Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko priežiūra ir priežiūros priemonės

Ar yra kokie kvapai šuniukų kailiui? Nes kai sudrėgsta mano šuniuko kailis, jam dabar 4 mėn., labai jaučias kvapas? Koks šampūnas geriausiai tinka tokiam šuniukui?
Atsakyti
[quote=slapta_mintis,2014 02 17, 13:38]
Ar yra kokie kvapai šuniukų kailiui? Nes kai sudrėgsta mano šuniuko kailis, jam ...


sveiki, labai daug yra, pvz sampunai: Vitalveto, Karlie..... yra aibe dezodorant/purskikliu, pvz.Oropharma
sekmes
Atsakyti
QUOTE(_Kuba @ 2014 02 17, 15:43)
labai daug yra, pvz sampunai: Vitalveto, Karlie..... yra aibe dezodorant/purskikliu, pvz.Oropharma


Perkat internetu ar zooprekėse? Kaip parduotuvė pet24 ar kažkaip panašiai?
Atsakyti
Ne visai į temą, bet su šuns priežiūra. Svarstau ūkiniam kamabaryje daryti žemą kriauklę, kad parėjus iš kiemo nuplaut šuns kojas. Gal kas jau naudojat ir galit pasdalint patirtim ar labai sunku pripratint gyvūną?
Atsakyti
Sveikos smile.gif

ar naudojat kas tokias priemones nuo graužimo:
pvz:

http://www.ciucikas....et-off-priemone

arba :

http://www.ciucikas....clean-stay-away

ar veikia jos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 liepos 2016 - 10:01
Ką manot apie Red Dingo pavadėlius, antkaklius ir kt. produkciją?
Atsakyti
sveikos,

Reikia man labai jusu pagalbos ar patarimo.

Po ilgu svarstymu ir abejoniu - isigyjom suniuka. Maisyta avigani su labradoru. 8 savaiciu.

Dar tik savaite namuose, bet as jau dabar nebezinau kaip tvarkytis, viska pamirsau apie sunis (kai buvau paaugle, turejau isaukleta ir isdresuota rotveileri).

Suniukas cypia naktim/dienom ( Google sako neit, kai cypia.. as ir neinu.. bet ar tai teisinga?). Ipratus visko prasinet inkstimu..nenoreciau kad tai taptu iprociu (be to gaila kaimynu). Kaip sudrausmint? Suniuka nakti laikom virtuvej, su guoliu - narvu (atidarytom durelem.. bet kad pati eitu i vidu , jei nori), ir su palutem visur.. Nes slapinasi visuuur.
Taip pat kaip ismokyt daryt tik ant paluciu? Nes kai isleidziam vaikscioti po namus - daro reikalus visur kur papuola, neturi jokios nuovokos.

Ir briazymasis/kandziojimas... Kaip sudrausmint? Turiu katina vieneriu metu - ir nei vieno ibrezimo neturejau iper visus metus. O nuo suniuko visos rankos/kojos sudraskytos. As suprantu suniukas zaidzia, kazkiek gal grubiai nes priprates vadoje taip.. Bet kaip isaiskint but svelniam, tuo labiau turiu vaika maza.

Ir kiek laiko trunka sis sunkus periodas?
Atsakyti
Na ir mes neseniai įsigijom šuniuką, tai galiu pasakyt, kad cypavo ir verkė tik pirmą parą, tai logiška ilgėjos savo namų ir tai neištisai, bet matyt kai prisimindavo smile.gif, o šiaip stengemes but visa laiką kartu su juo, migdydavom šalia prie lovos biggrin.gif , tai jis nesijautė vienišas ir neverkė, neištverčiau klausant jo cypimo , šuniuką reikia paglostyt, pažaist, palaikyt ant ranku ir nusiramins mirksiukas.gif , del balučiu tai taip, buvo tokia bėdelė, ant palučiu ir maniškis nedarė, dar pirkau tokio purškaliuko pritraukt ji ten sisiot, bet deja tas purškalas turbut skirtas tik pinigams ištraukt biggrin.gif, nes šuniukas kur jo papaurkšta nieko nedarė, o smarve per visa nama nereali paėjo nuo jo. Na bet dažnai i lauką vedžiojom, naktį keldavausi kelis kartus (jei pabusdavau biggrin.gif) ir va tos nelaimes vis retėjo ir dabar jam 3 men jau ir naktį išmiega sausas ir diena neteršia kambarių, aš beje jokiu laikraščiu netiesiau nes jis tol juos "skaitydavo" kol iš ju smulkiausi skutai likdavo tongue.gif

o del kandžiojimosi irgi tas baiges kai žaislai tapo didesniu susidomejimu negu mūs kojos:), nupirkit žaisliuku, kokia virvę, mūsiškis ją labai megsta papurtyt, dukra dar kai budavo kanda sucypia garsiai , tai irgi kažkiek padejo smile.gif pažaiskit kartu, kad dėmesi nuo koju atitraukt rolleyes.gif
Esmej per menesi laiko tikrai šitie vargai jums baigsis smile.gif

ai dar pridursiu kur migdot įdekit jam koki didelį minkšta žaislą, musiškis ir dabar megsta į ji atsiremti miegodamas smile.gif nesijaus toks vienišas iš būrio atėjes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 rugpjūčio 2016 - 10:30
Lyzuka,
O kai suniukas miegot pradejo prie jusu lovos, jis nesisiojo ir kakojo visur aplink lova? As truputi bijau del smarves musu kambari po jo visu tualeto reikalu:)

