Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis"kaktusas

QUOTE(Lietuva @ 2009 03 27, 19:07)
Mano baltasis su rožiniu viduriuku  wub.gif
Šiemet jau antras žydėjimas  thumbup.gif

user posted image

....koks grozis bigsmile.gif bigsmile.gif spalva tokia..mmm, skani blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 03 27, 20:07)

Maniškis toksai pat jau trečia karta neužilgo sužydės, o pumpurėlių irgi gan nemažai.Naujų narelių dar net nesiruošia augint.
Atsakyti
QUOTE(*Daivulyte* @ 2009 03 28, 13:27)
Maniškis toksai pat jau trečia karta neužilgo sužydės, o pumpurėlių irgi gan nemažai.Naujų narelių dar net nesiruošia augint.

Po zydejimo apie menesi pailses ir prades auginti mirksiukas.gif
Atsakyti
Lietuva, koks grazus tavasis kaktusiukas. wub.gif O kaip cia taip gaunasi,kad i metus po pora trejeta kartu zydi pas jus "kaledinukas"?
Pas mane vienas jau ganetinai "senas" "velykinukas" krauna pumpurelius. Jie dar mazuciukai, bet jau svieciasi ryskiai raudonos galvytes. biggrin.gif
Bet su kitu turiu neaiskumu. Pries savaite gera klausiau jusu patarimo, ka daryti,kad nupuvo saknys bei pirmieji prie saknu nareliai. Tai padariau kaip saket. ax.gif Jau savaite kaip ji laikau igaubusi i masiuka ir kas pora trejeta dienu vis pradarau maisiuka paziureti ka daro mano gelyte ir truputuka nupurskiu su vandenuku. Ir stai dabar ties kiekvieno narelio sujungimo vieta auga plonyciai balti tarsi siuliukai, manau,kad tai sakneles. g.gif Bet jie visi yra virs zemes. O kas darosi su zmeje esanciais nareliais - ar jie isleido sakneles, nezinau. g.gif Kas man toliau daryti? Dar laikyti maisiuke? Ir kaip suprasti tuos baltus siuliukus - sakneles? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2009 03 28, 16:35)
Lietuva, koks grazus tavasis kaktusiukas.  wub.gif O kaip cia taip gaunasi,kad i metus po pora trejeta kartu zydi pas jus "kaledinukas"?
Pas mane vienas jau ganetinai "senas" "velykinukas" krauna pumpurelius. Jie dar mazuciukai, bet jau svieciasi ryskiai raudonos galvytes.  biggrin.gif
Bet su kitu turiu neaiskumu. Pries savaite gera klausiau jusu patarimo, ka daryti,kad nupuvo saknys bei pirmieji prie saknu nareliai. Tai padariau kaip saket.  ax.gif Jau savaite kaip ji laikau igaubusi i masiuka ir kas pora trejeta dienu vis pradarau maisiuka paziureti ka daro mano gelyte ir truputuka nupurskiu su vandenuku. Ir stai dabar ties kiekvieno narelio sujungimo vieta auga plonyciai balti tarsi siuliukai, manau,kad tai sakneles.  g.gif Bet jie visi yra virs zemes. O kas darosi su zmeje esanciais nareliais - ar jie isleido sakneles, nezinau.  g.gif Kas man toliau daryti? Dar laikyti maisiuke? Ir kaip suprasti tuos baltus siuliukus - sakneles?  blush2.gif

Aš manau, kad priklauso nuo kiekvieno augalėlio rūšies tas žydėjimas. Na laikymo sąlygos aišku irgi prisideda prie to. Bet pas mane raudonasis žydi kaip laikrodis tik vieną kartą lapkričio mėnesį. Nors laikomas tokiomis pačiomis sąlygomis kaip pvz. šitas baltukas. Na bet, jei kas pasikeis ir pradės dažniau žydėti, pasakysiu ir pasirodysiu jums smile.gif

Dėl to gaivinimo po maišeliu. Nieko negaliu patarti, nes nei vieno neteko gaivinti. Patars merga, tikiuosi.

Tiesa, persodinau šiandien savo seniausiai turimą raudonąjį kalėduką į didesnį vazoną. Nes sodinau prieš kokius 5 metus. Tai manau, jau pats laikas. Nes ir žydėjo paskutinį kartą ne taip gausiai. Dabar bus matyt lapkritį, kaip jam patiko naujas būstas.

