Įkraunama...
Įkraunama...

Klubo sąnario uždegimas (koksitas)

QUOTE(gobsiukas @ 2008 12 12, 20:16)
na sake sanario uzdegimas tik nestiprus dabar geriam vaistukus

o kokius vaistus skyrė? čia chirurgas diagnozavo uždegimą?
Atsakyti
pradzioj jis nieko nemate siunte persisviesti tada pamate uzdegima skyre ibufenas po penkiu dienu nebeslubavo smile.gif
Atsakyti
Mano vaikui klubo sąnario uždegimą diagnozavo iš akies. Bet tai tikrai buvo pakankamai aišku... Dar nedarėm echo, tai bus už poros dienų. Nelabai ramu, ką ten pamatys, bet tikiuosi geriausio varianto. Iki tol - tiesiog nepavyko patekti.
Kiek skaičiau šią mažą temelę, tai pas mus bus bjauriausias, ko gero... dvi savaitės - išvis jokio vaikščiojimo arba didelis šlubavimas, bendrai imant mėnuo, kai negaluoja. Ibuprofeno nedaviau dėl tam tikrų rimtų priežasčių (anksčiau turėjo bėdų dėl virškinimo, o ibuprofenas labai kenkia skrandžiui ir kepenims), gydėmės augalinėmis ir natūraliomis geriamomis priemonėmis, dar tryniau fastumgeliu ir kaulažolės tepalu kas pora val., dėjau šildomus kompresus. Gydytojai nepatarė nieko geriau, išskyrus minėtą ibuprofeną arba... eferalgano žvakes unsure.gif
Tai va, po MĖNESIO šiandien pirmą kartą buvom lauke savom kojom smile.gif

Ir dar pastabėlė moderatoriams - šią temą reikėtų pavadinti atitinkamai, nes labai sunku rasti informaciją, kai reikia. "Klubo sąnario uždegimas (koksitas)", pvz.
Atsakyti
as ir ir velcia nezinau kas tam mano berniuko kojytem pries 3savaites netycia begdamas uzlipos ant zaislo tadiena ir sekancia labai skaudejo jau zadejom eit pas daktare bet pirmadieni skausmo nebebuvo ir vaiksciojo gerai tai pamaniau nieko rimto mazdaug po savaites pradejo det kojite sonu pradzioj lyg galvojau gal netaip baisu gal tik seip , po to kai kiekviena diena vaikas pedute pradejo det perkreipta truputi pasidare neramu g.gif musu daktare nusiunte mus i primamaji ten persviete rengenu bet nieko nemate , tada chirurgas pasake kad pas mus per laisvi raisciai ir laisvoki sanariai ir gan silpnos kojos ir matyt kad kazkas yra su klubo sanariu ir jei kojyte visiskai persikreips tada sugrysti vel, gal galetumet papasakoti kas susidure sutuom ar galetumet kas pakomentuoti 4u.gif
dabar apmovem batukus kad visikais neperkryptu vaikas nesiskundzia koju skausmu
Papildyta:
QUOTE(una @ 2008 12 21, 19:40)
Mano vaikui klubo sąnario uždegimą diagnozavo iš akies. Bet tai tikrai buvo pakankamai aišku... Dar nedarėm echo, tai bus už poros dienų. Nelabai ramu, ką ten pamatys, bet tikiuosi geriausio varianto. Iki tol - tiesiog nepavyko patekti.
Kiek skaičiau šią mažą temelę, tai pas mus bus bjauriausias, ko gero... dvi savaitės - išvis jokio vaikščiojimo arba didelis šlubavimas, bendrai imant mėnuo, kai negaluoja. Ibuprofeno nedaviau dėl tam tikrų rimtų priežasčių (anksčiau turėjo bėdų dėl virškinimo, o ibuprofenas labai kenkia skrandžiui ir kepenims), gydėmės augalinėmis ir natūraliomis geriamomis priemonėmis, dar tryniau fastumgeliu ir kaulažolės tepalu kas pora val., dėjau šildomus kompresus. Gydytojai nepatarė nieko geriau, išskyrus minėtą ibuprofeną arba... eferalgano žvakes  unsure.gif
Tai va, po MĖNESIO šiandien pirmą kartą buvom lauke savom kojom smile.gif

Ir dar pastabėlė moderatoriams - šią temą reikėtų pavadinti atitinkamai, nes labai sunku rasti informaciją, kai reikia. "Klubo sąnario uždegimas (koksitas)", pvz.

o kaip darbar pas jus kaip kojytes
Atsakyti
Sveikutės

Pakaitinėjau temelę ir kiek ramiau patapo blush2.gif
Atsikėlė šįryt mano 3 metų žmogiukas ir sako,kad kojytę skauda.Pradžioje galvojau,kad miegodamas nugulėjo.Atsistojo eiti-šlubuoja verysad.gif ,vėliau išėjom į lauką-dar labaiu šlubuoja blink.gif Jokios traumos kaip ir nebuvo.Dabar kaip ir į pabaigą slogytė g.gif Tai gydytoja nuramino,kad po slogos taip gali nutikti,o jei per 2-3 dienas nepraeis,tai liepė pasirodyti.Labai tikiuosi,kad be didelių bėdų išsisuksim
Atsakyti
QUOTE(Bitute @ 2009 04 20, 15:58)
Sveikutės

