Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos už vaiką dirbant (-us) užsienyje

QUOTE(Karalaitė @ 2008 04 01, 21:21)
Ir dar.... Ar tokiu atveju iš Lt priklauso vienkartinė vaiko gimimo pašalpa- jei iki šiol gavom užsienietišką vaiko pašalpą? Bandžiau pasiklausti pas soc. darbuotoją, bet tik prigąsdino, kad atsiims pinigėlius, jei neteisėtai bus sumokėta- o žmoniškai nieko nepaaiškino- atseit, pati susižinok. ačiū bus didelis, jei kas turi patirties.

Priklauso vaikui iki 1 metu. As pati pagimdziau UK, ten gavau visas pasalpas, o kai grizom i LT (vaikui buvo 6 men) gavome vienkartine ismoka 4u.gif
Atsakyti
Tai jau susivėlinom.... Pabijojjom piktos tetos ir nepasiėmėm kas priklauso.... schmoll.gif Bet ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,mamytes ir jų mažuliukai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
esu čia naujokė,bet tikiuosi,jog susibendrausiu ir užsuksiu dažniau pasiplepėt,pasikonsultuot su kitom mamytem ax.gif
tai vat,o dabar turiu tokią problemėlę..
Gyvename mes Airijoje,turime 2 mėn.dukrytę,vyras šiuo metu neturi darbo,aš iki nėštumo taip pat čia nedirbus,taigi gauname tik už vaikelį tą160eu, ax.gif ir kreipėmės dėl FIS .Tačiau esu girdėjus,kad gražina kažkaip pinigėlius už nuomą..Mes sumokame 850eu į mėnesį.
Labai prašau,gal kuri esat susidūrus su tokia situacija,gal ką žinot ką mes galėtume dar gaut?kokias socialines išmokas?
nes dabar šiuo metu,kad ir kaip ieškos vyras darbo-vis negauna,ir išsiverst su tokiais pinigėliais neįmanoma unsure.gif gelbsti tik santaupos.. schmoll.gif
Iš anksto dėkoju,už pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
Jūsų vyras turėtų gauti bedarbio pašalpa, tiesiog turėtų užsiregistruoti, kad yra bedarbis. mirksiukas.gif
O kokio darbo ieško Jūsų vyras? Kokios patirties turi? Kaip su anglų k.?
Atsakyti
QUOTE(Rita_M @ 2008 07 07, 23:49)
Jūsų vyras turėtų gauti bedarbio pašalpa, tiesiog turėtų užsiregistruoti, kad yra bedarbis.  mirksiukas.gif
O kokio darbo ieško Jūsų vyras? Kokios patirties turi? Kaip su anglų k.?

anglų kalba labai gera pas mano vyrą thumbup.gif jis šiaip visąlaik dirbo aptarnavimo sferoje 4u.gif paskutinį pusmetį buvo barmenas smile.gif dėl bedarbio pašalpos kiek žinau reikia prabūt 2m,o mes dar nėra nė metų kaip esame čia unsure.gif
o gal ką daugiau esat girdėjusios apie pinigėlių gražinimą už nuomą didelę?t.y kompensaciją už butą ar kažkas tokio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaciusss @ 2008 07 10, 23:56)
anglų kalba labai gera pas mano vyrą thumbup.gif  jis šiaip visąlaik dirbo aptarnavimo sferoje 4u.gif  paskutinį pusmetį buvo barmenas smile.gif dėl bedarbio pašalpos kiek žinau reikia prabūt 2m,o mes dar nėra nė metų kaip esame čia unsure.gif
o gal ką daugiau esat girdėjusios apie pinigėlių gražinimą už nuomą didelę?t.y kompensaciją už butą ar kažkas tokio g.gif

Žinau, kad reikia nueiti į tax office ir ten užpildyti specialia formą (gali internete pažiūrėti šią formą http://www.revenue.ie/ ). Turi turėti PPS numerį to asmens iš kurio nuomuojiesi būstą, taip pat turi turėti ir jo tikslų gyvenamąjį adresą. Mums sugrąžindavo į savaitę 10 EUR (mokėjome 110).
Atsakyti
Sveikos .Kada reik pradeti tvarkytis pirma pasalpa?kazka girdejau,kad kai esi nescia 6 men.?ar tiesa
Atsakyti
ieškok ats čia http://www.supermama...howtopic=330743
Atsakyti
QUOTE(jurg1ta22 @ 2008 07 11, 10:13)
Sveikos .Kada reik pradeti tvarkytis pirma pasalpa?kazka girdejau,kad kai esi nescia 6 men.?ar tiesa

blogai girdejai,pasalpos tvarkomos tik vaikeliui gimus doh.gif nes kokius duomenis zadi irasyti budama nescia i forma apie vaikeli,jei jo net nera dar gimusio? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niamniuskyte: 11 liepos 2008 - 14:26
QUOTE(jurg1ta22 @ 2008 07 11, 09:13)

As gyvenu airijoj, nzn kiek pas jus u.k. skiriasi sistema, man nieko tvarkyt nereikejo, kai gime lelia ligoninej uzregistravau, gavau gimimo liudijima, o del pasalpos nieko nereikejo daryti schmoll.gif tik banko sask. duoti ax.gif gal pas jus sudetingiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 07 11, 13:51)
As gyvenu airijoj, nzn kiek pas jus u.k. skiriasi sistema, man nieko tvarkyt nereikejo, kai gime lelia ligoninej uzregistravau, gavau gimimo liudijima, o del pasalpos nieko nereikejo daryti  schmoll.gif  tik banko sask. duoti  ax.gif  gal pas jus sudetingiau  g.gif

Niu pas mus tikrai sudetingiau.Po vaiko gimimo turi isimti jam angliska gim liudijima,kuri turesi kartu siusti su pirmaja pasalpu forma-tai irodymas,kad vaikelis egzistuoja,o poto visa kita 4u.gif Nenoriu issiplesti ir butinai reikia tureti sodros draudimo nr.
Atsakyti
QUOTE(niamniuskyte @ 2008 07 11, 12:55)
Niu pas mus tikrai sudetingiau.Po vaiko gimimo turi isimti jam angliska gim liudijima,kuri turesi kartu siusti su pirmaja pasalpu forma-tai irodymas,kad vaikelis egzistuoja,o poto visa kita 4u.gif Nenoriu issiplesti ir butinai reikia tureti sodros draudimo nr.

g.gif niu joooo, tikrai sudetingiau. o kiek pas jus pasalpa uz vaika jei nepaslaptis ax.gif
Atsakyti