Įkraunama...
Įkraunama...

vasaros "namų darbai'

QUOTE(lengvute @ 2005 07 14, 14:17)
mano pirmokei reikia apie 250psl. knygą perskaityt gan sudėtingą, nurašyt pirmą dalį ir parašyt, kas patiko, kas ne  g.gif , na, sunkiai sekas, tingi manoji skaityt, o paskaičius nepamena nieko  doh.gif , kitai pirmokei, kiek žinau, net 3 knygas liepė perskaityt  doh.gif , ar ne per daug  unsure.gif

Knygų saitymo nebuna per daug, kadangi lavina atmintį. Mano mažoji labai jų nemėgsta, bet vasarai uždavė penkias knygutes perskaityti, tai ji perskaito, bet nieko negali papasakoti ką perskaitė, tai vėl iš naujo skaito. Nes ji dar tik raideles delioja, o ką rašo jai neįdomu, tai dabar pasakiau, kad žinau, kad tu moki skaityti ir šaunuolė, bet man idomu ką ten rašo. Tai dabar bando prisiminti, po truputi sekasi.
Bet reikia dviem dirbti. Kitaip jai visia neįdomu vienai.
Atsakyti
Kol sūnus turėjo problemų,irgi versdavau skaityti.Bet tolko daug nebuvo.Jam reikėdavo garsiai skaityti, tai paklausius jo skaitymo trūkčiojamu balsu raminančiu užsimanydavau,tokia sadiste jausdavaus, kad vaiką kankinu.
Atsakyti
QUOTE(avei @ 2005 07 22, 10:48)
maniškis skaito, bet per tokias ašaras, per tokį nenorą , kad siaubas:cry:  bet vistiek liepiu, nes su skaitymu ir rašymu turim truputį problemyčių verysad.gif

Mano dukra 13m irgi taip sunkiai skaito tą ką uždave mokytoja.Bet yra knygų serijos paaugliams pavyzd.Urllich rašytojos: kaip ,,Vieno bučinio negana'',VISŲ PAVADINIMU NEATSIMENU. ju ten yra daug mes jau 13 knygu nusipirkom tai dukra per viena diena perskaito jai labai idomu,pameginkit,gal ir jusu vaikams paaugliams patiks ji kaip skaito tai žvengia labai biggrin.gif ,sako taip jokinga mama ,dar nupirk iš tos serijos.(KNYGOS KAINA APIE 11,99) thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukra baigė antrą klasę, tai gavo nemažą sarašą rekomenduojamų perskaityti knygų, bet ji jų visai nenori skaityti. Ji mieliau skaito visai kitas knygas, kurios skirtos šiek tiek vyresniems vaikams.Dar jiems užduota prirašyti diktantų vieną sąsiuvinį, bet ji mieliau rašo rašinėlius apie perskaitytas knygas.
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2005 07 22, 11:06)
Mano dukra 13m irgi taip sunkiai skaito tą ką uždave mokytoja.Bet yra knygų serijos paaugliams pavyzd.Urllich rašytojos: kaip ,,Vieno bučinio negana'',VISŲ PAVADINIMU NEATSIMENU. ju ten yra daug mes jau 13 knygu nusipirkom tai dukra per viena diena perskaito jai labai idomu,pameginkit,gal ir jusu vaikams paaugliams patiks ji kaip skaito tai žvengia labai  biggrin.gif ,sako taip jokinga mama ,dar nupirk iš tos serijos.(KNYGOS KAINA APIE 11,99) thumbup.gif

aciu uz patarima reiks nupirkti 4u.gif gal patiks.manajam ne uz kalnu 15 ,bet knygomis tikrai nesusidomi.jau ir Harry Potteri nupirkom bet ir tai nelabai schmoll.gif :.su barniais skaito.sako -as kina maciau ir to pakanka.as tikejausi, kad vyresni daugiau domesis knygomis ,bet deja... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(klarija @ 2005 07 24, 12:32)
Mano dukra baigė antrą klasę, tai gavo nemažą sarašą rekomenduojamų perskaityti knygų, bet ji jų visai nenori skaityti. Ji mieliau skaito visai kitas knygas, kurios skirtos šiek tiek vyresniems vaikams.Dar jiems užduota prirašyti diktantų vieną sąsiuvinį, bet ji mieliau rašo rašinėlius apie perskaitytas knygas.

Šaunuolė mergaitė! thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
man pagailo savo vaiko, jau ta knyga kaip kankynė, bausmė, o jei ir paskaito, nieko neatsimena, tai aš arba vyras kartais gal jai paskaitysim ir eina sau, neversiu schmoll.gif, tegul pailsil, o tai nueis nepailsėjus, nervota unsure.gif
Atsakyti
Mano pirmokei užduota perskaityti 4 blink.gif knygutes po šimtą puslapių. cry.gif Rezultatas - šiaip ne taip baigiam 96 - tąjį pirmos knygos puslapį. blink.gif Bet užtat parašė mokytojai skirtą eilėraštį apie delfinus. smile.gif Labai mielai skaito pažintinę enciklopediją suaugusiems apie sveiką gyvenimo būdą... biggrin.gif
Atsakyti
Mano sūnus, prastai skaito ir rašo su klaidomis, nors jau baigė antrą klasę. Pažįstama mokytoja priminė elementarią tiesą: vaikas, skaitydamas tekstą, įpranta matyti taisyklingai parašytus žodžius. Tada ir pats rašydamas matys, kad akį rėžia klaidos. Tai dabar visą vasarą prieš miegą ar dienos metu bandėm kartu skaityti. Sėdim kiekvienas su savo knyga. Vakar vakare ištempiau visą šeimą į pievutę. Sugulėme visi keturi pievos viduryje- ir kiekvienas po knygą. Visai šauniai praleidome vakarą.
Atsakyti
QUOTE(Paloma @ 2005 08 22, 15:34)
Mano pirmokei užduota perskaityti 4  blink.gif knygutes po šimtą puslapių.  cry.gif Rezultatas - šiaip ne taip baigiam 96 - tąjį pirmos knygos puslapį.  blink.gif Bet užtat parašė mokytojai skirtą eilėraštį apie delfinus.  smile.gif Labai mielai skaito pažintinę enciklopediją suaugusiems apie sveiką gyvenimo būdą...  biggrin.gif

O mums vasarai uždavė 33 knygas kai pamačiau sarašą blink.gif ,net blogą pasidare .Vaikas eis į 3 klasę.Rezultatas perskaityta 5 knygas ir taip sunkiai,jai tiesiog buvo kančia. schmoll.gif
Atsakyti
Mano sūnus eis į ketvirtą klasę. Jo mokytoją visus mokslo metus liepdavo per savaitę perskaityti 30 psl ir aprašyti į sąsiuvinį. Tą pačią užduotį paskyrė ir vasarai. Sūnus per vasarą perskaitė berods 10 storų knygų. Aprašyti padėjau.
Kitas sūnus eis į antrą klasę. Jam vasarai užduočių mokytoja neskyrė. Jis neperskaitė nė vienos knygos...
Pati esu lietuvių kalbos mokytoja ir matau, kad dauguma vaikų nemėgsta skaityti. Mano pačios vienas sūnus nepraeina pro knygyną (bankrutuosiu- bet džiaugiuosi), kitas skaito tik "Flintą" ir "Donaldą". Bent tiek...
Atsakyti
Mums tai berods nieko neuždavė g.gif arba aš nieko nežinau...ot bus gražu blush2.gif ir nors žadėjom per vasarą skaityt,skaičiuot - deja,nieko iš to neišėjo...
Atsakyti