Atsikėlė šįryt mano 3 metų žmogiukas ir sako,kad kojytę skauda.Pradžioje galvojau,kad miegodamas nugulėjo.Atsistojo eiti-šlubuoja verysad.gif ,vėliau išėjom į lauką-dar labaiu šlubuoja blink.gif Jokios traumos kaip ir nebuvo.Dabar kaip ir į pabaigą slogytė g.gif Tai gydytoja nuramino,kad po slogos taip gali nutikti,o jei per 2-3 dienas nepraeis,tai liepė pasirodyti.Labai tikiuosi,kad be didelių bėdų išsisuksim

pas mus matyt isimete alergine reakcija tik slogos tuoj slubuojam
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 04 20, 20:09)
pas mus matyt isimete alergine reakcija tik slogos tuoj slubuojam

Ui tai kaip nefaina verysad.gif

Vakare kaip ir nelabai jis man šlubavo.Bent jau dūksta ir į jokį ligonį nepanašus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute @ 2009 04 20, 14:58)
Sveikutės

QUOTE(Bitute @ 2009 04 20, 20:39)
Ui tai kaip nefaina verysad.gif

Vakare kaip ir nelabai jis man šlubavo.Bent jau dūksta ir į jokį ligonį nepanašus g.gif

Bitute, pas mumi tas pats...
Musu atveju cia po anginos...Pirma diena visą pusdieni nepaėjo, vakarop jau lakstė..Kitą dieną sode davėsi taip kad vos pagaut galėjai...
Ligoninėj priėmimo gydytoja skyre ibufena 3 kart dienoj ir liepė tyrimus daryt
ir dar...Aš jau senokai apstebėjau kad jis ryte vaikšto kaip senas žmogus, susitingusiom kojom, kol neprasivaikšto....Sako, taip neturi būt...
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 13, 10:13)
chirurgas pasake kad pas mus per laisvi raisciai ir laisvoki sanariai ir gan silpnos kojos

pas mum tas pats unsure.gif na tik šiemet jau gavom iš gydytojos leidimą laisviau rinktis avalynę cool.gif o iki šiol buvo tik su aukštu auliuku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2008 12 10, 18:17)
mano dukrytei buvo taip - kelias dienas slubavo - galvojom, kad kokia ragstis ilindus. po poros dienu atsikelus is vis nebeprimine vienos kojytes - verke baisiausiai. atsigulusi - viskas gerai, kojytes taip mankstino, ant galvos galejo uzsikelt. o kai eit - nebepaeina. tai greit nuskuodem i poliklinika - ten pedutes rentgenas, kraujo tyrimai - nieko nerode. galejai judint kojyte - nieko. Vienu zodziu tik minant matyt skaudejo.Nieko konkretaus nerado, prigasdino chirurgas, kad gali but osteomielitas blink.gif . Nors ir tyrimas jokio uzdegimo nerode, bet maza ka su vaiku...issiunte i didesne ligonine. Tai va. o ten pasake diagnoze - klubo sanario uzdegimas. sake tai vaikams labai daznai buna, ypac jei pries kelias dienas ar savaites truputi persalus buvo, slogavo.gali ir be priezasties but.neaisku is ko atsiranda, o praeina be gydymo. Vienu zodziu kaip prasidejo, taip po poros dienu ir praejo. tai va, tokia musu patirtis.  rolleyes.gif

simptomai ir mum tokie buvo ir diagnoze tokia nustate verysad.gif
QUOTE(fishke @ 2008 12 11, 20:08)
na išvis sudėjus tuos tris šlubavimus nepilnas mėnuo būtų  g.gif  tai būtent ir skiria priešuždegiminius vaistus  mirksiukas.gif  mums tai buvo ibufenas  4u.gif

geriam ibufena ir jau antra savaite eina, kaip slubuojam...tikimes pacio geriausio.
Papildyta:
ir dar klausimekis, o i lauka galima? g.gif nes mes tai neinam, nes juk uzdegimas.
Atsakyti
vaistus gereme savaite laiko, uzdegimas praejo
Atsakyti
Pasak vienos gydytojos ortopedės, kai vaikui diagnozuojamas klubo sąnario uždegimas, būtinas 4 dienų lovos režimas - galima tik gulėti arba sėdėti pusiau gulom, t.y. kuo mažiau apkrovos klubo sąnariui. Kitaip uždegimas gali užsitęsti. Ir dar gali komplikuotis į rimtesnę problemą - kaulo uždegimą tfu tfu tfu.

Gal pravers kam nors ax.gif
Atsakyti