Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(peledziuke @ 2005 10 06, 10:44)
kaip tik vakar bandziau sita. Laaaabai skanus ir laaabai paprastas.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Seima vakar susveite visa, todel siandien vel kepsiu biggrin.gif


ir aš jį iškepiau. skanus
Atsakyti
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2005 10 19, 12:15)
O gal turite kuri obuoliu tesloje receptuka? Kazkada paauglystej dariau, bet dabar nerandu to recepto...Tokius kvadratelius ispjaustai, dedi vidurin obuoli, uzsuki virsuj ale mazgeli ir kepi orkaitej. Gal galit patart kokia tesla tam reikalui daryt?



Aš tai nusiperku "Mantingos" bemielės sluoksniuotos tešlos, "pratampau", supjaustau kvadračiukais ir į vidų įvinioju obuolio gabaliuką. Gaunasi "ale obuolių skarelės" ax.gif
Atsakyti
O aš kepu tokį obuolių pyragą:


2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
200 g sviesto
2 stiklinės pieno/rūgpienio/grietinės
miltų
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių


Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, supilti ištirpdytą sviestą, supilti du trečdalius pieno/rūgpienio/grietinės. Miltų dėti tiek kad tešla būtų skystos greitinės pavidalo, kadangi vėliau pilu likusį trečdalį pieno/grietinės/rūgpienio tai reikia turėt omenyje, kad jinai paskystės šiek tiek. Dedu žiupsnelį druskos mirksiukas.gif
Likusį trečdalį pieno/rūgpienio/grietinės išmaišau su 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, masė pakyla, supilu į tešlą. Jei būna taip kad įdedu per daug miltų ir matau kad tešla per tiršta tai kepimo miltelius maišau su pienu nors prieš tai pvz dėjau grietinę ir atvirkščiai jeigu matau kad per skysta tai kepimo miltelius maišau su grietine, žodžiu kaip sakant pagal situaciją sukuosi iš padėties biggrin.gif Skardą patepu aliejumi, supilu tešlą, ant viršaus dedu nuluptus pusmėnuliukais (skiltelėmis) supjaustytus obuolius išpjautais sėklalizdžiais, apibarstau cukrum sumaišytu su cinamonu ir į orkaitę.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 06 11, 18:08)
Na stai:
Purus obuoliu pyragas

6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai




Bea, gaminau sita tavo pyraga ir kazkas nesigavo. Pradejo pakrastys degti jau 15 minuteje, o vidus dar visai slapias buvo. Iskepiau iki galo, bet visas dugnas ir pakrastys juodi. Nors apipjovus - vidus puikus. Ka as ne taip padariau? Gal perkarsta orkaite? O gal tai del to, kad nauja forma? Naujose keptuvese juk pirmas kepinys visada pridega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egoist @ 2005 11 05, 21:08)
Bea, gaminau sita tavo pyraga ir kazkas nesigavo. Pradejo pakrastys degti jau 15 minuteje, o vidus dar visai slapias buvo. Iskepiau iki galo, bet visas dugnas ir pakrastys juodi.  Nors apipjovus - vidus puikus. Ka as ne taip padariau? Gal perkarsta orkaite? O gal tai del to, kad nauja forma? Naujose keptuvese juk pirmas kepinys visada pridega smile.gif


temperatūra per didelė?? forma per maža?
Atsakyti
Daug pyragu thumbup.gif
Atsakyti
OBUOLIŲ PYRAGAS


400 g miltų
200 g cukraus pudros
150 g margarino arba sviesto
1 kiaušinis
1,5 šaukšto grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus (16 g)
truputis druskos
2 šaukštai cukraus pudros (pyragui apibarstyti)
2 šaukštai sviesto (ke


Iš nurodytų produktų suminkyti tešlą ir 30 min. palaikyti šaldytuve. Pakui padalyti į dvi nelygias dalis. Didesniąją dalį įtiesti į paruoštą skardą ir subadyti šakute.
Paruošti įdarą: obuolius nuplauti, supjaustyti skiltelėmis ir išimti sėklalizdžius. Sudėti ant tėšlos, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Kitą tėšlos dalį iškočioti, uždengti obuolius ir užlipinti kraštus. Tešlos viršų subadyti šakute. Pyragą kepti 40-50 min., kol gražiai parus. Atšalusį apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.


Atsakyti
OBUOLIŲ PYRAGAS II


200g sviesto
200g miltų
200g cukraus
200g grietinės
5 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos, druskos
6 obuoliai



Sviestas sukamas su cukrumi, įmušant po vieną trynį.
Grietinė išmaišoma su soda. Beriami miltai. Išplakami
baltymai, viskas sumaišoma. Į tešlą dedami supjaustyti
obuoliai. Kepama 200 laipsniį įkaitintoje orkaitėje 30
minučių.

Atsakyti
OBUOLIŲ PYRAGAS III


4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio sodos



Išplakame maišytuvu kiaušinius su cukrumi, pamažu pilame aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudedame į ją tarkuotus obuolius ir gautą masę sukrečiame į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 40 min.
Gaunasi puikus keksas.

Atsakyti
Obuolių pyragas IV

1 kg obuolių,
0.5 arbatinio šaukštelio sodos,
1 šaukštelis grietinės,
3 stiklinės miltų,
8 saukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
250 g sviesto.


Išmaišyti sviestą. Įberti vieną su puse stiklinės miltų, sudėti kiaušinius, cukru ir viską išmaišyti.
Į atskirą stiklinę suberti sodą ir ją sumaišyti su grietine, tada sudėti į tešlą ir vėl maišyti.
Nulupti ir supjaustyti obuolius.
Puse tešlos supylti į kepimo formą ir ant viršaus sudėti obuolius. Į likusią tešlą supilti miltus ir padaryti kad ji būtų mynkoma. Paskui viską sudėti ant obuolių ir kepti 200 laipsniu temperatūroje apie 30 min.

SKANAUS

Atsakyti
Obuolių pyragas paprastasis

1 stiklinė miltų,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
4 - 5 obuoliai,
pusė arbat. šaukštelio cinamono,
gabalėlis sviesto.


Cukrų gerai išplakti su kiaušiniais mikseriu (būtinai), sudėti miltus ir dar gerai išplakti. Skardą ištepti sviestu, pilti trečią dalį tešlos, dėti supjaustytus obuolius (riekelių storumas pagal skonį). Daryti 3 sluoksnius, viršutinius obuolius pabarstyti cinamonu. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 45 min. Skanaus. Pastaba: iškils tik labai gerai išsukta tešla.

Atsakyti
OBUOLIŲ PYRAGAS TATIN


1 kg obuolių,
100 g sviesto,
150 g cukraus,
200 g šaldytos sluoksniuotos tešlos.



Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir pakepiname iki auksinės spalvos. Tuomet į keptuvę sudedame nuvalytus ir puselėmis supjaustytus obuolius. Apkepame, kol susidaro karamelė. Tuomet obuolius sudedame į tefloninę formą, užklojame sluoksniuota tešla ir kepame orkaitėje 170° C 15 min. Atvėsiname ir išverčiame į lėkštę.

Atsakyti