Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu daryti vyrui valgyti

QUOTE(Olga K @ 2010 05 31, 16:41)
Taip taip taip...ir pas mane yra lygiai tas pats..vyras neprašomas viską sutvarko namuose, padaro visus smulkiuosius darbelius...o dėl maisto-retkarčiais paįvairinimui nueiname į kavinę arba piceriją. Pvz.aš nemėgstu lyginti drabužius-vyras tai padaro už mane be jokių prašymų ar atsikalbinėjimų.

Kadangi pas mane nesusilygina nei rūbai, nei kambariai patys susitvarko, tai energiją reikia skirti ir šiems reikalams, dar vaiką pavedžioti lauke po 2 val. Vyras turi savų darbų, deja... Vaikas jam gali neit į gryną orą, valgis gali būti iš konservų,(įdomu kiek dienų ištvertų) namie gali būti tvarka kaip po karo ... Buitis - mano, kaip liūdna bebūtų.
Todėl metu kartais lauk visas tvarkas, valgių darymą ir savo reikalais, viena, išlekiu kaip senais gerais laikais...
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 05 31, 15:46)
na pati sau priestarauji - is pradziu nelepino, o paskui pasirodo 4 kartus per diena ruosiamas skirtingas maistas ir dar nesidubliuojantis dienomis ( nes vaikas taip pageidauja).
o pagal tamsta vyras jauciasi turintis zmona tada, kai jisai buna apsokinetas su  namuose gamintais pietumis (ir dar butinai po nosimi padetais siltais ir pavalgius sutvarkoma valgymo vieta), isskalbtais ir islygintais jo rubais, isciustytais kambariais.....
mano nuomone,  tada vyrui reikia ne zmonos, o tarnaites ( ir itariu pageidautina nemokamos).
o kodel? vyras ka invalidas, kad aplink ji reikia sokineti, nes pats yra neigalus pasiimti? Ar moteris gimdama pasiraso privaloma ir neatsaukiama pasizadejima, kad nuo tos dienos, kai sugebes sauksta ir peili rankoje nulaikyti, prades gaminti vyriskos lyties atstovams valgyti ( cia tamstos taip ivardinama "pareiga")
Mano mama irgi gamina skaniai. Pries kelias savaites dar kaip tik anukui organizavo baliu po pirmos komunijos, tai sveciai klausinejo, kas taip skaniai maista paruose. Ir kas is to - as valgyti nemegstu gaminti. sitas pomegis greiciau broliui persidave  lotuliukas.gif
Bet lygiai taip pat gamina ir tete ir pvz jeigu su vaikais uzsukame pas senelius, kol nera mociutes namuose ( na kad ir tevai gyvena visai salia gydytojos), tai tete paklausia ar valgysime ir paruosia ka nors valgyti - as nelendu i ju virtuve ir nepradedu tenais seimininkauti.

Aš tiesiog išsakau savo nuomonę. Bent jau man patinka tai ką darau, vyras tai vertina su kaupu. O vaikas visai neišlepintas, dar kartą sakau-man patinka maisto ruošimas, todėl nėra sunku pagaminti valgyt 4 kartus ir vis skirtingus patiekalus.
Atsakyti
QUOTE(Olga K @ 2010 05 31, 17:57)
Aš tiesiog išsakau savo nuomonę. Bent jau man patinka tai ką darau, vyras tai vertina su kaupu. O vaikas visai neišlepintas, dar kartą sakau-man patinka maisto ruošimas, todėl nėra sunku pagaminti valgyt 4 kartus ir vis skirtingus patiekalus.

Tai labai gerai, šaunu.
Bet jei moteris gamina valgį, nes vaikai ir vyras, ir ji pati turi valgyti, bet tai nėra jos aistra , ar ji turi būti teisiama, ar panašiai, kaip Vytautas išsireiškė? nekursto židinio... g.gif Man tą maisto gaminimo laiką labiau patinka leisti lauke - gamta silpnybė, o sodo neturiu. arba siūti, arba dekupažuoti, arba kitų darbų prisigalvoti - šeimą turint gali nuo ryto iki vakaro darbuotis, atsiras tų darbų. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurada: 31 gegužės 2010 - 15:11
QUOTE(Jurada @ 2010 05 31, 16:09)
Tai labai gerai, šaunu.
Bet jei moteris gamina valgį, nes vaikai ir vyras, ir ji pati  turi valgyti, bet tai nėra jos aistra , ar ji turi būti teisiama, ar panašiai, kaip Vytautas išsireiškė? nekursto židinio... g.gif  Man tą maisto gaminimo laiką labiau patinka leisti lauke - gamta silpnybė, o sodo neturiu. arba siūti, arba dekupažuoti, arba kitų darbų prisigalvoti - šeimą turint gali nuo ryto iki vakaro darbuotis, atsiras tų darbų.  biggrin.gif