Va paskutinį kartą kaip mažokai (mano akimis) pražydo unsure.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 28 kovo 2009 - 15:25
QUOTE(~saulyte~ @ 2009 03 28, 14:35)
Lietuva, koks grazus tavasis kaktusiukas.  wub.gif O kaip cia taip gaunasi,kad i metus po pora trejeta kartu zydi pas jus "kaledinukas"?
Pas mane vienas jau ganetinai "senas" "velykinukas" krauna pumpurelius. Jie dar mazuciukai, bet jau svieciasi ryskiai raudonos galvytes.  biggrin.gif
Bet su kitu turiu neaiskumu. Pries savaite gera klausiau jusu patarimo, ka daryti,kad nupuvo saknys bei pirmieji prie saknu nareliai. Tai padariau kaip saket.  ax.gif Jau savaite kaip ji laikau igaubusi i masiuka ir kas pora trejeta dienu vis pradarau maisiuka paziureti ka daro mano gelyte ir truputuka nupurskiu su vandenuku. Ir stai dabar ties kiekvieno narelio sujungimo vieta auga plonyciai balti tarsi siuliukai, manau,kad tai sakneles.  g.gif Bet jie visi yra virs zemes. O kas darosi su zmeje esanciais nareliais - ar jie isleido sakneles, nezinau.  g.gif Kas man toliau daryti? Dar laikyti maisiuke? Ir kaip suprasti tuos baltus siuliukus - sakneles?  blush2.gif

Balti siuliukai,kaip pati supratote,tai sakneles.Patikrinkite zemes dregnuma(tiesiog pirsta ikiskit).Jei zemele jau apysause,tai galit truputi palieti.Apziurekite gelytes narelius,ar jie pradejo tiesintis(lygintis).Maiselyje dar savaitike palaikykit.
Lauksiu atsakymo. doh.gif
Papildyta:
LIETUVA,tikrai negausiai zydejo tavo "senukas",na,bet kaledom tai turetu pasipuosti.Tik ar davei jam poilsio po zydejimo ar iskart persodinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 29 kovo 2009 - 19:11
Labas vakaras 4u.gif
Sitoki kaktusiuka isigijau pries kaledas, visa zydinti, raudona grazuoli ax.gif . labai greitai jis savo grozius nubarste. Pasiskaiciau cia apie tai ir nusprendziau, kad taip turi but, kad jie visada taip daro. Lyg ir adaptuojasi g.gif O dabar, ziuriu, kad krauna pumpurus, matyt velykoms vel bus visas pasipuoses biggrin.gif thumbup.gif . Bet negi jis man dabar tik per velykas ir zydes? g.gif Ir dar pastebejau lyg ir naujus tuos "narelius" ar kaip jie vadinasi augina, bet jie auga ne zali, o kazkokie rausvi-rusvi g.gif Gal cia taip irgi turi but? gal paskui pazaliuos? g.gif
Atsakyti
pazaliuos...as irgi galvojau, kas cia dabar smile.gif bet jau du didoki, pazaliavo...
Atsakyti
QUOTE(linele** @ 2009 03 29, 22:49)
pazaliuos...as irgi galvojau, kas cia dabar smile.gif bet jau du didoki, pazaliavo...

Aciu 4u.gif tai tada visai liuks,ramiai lauksiu pumpuru sprogimo biggrin.gif . O tuos siulus -saknis ir as maciau. Cia turbut irgi viskas tvarkoj? tegul sau kabo? O gal nuzydejus bus galima taip nuskint kelis narelius iki tu siuliuku ir nauja grozi uzsiaugint is tos dalies? g.gif
Ex kokiu groziu cia prisiziurejau... wub.gif Visada norejau raudono, o dabar ir geltonas mintyse wub.gif
Atsakyti
topsecret.gif as kol sitos temos buvau neuzmacius, tai nezinojau, kad geltonu yra....ot, tundra doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linele** @ 2009 03 29, 23:05)
topsecret.gif as kol sitos temos buvau neuzmacius, tai nezinojau, kad geltonu yra....ot, tundra doh.gif  ax.gif

biggrin.gif ir as kelis puslapius atgal pamaciau ir isimylejau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 03 29, 21:11)
Balti siuliukai,kaip pati supratote,tai sakneles.Patikrinkite zemes dregnuma(tiesiog pirsta ikiskit).Jei zemele jau apysause,tai galit truputi palieti.Apziurekite gelytes narelius,ar jie pradejo tiesintis(lygintis).Maiselyje dar savaitike palaikykit.
Lauksiu atsakymo. doh.gif
Papildyta:
LIETUVA,tikrai negausiai zydejo tavo "senukas",na,bet kaledom tai turetu pasipuosti.Tik ar davei jam poilsio po zydejimo ar iskart persodinai?

Daviau poilsio ir nemažai. Žydėjo lapkričio mėnesį, o persodinau vakar.
Dabar atrodo va kaip 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 29 kovo 2009 - 22:29