Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(Danguole55 @ 2005 08 15, 20:08)
Nu kodel Kaunas  cry.gif


Bet Kaunas apsivalgęs ir man gaila nykstančių obuolių cry.gif
Atsakyti
QUOTE(negala @ 2005 08 22, 19:55)
Va va- obuoliu suris!  wub.gif  O tai vis piragai ir piragai  ax.gif
Papasakok Dzine kaip tu ji darai blush2.gif Taip noriu pameginti  blush2.gif


mano recepteliu kolekcijoje yra ir keli obuoliu surio receptai ax.gif siuskit e-mailus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 08 23, 07:21)
mano recepteliu kolekcijoje yra ir keli obuoliu surio receptai ax.gif  siuskit e-mailus biggrin.gif


Tiek to, paieskojau ir sukeliu cia obuoliu surio receptus 4u.gif


AGUONŲ SŪRIS SU RIEŠUTAIS
3 stiklinės aguonų
2 l obuolių košės
stiklinė riešutų
pakelis vanilinio cukraus

Į obuolių košę suberiamos sausos aguonos ir verdamos ant silpnos ugnies, kol obuolių košė sukietės. Baigiant virti, suberiamas vanilinis cukrus, riešutai. Masė sukrečiama į drėgną sūrmaišį, užrišama ir parai paslegiama. Paskui gerai apdžiovinama ir padedama vėsioje vietoje.


Obuolių sūris

Sudėtis:
1 kg obuolių
1 kg cukraus
apelsinų žievelių

Paruošimas:
Obuolius supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklalizdžius, įpilti truputį vandens ir šutinti, kol suminkštės. Tuomet pertrinti pro tinklelį. Obuolių tyrę sumaišyti santykiu 1:1 su cukrumi ir virti nuolat maišant, kol masė tiek sutirštės, kad atšoks nuo šaukšto.

Obuolių masę sumaišyti su maltomis apelsinų žievelėmis, sukrėsti į šlapią retesnį audeklą ir paslėgti. Po 2-3 dienų nuimti audeklą, iš abiejų pusių apdžiovinti ir laikyti sausoje vietoje.


Obuolių sūris (2)


Sudėtis:
1 kg obuolių
200 g cukraus
0,5 šaukštelio malto cinamono

Paruošimas:
Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklalizdžius, sudėti į emaliuotą indą, užberti cukrumi, sukrėsti ir palikti kambario temperatūroje 10-12 vai. Kitą dieną sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad išgaruotų dalis vandens. Tuomet į verdantį skystį suberti obuolius ir virti ant silpnos ugnies maišant, kol masė sutirštės. Sūris būna išviręs, kai perbraukus mentele per verdamą masę ji iškart nesusilieja.

Karštą masę sukrėsti į celofanu išklotus sūrmaišius, gerai juos suslėgti, užrišti ir 5-6 dienas laikyti sausoje patalpoje pakabinus ar sudėjus ant grotelių. Laikyti sausoje (su sūrmaišiais ar išėmus) šaltoje vietoje, sudėjus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito. Kai sūris laikomas be sūrmaišio, prie jo turi likti glaudžiai prigludusi maistinė plėvelė.


Obuolių sūris (3)

Sudėtis:
1 kg obuolių
200 - 250 g cukraus

Paruošimas:
Obuolius su kieta žievele nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis, užberti cukrumi ir palikti kambario temperatūroje 12-24 vai. Kitą dieną sultis nupilti ir virti, kol liks pusė jų kiekio. Penktadalį obuolių palikti, likusius sudėti į verdančias sultis ir virti ant silpnos ugnies kartkartėmis pamaišant, o suminkštėjusius - virti nuolat maišant. Kai mentele perbraukus per masę ji greitai nesusilieja, tuomet suberti likusius obuolius ir dar pavirti 2-3 min.

Karštą masę sukrėsti į sūrmaišius. Toliau daryti, kaip aprašyta (1) arba (2) recepte.



