Įkraunama...
Įkraunama...

vasaros "namų darbai'

mano pirmokei reikia apie 250psl. knygą perskaityt gan sudėtingą, nurašyt pirmą dalį ir parašyt, kas patiko, kas ne g.gif , na, sunkiai sekas, tingi manoji skaityt, o paskaičius nepamena nieko doh.gif , kitai pirmokei, kiek žinau, net 3 knygas liepė perskaityt doh.gif , ar ne per daug unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2005 07 14, 14:17)
mano pirmokei reikia apie 250psl. knygą perskaityt gan sudėtingą, nurašyt pirmą dalį ir parašyt, kas patiko, kas ne  g.gif , na, sunkiai sekas, tingi manoji skaityt, o paskaičius nepamena nieko  doh.gif , kitai pirmokei, kiek žinau, net 3 knygas liepė perskaityt  doh.gif , ar ne per daug  unsure.gif

Nu nežinau g.gif Kaip ir daugoka. Kada gi vaikui ilsėtid tada? Mano pirmokui uždavė perskaityti 100 psl. iš kokios nori knygos. Tai jis tą ivykdė per birželį ir daugiau nebeskaito sad.gif sako, nebereikia biggrin.gif O rašyt tai tikrai nieko neuždavė.
Atsakyti
O mūsų mokytoja nieko neuždavė. Per paskutinį susirinkimą padavė vaikų baigiamuosius darbus susipažinti. Pasakė,kad patys tėvai mato kur pas ką problemos, kad jau ne kartą šnekėta ir pasiūlė turint laiko, kažkiek užsiimti su vaiku toje srityje, kur ji jau sakiusi, kad sunkiausiai sekasi.
O svarbiausia sakė, kad vaikai išsimiegotų, pailsėtų labai gerai, valgytų gerai, kad rudenį ateitų stiprūs. Sakė, kad per vasarą ten aukštumų nepasieksi, svarbu, kad nepamirštų, ko išmokę ir kitais metais būtų sveiki ir pamokų nepraleidinėtų.

Tai maniškis su močiute gavo diktantų knygą ir užduotį - po vieną diktantą per dieną. O skaito pats labai noriai vaikų enciklopediją. Ne ištisai, o pasirinktinai, kas tuo metu įdomu. Ir su močiute eina abu eksperimentuoti. Sakau gal neprotinga vaikui nurodyti, kokią knygą skaityti. Jei parinktumėte pagal pomėgius, gal tada noriai skaitytų. Nes pasakų sūnus irgi nelabai skaito. Dabar užsiprasė apie piteri ir vendę, sakė,kad tikrai skaitys. Bet bijau, kad sužavėjo jį pirato paveiksliukas, o kai reiks skaityti irgi dulkės ant lentynos kaip ir kitos pasakos blush2.gif
Atsakyti
Vaikams negalima uzduoti namu darbu nei vasarai nei atostogoms moklso metu eigje. O Aifa - Jusu vaiko protinga mokytoja - tevai patys mato jei yra problemu, tada zinoma papildomas ugdymas nekenkia. O tokio storio knyga pirmokei? Gal ji susitinprintoje mokykloje mokosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anafora: 14 liepos 2005 - 20:09
Aš pati esu mokytoja ir pateikiau vaikams rekomenduojamų perskaityti knygučių sąrašą. Jas atrinkau remdamasi 2 klasės kurso programa, jos yra parastos, plonos. Ir kas nori tiek ir perskaitys. O rugsėjį susirinkę aptarsime kas kiek bus perskaitę. Visai nebaisu jeigu ir bus vaikų kurie bus neperskaitę. Nesiskaito, norisi atostogauti, prašau. Jokios prievartos nėra. Bet dažnai rugsėjį būna problema 2-oje klasėje, kad vaikiukai būna užmiršę net raides. Tai tiems, kurie neskaito, truputį būna sunkesnė mokslo metų pradžia.
Atsakyti
Mano pirmokas gavo plonų knygų sąrašiuką iš kurio turi perskaityti 5-ias knygas, pažymėti, kurias jau anksčiau perskaitė. O jeigu skaitys kygą ne iš sąrašo - tai užrašyti jos autorių ir pavadinimą.
juokas ten o ne sąrašas, nors yra ką veikti lietui lyjant. O tai perdien tik teliką spokso.
Atsakyti
Žinau,kad vaikams reikia per vasarą perskaityti po kelias knygas.Kai pradėjau vaikų klausinėti, kokių konkrečiai knygų reikia, man abu pareiškė, kad vis tiek iš klasės niekas jų neskaitys.
Atsakyti
Kiekvieną vasarą reikia perskaityti tam tikrą kiekį puslapių. Knygos yra rekomenduotinos, bet nebūtinos. Va taip ir kankinasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iliuzija @ 2005 07 21, 11:22)
Kiekvieną vasarą reikia perskaityti tam tikrą kiekį puslapių. Knygos yra rekomenduotinos, bet nebūtinos. Va taip ir kankinasi smile.gif

Gerai, kad bent nebūtinos.Mūsų vaikystės laikais kompų nebuvo,tai mes knygas skaitėm, o dabar mano dukra net "Hario Poterio' iki galo nesugėjo perskaityti,jau nekalbant apie tas knygas,kurias mokykloj rekomenduoja.

Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2005 07 21, 10:42)
Gerai, kad bent nebūtinos.Mūsų vaikystės laikais kompų nebuvo,tai mes knygas skaitėm, o dabar mano dukra net "Hario Poterio' iki galo nesugėjo perskaityti,jau nekalbant apie tas knygas,kurias mokykloj rekomenduoja.

teisybe.be kompo ner gyvenimo.paprasai knyga paskaityti tai eina bambedami.kazkokia nesamone turiu maldauti kad paskaitytu.atrodo kad man reikia.kas bus toliau?o nuo kompo nuplest neina! knygas tikrai reik skaityt siais laikas ir ne viena.! verysad.gif
Atsakyti
Kai būnam prekybos centre, vis bandau įsiūlyti kokią knygą nusipirkti,galvoju, gal paskaitys...bet nelabai įkalbinėjimams jie pasiduoda.Nors gal mokytoja kažkiek sugeba išreikalausti,kad jie bent kažką skaitytų.Vienu metu vaikų kompas buvo sugedęs,o kitu kompu vyras dirba, jiems žaisti neleidžiama, tai pabuvo mėnesį be kompo, bet įpročių nepakeitė,domisi tik savo mėgstamais žurnaliukais.
Atsakyti
maniškis skaito, bet per tokias ašaras, per tokį nenorą , kad siaubas:cry: bet vistiek liepiu, nes su skaitymu ir rašymu turim truputį problemyčių verysad.gif
Atsakyti