QUOTE(carvel @ 2009 01 30, 19:13)
[b]

,juk jeigu vaikas nesugeba,jei ner tos koseles galveleje ,draskykis kaip nori vistiek ir nebeidesi,tad geriau vaikas uzduoteles,kad ir pacias primityviausias sprendzia su pasitenkinimu,negu pastoviai stresuodamas ir grauzdamas save .Man svarbiausiai ,kad vaikas uzaugtu geru ir darbsciu zmogumi,juk visi mokslininkais negali buti,reikia darbui ir geru ranku.
Labas vakaras, mielosios,
paskaičiau - ir neištvėriau iš naujo neatėjus. Noriu perspėt, kad žinotumėt: pagal spec programą besimokantys vaikai patiria sunkumų išsilavinimo įgijimo momentu. Profesinio mokymo institucijos dažniausia tik deklaruoja, kad priima tokius vaikus, bet individulaliai pasako, kad nesusidarė grupė ir pan.. Manau, kad tai daroma dėl asmeninių rodiklių - parodyti tam tikrose programose, kad remiami būtent sunkumų turintys vaikai. Realiai vaikai, besimokantys pagal spec programas specialybių pasirinkimo neturi. Taip yra šiuo metu. Kaip bus - niekas nežino. Kasmet vis skelbia, bet padėtis nekinta... Pas mane į konsultascijas ateina vaikai su ašaromis... Ir matau, kad jie galėtų dirbi vieną ar kitą darbą, bet mokymosi pažymėjimą jie gauna visai kitokios formos ir mokytis tos profesijos neturi galimybių... Kol vaikai maži - problema atrodo tolima. Bet kai į mane žvelgia mano mažius jau paauglio akimis - suvokiu, kaip greitai bėga laikas...
Aš visada mamas skatinu pamąstyti, ką verta pasirinkti - ar antrus metus ir bendrom pastangom įgytą pagrindinį išsilavinimą, ar spec ugdymo programą. Viskas yra daroma gerai pasvėrus visus už ir prieš.
Visoms, visoms, visoms -