Įkraunama...
Įkraunama...

Samosa

help.gif Mielos mamytes, prasau padakekit parasydamos samosu recepta blush2.gif visa interneta isnarsiau beieskodama ju recepto, bet taip ir neradau cray.gif ypac butu idomu suzinoti samosu recepta su darzovem.
Atsakyti
Patiekalą pavadinimu samosa žinau tik šį http://forelle.bloga...u-vaisiais.html
Atsakyti
Frenezija,
tai indiškas laktovegetarinis samosa,ar tai,o,gal aš klystu.
Atsakyti
Tiesa pasakius nezinau. bet taip tai indiskas maistas. Tai yra trapios teslos pyragaiciai su ivairiais idarais - vaisiu, uogu, darzoviu (astrus) arba mesos. As labiausiai domiuosi kaip pagamint samosas su darzovem smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frenezija: 07 gruodžio 2008 - 12:57
Va, radau video kaip pasigaminti daržovių samosas. Anglų kalba http://www.videojug....getable-samosas
Atsakyti
Guvile,didelis,nuoširdus Ačiūūū,Jums už šią medžiagą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 07, 17:27)
Guvile,didelis,nuoširdus Ačiūūū,Jums už  šią medžiagą. 4u.gif

Svarbu, kad praverstų mirksiukas.gif
Atsakyti
ACIU 4u.gif
Atsakyti
o gal žinot, kaip ta padažiuką pasigamint, pvz tokį, kaip Vln Baltuose drambliuose patiekia prie samosų?? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2008 12 12, 08:43)
o gal žinot, kaip ta padažiuką pasigamint, pvz tokį, kaip Vln Baltuose drambliuose patiekia prie samosų?? ax.gif

Tai kad drambliuose samosų padažiukas priklauso vis nuo virėjo nuotaikos mirksiukas.gif Manau galima eksperimentuoti - virti pomidorus su įvairiomis prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais.
Atsakyti
Neatsimenu is kur parsisiunciau. Buvo ideta nuoroda, bet dabar nerandu to puslapio. Tu pabandyk parsisiusti is sio puslapio http://gimp.akl.lt/n...ds.php?cat_id=7

Taip pat parsisiusk is to pacio puslapio "GTK+ 2 Runtime Environment". Kai paspausi, ismes kita puslapi ir maza lentele kad parsisiusti si faila. Viska instaliuok.

Sekmes
Atsakyti
PAGALIAU RADAU yahoo.gif Visa interneta isieskojus radau ir lietuviskai parasyta biggrin.gif tad manau reiketu ir su jumis pasidalint smile.gif

Sudėtinės dalys tešlai:

1 puodelis miltų
vanduo tešlos užminkymui
2 valg. šaukštai aliejaus
Truputis druskos
¼ arb. šaukštelio Ajwain - indiškas prieskonis, primenantis kmynus (nebūtinai)

Įdarui:

3-4 bulvės (virtos, nuluptos ir sutrintos)
½ puodelio žaliųjų žirnelių (virtų)
1-2 žali čili (smulkiai supjaustyti)
½ arb. š. imbiero (sutrinto)
1 valg.š. kalendros (smulkintos)
Keli susmulkinti kešju (nebūtinai)
Truputį razinų (nebūtinai)
½ arb.š. garam masalos
Druskos pagal skonį
Raudonųjų čili miltelių pagal skonį
½ arb.š. džiovinto mango miltelių (Amchur) (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Tešla:
Sumaišyti visus ingredientus (miltus, druską, aliejų, ajwain) išskyrus vandenį.
Po truputį supilkite vandenį
Gerai išminkykite, kol gausis minkšta, lanksti tešla
Uždenkite drėgnu audeklu ir atidėkite 15 min.
Įdaras:
Dubenyje sumaišykite trintas bulves ir visus sausus prieskonius (druską, čili miltelius, mango miltelius, garam masalą) ir žaliuosius čili, imbierą. Gerai išmaišykite.
Sudėkite žirnelius, kešju, razinas ir išmaišykite.
Supilkite kalendrą ir atidėkite.
Toliau:
Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus ir iškočiokite į 10-13cm diametro blynelius.
Perpjaukite juos pusiau
Paimkite vieną puselę ir sulenkite ją tarsi į kūgį. Sulipinkite kraštelius naudodami vandenį.
Į kūgį įkrėskite šaukštą įdaro ir uždenkite trečiuoju tešlos kraštu, sulipinkite naudodami lašelį vandens.
Kepkite panardintą aliejuje ar ghi iki auksinio rudumo (ant vidutinės ugnies).
Patiekite karštą su aštriu padažu (hari čatniu, tamarindų čatniu)

Papildyta:
na zinoma, as manau, kad i idara galima idet ir virtu morku, kalafijoru ar brokoliu...galbut dar ir kukuruzu smile.gif
Atsakyti