nors nesu labai patyrus, bet ir as galiu pasidalint savo atradimais:)
1.kuo daugiau sluosniu tuo maziau traukiasi, bet skirtumas nera labai didelis, speju kad tapkem butu apie 5-10%.
2.as veliu praktiskai tik su burbuline plevele, nes bambukinio kilimelio neturiu ir nemokeciau naudot.
4.speju kad sliekiukai susidaro del to kad nenaudoji pleveles ir is pradziu vilna tarpusavy nesusikabina gerai, o prilenda i bambukines pleveles tarpus, ir taip susivelia sliekiukai:) cia tik speju. jei pabandytum su plevele velt manau tikrai ju nebutu.
3.gali nesukibti ir karsinys su karsiniu jei vienas is ju nesiveliantis, bet paprastai ir sluoksna su karsiniu susivelia, ir vilna su audiniais susivelia:))
man kol kas pasitaike kad vienos rusies karsinys labai issisere, bet dalis liko:))
5. turejau nuvelus suausiam tik vienas tapkes ir tas pakankamai plonas, tai jos truputi persiformavo pagal koja. na veltinio tapkes ne medines, o juk ir medines nusinesioja:)))
7. paprastai veltinukus skalbiu rankomis ir su specialu muilu.
neseniai pabandziau salika isskabt skalbimo masina, truputi susitrauke ir pasidare kietesnis. dar bandziau tapkes-imeciau, kad jau tikrai tikrai butu gerai suveltos. ir nesusitrauke nei trupucio, net nustebau.
tapkytes labai vykusios

ir tikrai nepanasios i pirmas:))
tik man su akytem ziurisi labai keistai, noretusi kad kiekvienas batukas turetu savo dvi akytes. bet cia tik mano nuomone:))
Papildyta:pries pora metu rode kaip lietuvoj veilokus veldavo. apdeda aplink medini bata vilna, ja siusiuna tada su muilu ir vandeniu suvelia. tikrai neatrode kad susitraukia 50%. manau kad vilna siurkstesne ir storiau klota.
sluoksna - kai visi plaukai vilnos eina viena kriptim, o karsinys kai jie susipyne, persimaise, plaukeliai nelygus ir nesusukuoti viena kriptim.