Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

SVEIKOS ,OI DAUG GALIMA SUGALVOT KA ISKEPT IR PAGALIAU ISTUSTYT TA NELEMTA UOGIENE KURI VIS STOVI, PAVZ,PYRAGA PANASU I OBUOLINI,BANDELIU SU IDARU, SLUOKSNIUOTOS TESLOS SKARELIU SU IDARU IR T.T.
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 10 02, 17:54)
Kol kas labiausiai iš visų bandytų patikęs obuolių pyragas:

300 g miltų,
150 g sviesto,
5 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės kefyro,
šaukštelis sodos,
1/2 citrinos sultys,
riešutų,
cukraus pudros,
aliejaus skardai.

Iki vientisos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį suberiame miltus ir kapotus riešutus, plona srovele supilame citrinos sultis, ištirpintą sviestą ir kefyrą su soda (soda turi būtų užgesinta kefyre). Nuluptus ir gabalėliais supjaustytus obuolius dedame į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jų sukrečiame paruoštą tešlą. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 30-40 min.

user posted image



Ačiū už receptuką. Šiandien kepiau ir thumbup.gif gavosi. Labai skanus. wub.gif Tik vietoj sodos dėjau 1 šaukštelį kepimo miltelių. Dar nepaminėta, kokioj temperatūroj kepti. Tai prie 180 C ir kepiau 45 min.
Atsakyti

Obuoliai su baltuoju sokoladu
8 nedideli obuoliai
150g. balto sokolado
50g. graikisku riesutu
100g. parmezano drozliu

Is obuoliu isskobti seklas. sokolada sutarkuoti,riesutus susmulinti ir sumaisyti su parmezano drzlemis.
obuolius prifarsiruoti idaru deti i kepimo forma ipilti 4saikstus vandens kepti 20min. apie 200laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
skanaus smile.gif
Atsakyti
Obuolinis kremas:

Iškepti penkis antaninius obuolius, pertrinti per sietą, sumaišyti su dviejų kiaušinių baltymais ir stikline cukraus. Plakti ant ledo kol sutirštės. Įdėti sutarkuotos citrinos žievelę ir ištirpytą želatiną. Sudėti į formą, padėti šaltai, kol sustings.


Obuolių kremas su grietinėle:

Iškepti tris didelius rūgščius obuolius, pertrinti per sietą, kad susidarytų viena stiklinė tyrės, pridėti vieno kiaušinio baltymą ir pusę stiklinės cukraus, maišyti mediniu šaukštu šaltoje vietoje, kol pabals ir sutirštės. Suplakti stiklinę grietinėlės, sumaišyti su obuolių tyre, dar gerai paplakti, pridėti ištirpinto želatino- šešis lapelius. Išplakus sudėti į formą, pastatyti šaltai kol sustings.

Virtų obuolių kremas:

Paimti 1 ir 1/4 svaro rūgščių obuolių, supjaustyti, sudėti į prikaistuvį, supilti 2 su puse stiklinės vandens, suvirinti, pertrinti per sietą, kad masės būtų dvi stiklinės. ataušinus įpilti stiklinę cukraus, išmaišyti, plakti. pridėti ištirpyto želatino, plakti, kol pabals ir sutirštės. Sudėti į formą, palikti šaltai, kol sustings.

Džiovintų obuolių kremas:

Paimti vieną ketvirtają svaro gerų džiovintų obuolių, užpilti vandeniu, suvirinti, pertrinti per sietą. Tos tyrės paimti pusantros stiklinės, įdėti pusę stiklinės cukraus, gerai maišyti, kad tyrė pabaltų ir kiek sutirštėtų. Stiklinę grietinėlės suplakti, sumaišyti su obuoliais, dar paplakti. Pridėti ištirpinto želatino šešis lapelius , suplakti, pastatyti šaltai, supylus į formą. Dėl kvapo galima įpilti taurę romo.

P.S. pati nebandžiau, o knyga tokia senovinė, vos ne tarmiškai parašyta, tai dėl įvairių niuansų nežinau- bet gal kam pravers receptai. Tik man asmeniškai kažkaip nekiltų ranka stiklinės cukraus dėti- kažkaip labai daug atrodo.


Dar galima gaminti obuolių sūrį- gerai tuo, kad labai daug obuolių susinaudoja, kai sodai lūžta nuo jų, ir nėra kur dėti. Apie obuolių sūrius buvo atskira tema, lygtai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 05 rugpjūčio 2008 - 20:28
QUOTE(bea @ 2003 10 17, 19:45)
Obuolių pyragas trapioj tešloj

500 g miltų
300 g margarino
4-5 š. šalto vandens
(čia proporcijos dideliai formai, jei mažesnė imam 400/240/4)

obuoliai (nulupti ir susmulkinti)
1 stiklinė cukraus
cinamonas
1 šaukštas bulvių krakmolo
2-3 šaukštai maltų džiuvėsėlių

miltus su margarinu trupinam kol pasidaro trupiniai, tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą formą, padarom kraščiukus. ant išklotos tešlos pabarstom džiuvėsėlius, ant jų pilam obuolius sumaišytus su cukrum, cinamonu ir krakmolu. ant obuolių dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. kepam apie 50min-1val 220C. valgom karštą su ledais, arba šaltą.