Dar taip negreit galesim mes pratinti ji eiti i lauka, nes sako reik paskiepyt pries keliones i kiema.. o musu pirmas skiepas tik ateinanti pirmadieni. Ar galima visgi vest suniukus i lauka dar pries pilna skiepu kursa?
Atsakyti
QUOTE(pasikeisiu @ 2016 08 02, 11:31)
Lyzuka,
O kai suniukas miegot pradejo prie jusu lovos, jis nesisiojo ir kakojo visur aplink lova? As truputi bijau del smarves musu kambari po jo visu tualeto reikalu:)

Dar taip negreit galesim mes pratinti ji eiti i lauka, nes sako reik paskiepyt pries keliones i kiema.. o musu pirmas skiepas tik ateinanti pirmadieni. Ar galima visgi vest suniukus i lauka dar pries pilna skiepu kursa?


na ne, prie lovos neteršė, bet nueidavo prie laiptu ir ten padarydavo, bet budavo, kad ir žaisdamas pasisiodavo, nu čia lygiai kaip mažas vaikas , užsižaidžia ir pamiršta smile.gif šiaip kažkaip greit šuo pasirenka vieta tualetui, mes durų name neužsidarom kambariuose tai buvom laiptus aptvere kad jis nenusiristu netyčia , o kvapas ką žinau nu būdavo turbut smile.gif, bet kai pats gyveni nelabai ka suuodi ir beto išsivedina greit gi vistiek langus tai atidarot smile.gif, del skepiu skaičiau kad galima vest ir neskiepyta, netgi butina , tipo sveikiau pačiam šuniui, mūsiškis buvo su vienu skiepu vedem drasiai, tik sakoma, kad vedant tokius dar ligoms imlius šuniukus reikia vengti kontaktu su kitais gyvunais, žodžiu po nuosavą kiema jeitoki turit arba prie namo drasiai galit prasieit, va mes padarem klaida kad nusivežėm i miška ir aišku i kando blogoji erkė sad.gif , tai teko sirgti, nepadejo purškalas nuo erkiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 rugpjūčio 2016 - 10:39
QUOTE(pasikeisiu @ 2016 08 02, 10:31)
sako reik paskiepyt pries keliones i kiema.. o musu pirmas skiepas tik ateinanti pirmadieni. Ar galima visgi vest suniukus i lauka dar pries pilna skiepu kursa?

Visus ligos sukėlėjus jus galit sėkmingai atnešti ant savo rūbų, batų ( sterilioj aplinkoj negyvenat ), tai gi kalėjimas be reikalo gaunasi.
Šuo pripratintas prie palų, nemato reikalo kentėti kai tualetas yra namuose. Dažniausiai tokie šunis sėkmingai dergia visą savo likusį gyvenimą namuose ir jau ne ant palų, bet ant visko, kas jas primins ( patalynė, rūbai, skalbiniai, kilimai ) ir atpratint laabai sunku. O jus smarvės vargu ar norit.
Kuo vėliau vesit laukan, tuo vėliau socializuosit. Kuo vėliau socializuosit ( paaugintą šunį ) tuo sunkiau bus socializuotis. Jums reikia tokio vargo?
Atsakyti
Sveiki,

Mes isigyjom cihuahua suniuka, dabar jai trys menesiai. Norejau paprasyti patarimu, kaip ipratinti daryti reikalus lauke? Nes jau trecia savaite vedam i lauka, kas 2 valandas.. Jei pasiseka padaro kazka.. Bet dazniausiai visus reikalus daro namuose. Nepanasu, kad ji supranta, tarkim kad jai reikia daryti lauke, bet netycia kartais neislaiko ir padaro namie. Labiau panasu, kad ji daro tada kai jai norisi, ir visai nesvarbu ar tai laukas, ar namai.

Ir kita problema, visu sudeliu valgymas, kuriuos tik pamato ir speja isikist i burna. Mes turim katina.. tad visad lenktynes, kas pirmas spes isrinkt sudelius is katino wc dezes, jei einam i lauka.. Tai taip ir ziuret, kad nespetu pirma pamatyt kur nesurinkto sunu augintiniu turto. Labai slykstus sis iprotis ir ar taip bus visada? Ar visi sunys taip daro? Nes as turiu vaiku, be abejo nenoriu kad uzsikrestu visokiais parazitais/kirmelem nuo suns.

Skaiciau, kad galbut truksta vitaminu suniui, uz tai valgo fekalijas. Bet mes perkam auksciausios kokybes sausa maista specialiai skirta chihuahua suniukams, jos kailis blizga ir tikrai nepanasu, kad butu trukumas vitaminu.
Atsakyti