Tai padariau kaip saket.

Jau savaite kaip ji laikau igaubusi i masiuka ir kas pora trejeta dienu vis pradarau maisiuka paziureti ka daro mano gelyte ir truputuka nupurskiu su vandenuku. Ir stai dabar ties kiekvieno narelio sujungimo vieta auga plonyciai balti tarsi siuliukai, manau,kad tai sakneles.

Bet jie visi yra virs zemes. O kas darosi su zmeje esanciais nareliais - ar jie isleido sakneles, nezinau.

Kas man toliau daryti? Dar laikyti maisiuke? Ir kaip suprasti tuos baltus siuliukus - sakneles?
Aš manau, kad priklauso nuo kiekvieno augalėlio rūšies tas žydėjimas. Na laikymo sąlygos aišku irgi prisideda prie to. Bet pas mane raudonasis žydi kaip laikrodis tik vieną kartą lapkričio mėnesį. Nors laikomas tokiomis pačiomis sąlygomis kaip pvz. šitas baltukas. Na bet, jei kas pasikeis ir pradės dažniau žydėti, pasakysiu ir pasirodysiu jums
Dėl to gaivinimo po maišeliu. Nieko negaliu patarti, nes nei vieno neteko gaivinti. Patars
merga, tikiuosi.
Tiesa, persodinau šiandien savo seniausiai turimą raudonąjį kalėduką į didesnį vazoną. Nes sodinau prieš kokius 5 metus. Tai manau, jau pats laikas. Nes ir žydėjo paskutinį kartą ne taip gausiai. Dabar bus matyt lapkritį, kaip jam patiko naujas būstas.
Va paskutinį kartą kaip mažokai (mano akimis) pražydo