Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(agneklimjan @ 2003 08 26, 08:46)
O as siandien gaminau obuoliu sriuba!Niam niam [smiley=eda.gif] [smiley=eda.gif]Vyrelis net apsitaskydamas valgo!

1 l vandens
6 obuoliai
4 saukstai cukraus
2 saukstai krakmolo
cinamono
pora gvazdikeliu
razinu (arba kokiu uogu)

I verdanti vandeni sudet obuoliu gabaliukus,cukru,virti apie 10 min. Tada sudeti istirpinta krakmola,prieskonius,razinas ir dar kelias minutes pavirti. Gardu,o siaip pazistami vaikai labai megsta. Dar,kad "stipriau" butu,galima ideti smulkiu makaroniuku(aisku,pries tai juos isvirti ;D).




As siandien pabandziau isvirti sia sriuba. Tik vietoj razinu dejau braskes. Tai labai skaniai gavosi. Visi patenkinti buvo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ar kas kepė itališka obuolių pyragą, kur kataloge IKI parduotuves receptas parašytas?
aš kepiau kelis kartus, bet visad pieno dapildavau, nors jis neparašytas, nes man atrodo, kad kitaip jis nesigaus, o gal kas kepė gavosi?
Atsakyti
O gal galėtum brukštelti tą receptuką, nes neturiu IKI katalogo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 06 11, 18:08)
Na stai:
Purus obuoliu pyragas

6 kiaušiniai
150 g margarino
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
Obuoliai

Riebalai kepimo formai ishteplioti
Cinamonas pabarstymui
Cukraus pudra papuošimui

Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius įmaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus dedame skiltelėmis supjaustytus ir nuluptus obuolius, juos šiek tiek į tešlą ispaudžiame, kad viršus būtų tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180-200 C, kol įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Na maždaug 50 min - 1 val. Iškepus pabarstome cukraus pudra. Arba galima sumaišyti cukraus pudrą su truputuku vandens ir patepti tokiu glajumi. Tada bus blizgus pyragas. Valgome ataušusi. Beje, vietoj obuolių galima vartoti rabarbarus, tačiau juos pačius dar reikia su cukrumi sumaišyti, nes jie gerokai rūgštesni už obuolius. Ir pavolioti miltuose arba krakmole, mat jie išleidžia labai daug skysčio.

bandau dabar si pyragiuka.na pagal tesla tai skanus turetu gautis wub.gif o jau kvepia kaip wub.gif

jau kapoju thumbup.gif tikrai skaniai ir purus gavos.tik as buvau siek tiek kepimo milteliu idejus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pacific: 21 gegužės 2006 - 19:05
Mūsų mėgiamiausias obuolių pyragas.Skanus ir paprastas kaip "trys kapeikos" blush2.gif

2kiaušiniai,100ml pieno,150g cukraus,1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,170g miltų,3obuoliai,50gtirpinto sviesto,cinamono.

Kiaušinius išsukti su cukrumi iki vienalytės masės.Tada supilame čiut čiut pašildytą pieną(aš į mikrobangę įkišu trumpam,kad būtų čiut šiltesnis nei kambario temperatūros),lydytą sviestą,maišant suberiame miltus ir kepimo miltlius,gerai išmaišome,tešla turi būt tirštą,tuomet į vidų dedam pjaustytus obuolius,dar permaišom ir į sviestuotą skarda,ant viršaus aš pabarstau cinamonu ir cukrumi,kepant jis tampa traškia plutele bigsmile.gif

Skanaus!

user posted image


P.S.labai skanu vietoj obuolių dėti koncervuotus persikus-tai žieminis varijantas mirksiukas.gif
Atsakyti
jau kepam, lauksim,koks to greituko skonis..
Atsakyti
savaitgali kepiau toki sakyciau visai idomu obuoliu pyraga. siaip nesudetingas ir gana greit padaromas.