Va va ir pas mane tas pats. Geriau kokia kita veikla, nei valgyt daryt. Moteris negimsta su ja palydinčiu lydraščiu, kas jai privaloma ir kas ne, kaip mano gerb. Vytautas smile.gif Bet jeigu moteris mėgsta virtuvę, jaučia malonumą, kodėl gi ne, sveikintina tada, tai toks pats pomėgis, kaip bet kuris kitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoko raketa: 31 gegužės 2010 - 15:40
QUOTE(Jurada @ 2010 05 31, 16:09)
Tai labai gerai, šaunu.
Bet jei moteris gamina valgį, nes vaikai ir vyras, ir ji pati  turi valgyti, bet tai nėra jos aistra , ar ji turi būti teisiama, ar panašiai, kaip Vytautas išsireiškė? nekursto židinio... g.gif  Man tą maisto gaminimo laiką labiau patinka leisti lauke - gamta silpnybė, o sodo neturiu. arba siūti, arba dekupažuoti, arba kitų darbų prisigalvoti - šeimą turint gali nuo ryto iki vakaro darbuotis, atsiras tų darbų.  biggrin.gif

Šiaip tai jūs teisi, ypač vasarą arba tokiu metu, kai oras tiesiog vilioja išeiti į lauką - tada jau galima ir pamąstyti apie maisto ruošimą,t.y.kam skirti prioritetus. O turint šeimą tikrai netenka liūdėti, visada atsiranda darbelio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 05 31, 18:39)
Va va ir pas mane tas pats. Geriau kokia kita veikla, nei valgyt daryt. Moteris negimsta su ja palydinčiu lydraščiu, kas jai privaloma ir kas ne, kaip mano gerb. Vytautas smile.gif Bet jeigu moteris mėgsta virtuvę, jaučia malonumą, kodėl gi ne, sveikintina tada, tai toks pats pomėgis, kaip bet kuris kitas.

drinks_cheers.gif Kaip ir vyrai. Jei jis nemoka remontuoti buto, tai kviečiami meistrai. Na, vinuką įkalti gal jau kaimyno netektų prašyt, o ir ne kasdien tie vinys kalami. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Olga K @ 2010 05 31, 18:43)
Šiaip tai jūs teisi, ypač vasarą arba tokiu metu, kai oras tiesiog vilioja išeiti į lauką - tada jau galima ir pamąstyti apie maisto ruošimą,t.y.kam skirti prioritetus. O turint šeimą tikrai netenka liūdėti, visada atsiranda darbelio  mirksiukas.gif

Tiesa. Ir aš būsiu iš tų "kankinių", kurios vasarą suksis kuo greičiau, kad kitam atsirastų laiko biggrin.gif Bet kad ir kaip nenorėčiau gaminti, vaikai turi gauti šilto maisto, naminio. Jei ne 7 kart, tai bent 5 kart per savaitę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurada: 31 gegužės 2010 - 15:52
QUOTE(Jurada @ 2010 05 31, 16:48)
drinks_cheers.gif Kaip ir vyrai. Jei jis nemoka remontuoti buto, tai kviečiami meistrai. Na, vinuką įkalti gal jau kaimyno netektų prašyt, o ir ne kasdien tie vinys kalami.  mirksiukas.gif

Sutinku. Visiškai neprieštarauju, jeigu dėl ko nors kviečiamas meistras, nes jis pats ko nors iš ūkio darbų nemoka. Juk neprivaloma mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2010 05 31, 06:46)
O tie pasisakymai "nenoriu ir nedarau" tai iš vis patyliu. Vaikų darželis.

Kodėl? bigsmile.gif
Aš jei tikrai nenoriu (juk būna!), taip ir pasakau. Tada jau MB gamina ar kitaip sukasi iš situacijos. Jums čia kažkas nepatinka?

QUOTE(Olga K @ 2010 05 31, 10:14)
Bent jau mano nuomonė tokia, kad žmona privalo mokėti gaminti valgyti, o jei nemoka, tai privalo išmokti. Nes restoraniniam maistui reikia daug pinigų skirti, o galų gale-juk naminis maistas skanesnis, net jei ir nepapuoštas taip gražiai, kaip restorane ir jame nepridėta skonio "stiprintojo"

Odie, kokiam amžiuj gyvenam???

