Mielos mamytes, prasau padakekit parasydamos samosu recepta visa interneta isnarsiau beieskodama ju recepto, bet taip ir neradau ypac butu idomu suzinoti samosu recepta su darzovem.
Patiekalą pavadinimu samosa žinau tik šį http://forelle.bloga...u-vaisiais.html
Frenezija,
tai indiškas laktovegetarinis samosa,ar tai,o,gal aš klystu.
tai indiškas laktovegetarinis samosa,ar tai,o,gal aš klystu.
Tiesa pasakius nezinau. bet taip tai indiskas maistas. Tai yra trapios teslos pyragaiciai su ivairiais idarais - vaisiu, uogu, darzoviu (astrus) arba mesos. As labiausiai domiuosi kaip pagamint samosas su darzovem
Va, radau video kaip pasigaminti daržovių samosas. Anglų kalba http://www.videojug....getable-samosas
Guvile,didelis,nuoširdus Ačiūūū,Jums už šią medžiagą.
QUOTE(regna @ 2008 12 07, 17:27)
Guvile,didelis,nuoširdus Ačiūūū,Jums už šią medžiagą.
Svarbu, kad praverstų
ACIU
o gal žinot, kaip ta padažiuką pasigamint, pvz tokį, kaip Vln Baltuose drambliuose patiekia prie samosų??
QUOTE(jurgav.. @ 2008 12 12, 08:43)
o gal žinot, kaip ta padažiuką pasigamint, pvz tokį, kaip Vln Baltuose drambliuose patiekia prie samosų??
Tai kad drambliuose samosų padažiukas priklauso vis nuo virėjo nuotaikos Manau galima eksperimentuoti - virti pomidorus su įvairiomis prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais.
Neatsimenu is kur parsisiunciau. Buvo ideta nuoroda, bet dabar nerandu to puslapio. Tu pabandyk parsisiusti is sio puslapio http://gimp.akl.lt/n...ds.php?cat_id=7
Taip pat parsisiusk is to pacio puslapio "GTK+ 2 Runtime Environment". Kai paspausi, ismes kita puslapi ir maza lentele kad parsisiusti si faila. Viska instaliuok.
Sekmes
Taip pat parsisiusk is to pacio puslapio "GTK+ 2 Runtime Environment". Kai paspausi, ismes kita puslapi ir maza lentele kad parsisiusti si faila. Viska instaliuok.
Sekmes
PAGALIAU RADAU Visa interneta isieskojus radau ir lietuviskai parasyta tad manau reiketu ir su jumis pasidalint
Sudėtinės dalys tešlai:
1 puodelis miltų
vanduo tešlos užminkymui
2 valg. šaukštai aliejaus
Truputis druskos
¼ arb. šaukštelio Ajwain - indiškas prieskonis, primenantis kmynus (nebūtinai)
Įdarui:
3-4 bulvės (virtos, nuluptos ir sutrintos)
½ puodelio žaliųjų žirnelių (virtų)
1-2 žali čili (smulkiai supjaustyti)
½ arb. š. imbiero (sutrinto)
1 valg.š. kalendros (smulkintos)
Keli susmulkinti kešju (nebūtinai)
Truputį razinų (nebūtinai)
½ arb.š. garam masalos
Druskos pagal skonį
Raudonųjų čili miltelių pagal skonį
½ arb.š. džiovinto mango miltelių (Amchur) (nebūtinai)
Kaip gaminti:
Tešla:
Sumaišyti visus ingredientus (miltus, druską, aliejų, ajwain) išskyrus vandenį.
Po truputį supilkite vandenį
Gerai išminkykite, kol gausis minkšta, lanksti tešla
Uždenkite drėgnu audeklu ir atidėkite 15 min.
Įdaras:
Dubenyje sumaišykite trintas bulves ir visus sausus prieskonius (druską, čili miltelius, mango miltelius, garam masalą) ir žaliuosius čili, imbierą. Gerai išmaišykite.
Sudėkite žirnelius, kešju, razinas ir išmaišykite.
Supilkite kalendrą ir atidėkite.
Toliau:
Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus ir iškočiokite į 10-13cm diametro blynelius.
Perpjaukite juos pusiau
Paimkite vieną puselę ir sulenkite ją tarsi į kūgį. Sulipinkite kraštelius naudodami vandenį.
Į kūgį įkrėskite šaukštą įdaro ir uždenkite trečiuoju tešlos kraštu, sulipinkite naudodami lašelį vandens.
Kepkite panardintą aliejuje ar ghi iki auksinio rudumo (ant vidutinės ugnies).
Patiekite karštą su aštriu padažu (hari čatniu, tamarindų čatniu)
Papildyta:
na zinoma, as manau, kad i idara galima idet ir virtu morku, kalafijoru ar brokoliu...galbut dar ir kukuruzu
Sudėtinės dalys tešlai:
1 puodelis miltų
vanduo tešlos užminkymui
2 valg. šaukštai aliejaus
Truputis druskos
¼ arb. šaukštelio Ajwain - indiškas prieskonis, primenantis kmynus (nebūtinai)
Įdarui:
3-4 bulvės (virtos, nuluptos ir sutrintos)
½ puodelio žaliųjų žirnelių (virtų)
1-2 žali čili (smulkiai supjaustyti)
½ arb. š. imbiero (sutrinto)
1 valg.š. kalendros (smulkintos)
Keli susmulkinti kešju (nebūtinai)
Truputį razinų (nebūtinai)
½ arb.š. garam masalos
Druskos pagal skonį
Raudonųjų čili miltelių pagal skonį
½ arb.š. džiovinto mango miltelių (Amchur) (nebūtinai)
Kaip gaminti:
Tešla:
Sumaišyti visus ingredientus (miltus, druską, aliejų, ajwain) išskyrus vandenį.
Po truputį supilkite vandenį
Gerai išminkykite, kol gausis minkšta, lanksti tešla
Uždenkite drėgnu audeklu ir atidėkite 15 min.
Įdaras:
Dubenyje sumaišykite trintas bulves ir visus sausus prieskonius (druską, čili miltelius, mango miltelius, garam masalą) ir žaliuosius čili, imbierą. Gerai išmaišykite.
Sudėkite žirnelius, kešju, razinas ir išmaišykite.
Supilkite kalendrą ir atidėkite.
Toliau:
Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus ir iškočiokite į 10-13cm diametro blynelius.
Perpjaukite juos pusiau
Paimkite vieną puselę ir sulenkite ją tarsi į kūgį. Sulipinkite kraštelius naudodami vandenį.
Į kūgį įkrėskite šaukštą įdaro ir uždenkite trečiuoju tešlos kraštu, sulipinkite naudodami lašelį vandens.
Kepkite panardintą aliejuje ar ghi iki auksinio rudumo (ant vidutinės ugnies).
Patiekite karštą su aštriu padažu (hari čatniu, tamarindų čatniu)
Papildyta:
na zinoma, as manau, kad i idara galima idet ir virtu morku, kalafijoru ar brokoliu...galbut dar ir kukuruzu