manau, kad Lietuvoj tau nieks nieko nepasakys - reikia kreiptis ten vietoj.
Man tik ta moteriske is seniunijos sake, kad zino, jog kitos mamos yra pinigu gave ir dar is Lietuvos 93Lt nori, jie labai bijo kad pasalpos nesidubliuotu. bet aisku, cia kiekviena individuali situacija.
Viena aisku, apie pasalpas Danijoj, tik Danijoj info ir gali gaut.
Man tik ta moteriske is seniunijos sake, kad zino, jog kitos mamos yra pinigu gave ir dar is Lietuvos 93Lt nori, jie labai bijo kad pasalpos nesidubliuotu. bet aisku, cia kiekviena individuali situacija.
QUOTE(Mariposa @ 2006 01 12, 17:45)
manau, kad Lietuvoj tau nieks nieko nepasakys - reikia kreiptis ten vietoj.
jiems dar neteko su tokia situacija susidurti.
bet kai atostogom grisiu i Lietuva, tai butinai pasiteirausiu , nes kad tai tiesa tai tikrai zinau, bet reikia kazkuo rimciau remtis norint juos gauti.
Aš esu girdėjus apie tai, kad gali gaut tą skirtumą, tarp savo šalies vaikpinigių ir tos šalies, kurioje dirba vienas iš tėvų, net jei kitas su vaiku vis dar yra savo šalyje, ar kaip taisyklingai sudėliot šį sakinį.. Nežinau, kiek tame tiesos, bet ne kartą apie tokį reikalą skaičiau. Netgi šiame forume. Tačiau.. Jei abu tėvai ir vaikas gyvena toj šaly, ir vienas iš tėvų legaliai dirba, tai, kiek aš žinau, išvis, turi teisę į vaikpinigius iš ten, kaip ir kiti ten gyvenantys. Bent jau ES taip, jei gerai suprantu.
QUOTE(Brooke @ 2006 01 13, 01:02)
Aš esu girdėjus apie tai, kad gali gaut tą skirtumą, tarp savo šalies vaikpinigių ir tos šalies, kurioje dirba vienas iš tėvų, net jei kitas su vaiku vis dar yra savo šalyje, ar kaip taisyklingai sudėliot šį sakinį.. Nežinau, kiek tame tiesos, bet ne kartą apie tokį reikalą skaičiau. Netgi šiame forume. Tačiau.. Jei abu tėvai ir vaikas gyvena toj šaly, ir vienas iš tėvų legaliai dirba, tai, kiek aš žinau, išvis, turi teisę į vaikpinigius iš ten, kaip ir kiti ten gyvenantys. Bent jau ES taip, jei gerai suprantu.
Taip, tu viska teisingai supratai.
mes visi dabar gyvename toje salyje, taciau vyras ten registruotas nuo spalio menesio, o mes vis dar laukiam kol mums leis prisiregistruoti. tai tik tada kai busime registruoti turesimgalimybe gauti tuos vaikpinigius. bet esme tame kad nesinori siaip sau is nezinojimo atiduoti valstybei tuos pinigelius i kurios mes irgi turim teise, nes palei viska mes as dabar su vaiku esu Lietuvos giventoje besisveciuojanti Danijoje.
Jie cia moka vaikpinigius ketvirciais, tai jau vieno ketvircio pinigeliai kaip ir priklausytu, taciau tik raeikia jiems cia irodyti kokiu budu, nes tokioje situacijoje, kai tevas Danijoje o vaikas su mama Lietuvoje, jiems dar neteko susidurti, o jie patys tingi ieskoti, pagal ka remiantis turetu buti ismokami pinigai.
laukiu daugiau informacijos, gal kas prisimenat kurioje forumo vietoje apie tai jau buvo rasyta

Vistiek tikiu, kad Lietuvoj tau nieks nieko nepasakys. As tiek su tais biurokratais prikovojau del mazyles lietuvisko paso, nors viskas akivaizdu, jie vistiek apsimeta, kad nieko nezino ir nesupranta. Ypac kai kalba eina apie kitas uzsienio valstybes.
Del saves tai as pagalvojau, kad butiniausiai turbut reikia but susituokus, kad kokius nors pinigelius gautum.

Bent jau UK vaiko pinigėlius gauni tik, jei vaikas gyvena toje šalyje.+ Yra ir kita dalis: jei tėtis dirba legaliai, turi pildyti TAX formą ( yra skiltis skirta išlaikomiems vaikams), tada jam bus atskaičiuojama mažiau mokesčių ir tie pinigai pervedami į nurodytą sąskaitą. suma priklauso nuo pajamų: kuo daugiau uždirbi, tuo mažiau tau valstybė grąžina. Na vidutiniškai vienas vaikas gauna apie 10 svarų į savaitę( apie 50 lt).
mano vyras dirba Airijoje

tai va, dabar noresiu paklausti,
ar teko girdeti, kad tokiu atveju kai vyras legaliai dirba kurioje nors uzsienio salyje, vaiko ismokos pinigelius galima gauti is tos salies kurioje dirba vyras.
nes man taip sake moteriskes kurios dirba soc rupyboje.
tai dabar stengiausi issiaiskinti kaip juos gauti.
ir bandau rasti mamyte, kuri gal jau gauna tuos pinigelius, tada noreciau kad pasidalintu patirtimi, kaip tai padaryti.
galima rasyti man i AZ
ar teko girdeti, kad tokiu atveju kai vyras legaliai dirba kurioje nors uzsienio salyje, vaiko ismokos pinigelius galima gauti is tos salies kurioje dirba vyras.
nes man taip sake moteriskes kurios dirba soc rupyboje.
tai dabar stengiausi issiaiskinti kaip juos gauti.
ir bandau rasti mamyte, kuri gal jau gauna tuos pinigelius, tada noreciau kad pasidalintu patirtimi, kaip tai padaryti.
galima rasyti man i AZ