Atsakyti
O mes su mamyte nuo senų senovės kepame štai kokį pyragą:

10 obuolių
1 st miltų
1 st manų
1 st cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
0,5 pakelio margarino
1 stiklinė pieno+šaukštas cukraus (arba pudros)

Visus sausus produktus sumaišome, 1/3 mišinio pilame į sviestu pateptą formą, ant viršaus dedame 1/2 burokine tarka sutarkuotų obuolių (tarkuojame su žievelėmis), ant viršaus vėl 1/3 sauso mišinio, likusius obuolius ir viršuje likusius miltus. Ant viršaus labai tankiai išdėliojame plokštelėmis supjaustytą margariną, taip, kad beveik neliktų tarp jų tarpų. Kepame 200 temperatūroje apie 0,5 val., žodžiu tol, kol paruduoja o namuose pakvimpa keptais obuoliais. Tada sumaišome pieną su cukraus pudra ir sulaistome pyrago viršų, ten, kur miltai dar nesumirkę. Laaaabai skanu, ypač karštas, bet ir šaltais labai. Tik nesugalvokite dėti į miltus jokių kiaušinių ar riebalų, jie sumirks uo obuolių sulčių.

Skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
O gal kas nors žinote trupininio obuolių pyrago (pvz tokio kaip "Čili") receptą? ax.gif ax.gif

Būčiau laaabai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Neturiu laiko skaityt visos temos, bet gal nesikartosiu:

PURUS OBUOLIŲ PYRAGAS
Reikės:

200 g minkšto sviesto,
220 g cukraus,
4 kiaušinių,
200 g miltų,
4–5 obuolių,
smulkintų migdolų arba kitokių riešutų,
šaukštelio kepimo miltelių,
vanilės.
Pirmiausia labai gerai išmaišykite sviestą, kol jis taps purus. Atidėkite du šaukštus cukraus, o likusį cukrų ir vanilę dėkite į sviestą ir labai gerai išplakite. Tada plakdami po vieną sudėkite kiaušinius ir po truputį suberkite miltus bei kepimo miltelius. Vientisą, purią tešlą supilkite į kepimo skardą (prieš tai skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi) ir išlyginkite. Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis ir išimkite sėklas. Obuolių nugarėles keletą kartų išilgai įpjaukite. Skilteles nugarėlėmis į viršų vieną šalia kitos įspauskite į tešlą. Viršų pabarstykite likusiu cukrumi ir smulkintais riešutais. Kepkite, kol iškeps.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,



Labai noreciau suzinoti trupininio obuoliu pyrago (tokio kaip pvz. "Cili") recepta...
Gal kas galite pasidalinti? smile.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzine @ 2005 08 22, 11:42)
Sveikos, na pas mus su obuoliais irgi košmaras, košės tai 3 metams priviriau:))

Gal kas darot obuolių sūrį? Turiu receptą, virsiu šnd. Niekaip neapsisprendžiu, kur jį dėti išvirtą (kad sustingtų), vieni sako kad į bet kokį vandeniu suvilgytą indą, kiti, kad į celofanu išklotą sūrmaišį ir džiovinti, dar kiti, kad slėgti... Gal kas esat darę, ar mamos darė ir matėt akivaizdžiai kas ten daroma? nes mano patarėjai tai tik teoriškai žino...


pazistama pildavo kose i skarda (gali ir kokia aukstesne) ir uzdengusi marle statydavo virtuvej ant pakabinamos spinteles - kad vaikai nesuvalgytu kol stingsta, nes toks jis irgi laaabai skanus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrule @ 2003 10 08, 04:12)
Aš darau Trapų obuolių pyragą