Kodėl tik žmona? Aš šitą sakinį perrašyčiau žmoną pakeisdama - 'abu sutuoktiniai'. Ir 'privalo' į 'turėtų'.

QUOTE(rasulensija @ 2010 05 31, 11:23)
Naujas auklėjimas pasak tamstos tėra tai, ko dukros prisižiūri namie ir stengiasi savo gyvenime nekartoti, sutikit, jog nelabai normalu, kai suaugusiam vyrui žmona paryčiui keliasi sumuštinių sutept.

drinks_cheers.gif O būna! Ir neretai!

Kaip sakiau, mūsų namuose dažniausiai gaminu aš ir tik todėl, kad mėgstu ir turiu daugiau laiko. Buvo etapas, kuomet rašiau disertaciją, tada kokius du mėnesius net kojos į virtuvę nebuvau įžengus, viskuo rūpinosi MB. Sugeba kuo puikiausiai, taip kad nereikia čia lialia apie 'židinio kurstymus' - šeimą sudaro bent du suaugusieji, kurie tą židinį kursto po lygiai arba pagal pageidavimus/susitarimą.

O kas ten apie vaikus šūkavo - perskaitykit temos pavadinimą. Nematau jokių vaikų, tik vyrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taistė: 01 birželio 2010 - 11:28
QUOTE(Olga K @ 2010 05 31, 15:57)
Bent jau man patinka tai ką darau, vyras tai vertina su kaupu. O vaikas visai neišlepintas, dar kartą sakau-man patinka maisto ruošimas, todėl nėra sunku pagaminti valgyt 4 kartus ir vis skirtingus patiekalus.

drinks_cheers.gif
Man taip pat kur kas maloniau suktis virtuvėje ir gaminti maistą, nei šliaužioti po gamtą.
Atsakyti
QUOTE(Pekutis_SM @ 2010 06 02, 12:13)
drinks_cheers.gif
Man taip pat kur kas maloniau suktis virtuvėje ir gaminti maistą, nei šliaužioti po gamtą.

Man tai daug maloniau sliauzioti po gamta, parka, nei virtuveje. Kartais uzeina 'ikvepimas', tai ir virtuveje pasisukioju, bet neesu megeja. Daugiau gaminti pradejau tik dukrai gimus smile.gif
Atsakyti
Vo čia mano ateitis thumbup.gif na teko gyventi su vyrioku... kai man pačiai užeidavo noras pasigaminti tai ir pasigamindavau, kartu ir jam likdavo, bet šiaip... jam reikėdavo jisai pats ir gamindavosi, nesu nė karto specialiai jam ką nors gaminusi, arba kartu pasigamindavom, arba jei jau aš pati kažką gamindavausi tai kartu ir jam. Neišrankus maistui buvo, net už nupirktus koldūrnus, kuriuos pats ir išsivirdavo padėkodavo lotuliukas.gif vat jei vaikai yra suprantu, jiems gaminti privalu, gi nemaitinsi vaikų kavinės maistu, bet vyras suaugęs padaras, turintis rankas ir kojas ir netgi smegenų tikėkimės pakankamai, kad ką nors į puodą įsidėtų ir išsivirtų, tuo labiau jei moteris irgi dirba, jei namuose sėdi, tai faktas, kad tada negaminti jau būtų tinginystė...
Atsakyti
QUOTE(Pekutis_SM @ 2010 06 02, 14:13)
drinks_cheers.gif

Jei patinka garuoti virtuvėje po puse dienos, puiku.
Man patinka pašliaužiojus su vaiku gamtoje, pulti gaminti vyrui ir vaikams maistą, galva nauja, idėjų pilna. Tai ir ne itin mėgstamas darbas tampa pakenčiamu. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Luella @ 2010 06 02, 20:23)
jei namuose sėdi, tai faktas, kad tada negaminti jau būtų tinginystė...

Čia ne tinginystė, o tam tikrų darbų nemėgimas. Jei nemėgsti megzti, siūti ar joti arkliu, tai to ir nedarai...
O valgio gaminimas toks dalykas, kad ir nemėgstant to kasdienio proceso, tenka kažkam iš šeimos , ar pasikeičiant daryti.. Ne visi gali ir nori kavinėse valgyti kasdieną. Ypač su šeimomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurada: 03 birželio 2010 - 15:12