kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
Kepiau šiandien šį pyragą-labai įdomiai atrodo,tik va sodos tai 2 šaukštukai per daug ir druskos pusę šaukštelio tikrai gana.O šiaip visai nieko ir tikrai greit padaromas .