Reikės 650g miltų, 400g margarino, 2 kiaušinų, 1 stiklinės cukraus. viska  išminkome ir tešlą padedam pusei val į šaldytuvą. tada supjaustom skiltelėmis 5-6 nuluptus obuolius, juos sumaišom su vaniliniu cukrumi ir cinamonu. tešlą padalinam į dvi dalis ir viena išklojam ant skardos, tada pilam obuolius ir uzklojam likusia tešlos dalimi. kepam apie 30min [smiley=cook.gif]


fantastika thumbup.gif nerealiai skanus pyragas,o ypac karstas.. katik kepiau..ir butinai dar kepsiu greitu metu smile.gif tik kadangi skarda pas mane pazesne, tai dejau 200g margarino ir kazkur 350g miltuir obuoliu is akies,o visa kita lygiai tiek,kiek recepte..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seima: 28 rugpjūčio 2005 - 15:57
QUOTE(negala @ 2005 08 22, 20:55)
Va va- obuoliu suris!  wub.gif  O tai vis piragai ir piragai  ax.gif
Papasakok Dzine kaip tu ji darai blush2.gif Taip noriu pameginti  blush2.gif


Nulupom obuolius, supjaustėm skiltelėm (pripjausčiau į 2 puodus po 5 litrus). Užpyliau po puskilogramį cukraus, pamaišiau ir palikau per naktį. kitą dieną, nupyliau sultis (susidaro tikrai nemažai, net netikėjau), pavirinau kol liks pusė. Tada sudėjau obuolius (telpa beveik visi į 1 iš tų puodų, na truputį liko, tai įdėjau prieš baigiant virti, išėjo margas sūris, nes vėlesnieji gabaliukai nesuvirė labai). Na ir maišant virti...Oi tas virimas...Ta košė spjaudosi iki lubų, o reikia maišyti, nes svilti nori...brrr. Draugas maišė, 2 valandas, kol išėjo konsistencija tinkama...reikia virti tol, kol kai perbrauki su šaukštu, ta košė greit nesusiglaudžia. Tada supilsčiau tą masę į tokius plastmasinius indelius didesnius (kur pardėj mišraines deda), įtiesus plėvelę buvau, pyliau ne pilną tą formelę, o maždaug per 2 pirštus. Ir 1 padariau į sūrmaišį. Tai pastarąjį buvau prislėgus - įdėjau į lėkštę ir uždėjau lentutę, o ant jos hantelius:) nu labai gražiai susiplojo:)) thumbup.gif o po 2 dienų iš dėžučių išverčiau tuos sūriukus ant sviestinio popieriaus, o sūrmaišį irgi ten pat padėjau (bet išimti nereikia) ir džiovinu balkone. Sako reikia džiovinti vis apverčiant apie mėnesį, kad drėgmė išgaruotų.

Na darbas pragariškas (tas spjaudymasis, paskui virtuvės tvarkymas...brrr), sūriukai atrodo fantastiškai, man rodos darysiu dar 1 porciją ax.gif
Atsakyti
Karšti sumuštiniai su obuoliais (mano mėgstamiausi mirksiukas.gif ):

batono riekutes aptepam sviestu (būna traškesnės)
ant viršaus dedam supjaustytus obuolius (kuo daugiau)
ant ju dedam po šaukšta grietinės ir apibarstom cukrum ir cinamonu.
Kišam i orkaite ir kepam kol gražiai apskrunda kraščiukai.

Gaunasi labai idomus viršus – beveik varškė, bet ne varškė smile.gif .

Obuolius kepu irgi įdarytus šaukštu grietinės ir valgau su ledais thumbup.gif .
Atsakyti
Kadangi obuolių ir kriaušių metas, tai neseniai girdėjau ir išbandžiau tokį paprastą ir greitą pyragą. Tešla: 4-5 kaiušiniai, stiklinė cukraus ir miltai. Galima dėti skiltelėmis pjaustytus obuolius ir 50g razinų (geltonųjų) arba kriaušes ir slyvas. Virėja patarė kriaušes dėti kartu su slyvomis, neva taip geriausia.
Cukrų gerai (kol ištirps) išplakti su kiaušiniais ir dėti miltų tiek, kad tešla būtų riebios grietinės turštumo. Į kepimo formą (išteptą sviestu ar aliejum) sudėti obuolius su razinom (arba kriaušes su slyvom) ir supilti tešlą. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 45min..
Aš išbandžiau ir su obuoliais, ir su kriaušėm - neriebus, puikiai tinka karštas vakarienei su pienu ar arbata.
Atsakyti