PAGALIAU RADAU

Visa interneta isieskojus radau ir lietuviskai parasyta

tad manau reiketu ir su jumis pasidalint

Sudėtinės dalys tešlai:
1 puodelis miltų
vanduo tešlos užminkymui
2 valg. šaukštai aliejaus
Truputis druskos
¼ arb. šaukštelio Ajwain - indiškas prieskonis, primenantis kmynus (nebūtinai)
Įdarui:
3-4 bulvės (virtos, nuluptos ir sutrintos)
½ puodelio žaliųjų žirnelių (virtų)
1-2 žali čili (smulkiai supjaustyti)
½ arb. š. imbiero (sutrinto)
1 valg.š. kalendros (smulkintos)
Keli susmulkinti kešju (nebūtinai)
Truputį razinų (nebūtinai)
½ arb.š. garam masalos
Druskos pagal skonį
Raudonųjų čili miltelių pagal skonį
½ arb.š. džiovinto mango miltelių (Amchur) (nebūtinai)
Kaip gaminti:
Tešla:
Sumaišyti visus ingredientus (miltus, druską, aliejų, ajwain) išskyrus vandenį.
Po truputį supilkite vandenį
Gerai išminkykite, kol gausis minkšta, lanksti tešla
Uždenkite drėgnu audeklu ir atidėkite 15 min.
Įdaras:
Dubenyje sumaišykite trintas bulves ir visus sausus prieskonius (druską, čili miltelius, mango miltelius, garam masalą) ir žaliuosius čili, imbierą. Gerai išmaišykite.
Sudėkite žirnelius, kešju, razinas ir išmaišykite.
Supilkite kalendrą ir atidėkite.
Toliau:
Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus ir iškočiokite į 10-13cm diametro blynelius.
Perpjaukite juos pusiau
Paimkite vieną puselę ir sulenkite ją tarsi į kūgį. Sulipinkite kraštelius naudodami vandenį.
Į kūgį įkrėskite šaukštą įdaro ir uždenkite trečiuoju tešlos kraštu, sulipinkite naudodami lašelį vandens.
Kepkite panardintą aliejuje ar ghi iki auksinio rudumo (ant vidutinės ugnies).
Patiekite karštą su aštriu padažu (hari čatniu, tamarindų čatniu)
Papildyta:na zinoma, as manau, kad i idara galima idet ir virtu morku, kalafijoru ar brokoliu...galbut dar ir kukuruzu