reikia 5-6 obuoliu "golden, kuriuos nulupame, pasaliname seklas ir apkepame ant keptuves su 50g sviesto ir 100g cukraus kol graziai pagels.
user posted image

toliau pasidarom tesla is 100g sviesto, 200g miltu, 1/2 a.s. druskos, 1 kiausinio ir 2 s. vandens. tesla atsaldome (cia kol obuolius pasiruosiam) ir iskociojame tarp 2 pleveles ar kepimo popieriaus sluoksniu.
user posted image

toliau obuolius dedame i vientisa apvalia forma ir uzdengiame iskociota tesla.
user posted image
user posted image

pyraga kepame 220 laipsniu orkaitej 20min. dar karsta isverciame i lekste. valgome su ledais ar plakta grietinele.
user posted image

PS. siaip tik viena pastaba. pyragas turetu gautis su tirsta karamele ant virsaus. ale 2 kartus dariau, bet abu kartus man ta tirsta karamele nifiga nesigavo mad.gif jei kam iseis ja isgaut, tai prasom pasidalint ax.gif bo man kazkaip obuoliai isskiria perdaug sulciu ir tas cukrus virsta i sirupeli doh.gif galima isgarint skysti, ale ilgiau kepti nepatartina, bo tada obuoliai sukepa ir buna ne tokie skanus schmoll.gif griztant prie reikalo, tai verciant pyraga, reik turet omeny, kad gali tas sirupelis teket, tai geriau butu versti i padekla su krasteliais. ale negana to, kad karamele nesigavo, pyragas vistiek labai skanus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 21 rugpjūčio 2006 - 12:09
isbandziau IngosB recepta thumbup.gif
Atsakyti
o as kiek tu obuoliu pyragu esu prikepusi doh.gif bet vistiek man skaniausias ir paprasciausias(o svarbiausia - zinai, kad tikrai gausis tongue.gif ), tai tas:
4 kiausiniai,1stikline miltu,1stikline cukraus, kepimo milteliai,vanilinas.Ir obuoliai be abejo biggrin.gif Pripjaustau nemazai obuoliu(nuluptus,isvalytus, beveik puse formos),uzpilu visus juos ta tesla.Ir i orkaite - super thumbup.gif
beje, lanaa,tavo irgi neblogas, kadaise kepiau, tik tesla storene kociot reikia,ir obuoliukus smulkesnius emiau.Skanus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violetik: 23 rugpjūčio 2006 - 11:20
QUOTE(violetik @ 2006 08 23, 12:16)
beje, lanaa,tavo irgi neblogas, kadaise kepiau, tik tesla storene kociot reikia,ir obuoliukus smulkesnius emiau.Skanus


o man kaip tik skaniau, kai teslos neperstoras sluoksnis. tada ji trapesne, o ir pats pyragas lengvesnis gaunas. kai teslos sluoksnis storesnis, tai tesla, tokia biski "akmenine" gaunas.
Atsakyti
Prancūziškas pyragas su obuoliais

75 g margarino
75 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
200 g miltų
5-6 obuolių
50 g sviesto
100 g cukraus

Margariną, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kiaušinį išsukti iki baltumo. Suberti miltus, išminkyti tešlą ir 1 valandai padėti ją į šaldytuvą.
Keptuvėje išleisti sviestą, suberti 100 g cukraus, sudėti nuluptus ir į keturias dalis perpjautus obuolius. Tada keptuvę kišti į orkaitę (180C) ir kepti apie 10-15 min. Ant obuolių sukrėsti tešlą, padidinti temperatūrą ir kepti dar 20-25 min.

Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 22, 19:31)
Obuolių pyragas apglaistytas šokoladu


4 kiaušiniai,
10 šaukštų cukraus,
2 stikl. pieno,
150 g margarino,
apie 2 stikl. miltų,
2 a.šaukš. kepimo miltelių,
1 a.šaukš. vanilinio cukraus,
1 plytelė šokolado.
 

Išplakti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti ištirbdytą margariną, suplakti. Įpilti 1 stkl. pieno, miltus, vanilinį cukrų, kep. miltelius, išmaišyti. Pagamintą tešlą supilti į formą ir kepti orkaitėje 150 laipsnių temp. apie 40 min.
Kitame puode išlydyti šokoladą su pienu, iškepus pyragui, apipilti jį šokoladu.

o kur obuoliai?
Atsakyti