Labai skanus gavosi siandien kepiau thumbup.gif tik virsu as sio pyrago dariau kaip trupiniuocio.
Atsakyti
QUOTE(Realija @ 2008 03 11, 18:03)
Vakar kepiau obuolių pyragą, mano ir sesers šeimyna gyrė, sakė ,kad labai skanu thumbup.gif

300gr. miltų sumaišiau su 100gr.manų kruopų, tada įpyliau 150gr. tirpinto margarino, 3kiaušinius, 4 didelius šaukštus grietinės, stikline cukraus ir viską maišiau mikseriu apie 10min.  Į tešlą įdėjau a.šaukštelį sodos užgesintos actu ir su šaukštu išmaišiau.Nulupau 8 obuolius , sutarkavau stambia burokine tarka ir išmaišiau juos su cinamonu ir cukrum.Tešlą supyliau į skardą pateptą margarinu ir ant viršaus uždėjau tarkuotų obuolių.Kepiau neaukštoje temperatūroje apie valandą.Skanaus 4u.gif

Atvėsusį pabarsčiau cukraus pudra 4u.gif


Kepiau šiandien, labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
wub.gif
QUOTE(Koarlete @ 2007 11 10, 17:48)
Jau pora kartų bandžiau vieną obuolių pyragą iš kažkokio Blogo. Tik truputi ji patobulinau  4u.gif

Reikės:
3-5 obuolių;
175-200 g sviesto (tinka bet koks, as dedu vieną iš tepių riebalų mišinių - pigiau atseina)
1 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
2 kiaušinių;
1,5 šaukš kepimo miltelių (perku iš IKI prancūziškas kur būna po 5 pak, tai vieną jį visą ir supilu)
2 gerus šaukštus grietinės (naudoju 12 proc. riebumo)
Saują razinų bei cinamono (pagal skonį)


Gamyba: išlydomas sviestas ant vandens garų, supilamas cukrus ir gerai išmaišome. Visiškai ištirpdyti cukraus man taip ir nepavyko, todėl nenusimenam ir sudedame 2 kiaušinių trynius. Atslirtus baltymus išplakame iki putų. Sudedame miltus, kuriuose prieš tai išmaišome kepimo miltelius. Viską gerai išsukame, supilame išplaktus baltymus bei 2 kupinus šaukštus grietinės. Dedu grietinės, nes man tešla gan kietoka, todėl grietinė ją puikiai paminkština.
Obuolius nulupame ir supjaustome griežinėliais. Nenuploninkite, jei norite pajusti nesukepusio obuolio skonį pyrage.

Skardą patepame sviestu ir įpilame 2/5 tešlos, išlyginame ir gražiai išdėliojame pusę obuolių. Dedame 2-trą tešlos 2/5 sluoksnį, išlyginame ir dedame likusius obuolius. Likusios 1/5 tešlos juostomis "apvarviname" (skersai ir išilgai) pyrago viršų, pabarstome cinamonu ir razinomis bei kepame vidutinio karštumo orkaitėje.
Mano mama kepdavo tokį mielinį pyragą: iškloja blėkutės vidų ta tešla ir ant jos eilėmis išdėlioja obuolius, apibarsto cukrumi bei cinamonu. Nu laaabai skanu, bet šitas kurį ka tik parašiau žymiai man gardesnis.  thumbup.gif

Skanaus mergaitės.  nail.gif

Kepiau šiandien aprašytąjį patobulintą obuolių pyragą vakarienei.Labai skanus su arbata,vyrai vos išlaukė,pakol atvės pyragas,dar karštam kraštus nukramtė cool.gif .Neblogas receptukas,ačiū wub.gif
Atsakyti
biskvitinis obuolių pyragas
user posted image
5 vid obuoliai
šaukštelis vanilinio cukraus ir cinamono
6 kiaušiniai
1,5 st cukraus
1,5 st miltų

obuolius nulupt ir supjaustyt plonom skiltelėm. apibarstyt trupučiu cukraus, vanilinio cukraus, cinamono ir išmaišyt.
kiaušinius gerai išplakt. cukrų padalyt į tris dalis. po vieną dalį bert į kiaušinių masę ir gerai išplakt. supilt miltus ir mediniu šaukštu atsargiai išmaišyt.
tešlą supilt į riebalais išteptą kepimo formą, ant viršaus sudėt obuolius (aš obuolių masę šįkart įmaišiau į tešlą).
skanaus!! wub.gif
user posted image
Atsakyti
Gal kas pagelbės ax.gif , kažkokiam žurnaliuke turėjau receptuką, o dabar niekur neberandu. Nežinau net kaip pavadinti, gal obuolių/batono užkepėlė. Daroma kažkaip panašiai - i skardą sluoksniuojant dedami obuoliai ir batonas, užpilama pienu, atrodo, jei gerai prisimenu dar ir kiausiniu reikia dėti.
Gal kas kepat , ką nors panašaus ar žinot receptuką. Nežinodama tikslių proporcijų ir visų ingridientų, kažkaip nedrįstu bandyti.
Atsakyti
šis pyragiukas vadinas Šarlotė su obuoliais

Šešioms porcijoms reikės:

500 g obuolių,
1 batono,
2 kiaušinių,
300 ml pieno,
50 g cukraus,
1 žiupsnelio malto cinamono,
1 valg. šaukšto maltų džiūvėsėlių,
2 arbat. šaukštelių cukraus pudros

Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su šiltu pienu. Kiaušinių ir pieno mase užpilkite batono kubelius ir palikite 25 minutes pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Obuolių gabalėlius sumaišykite su išmirkytais baltos duonos kubeliais ir maltu cinamonu. Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais.
Obuolių masę iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 minutes. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite penkiolikai minučių pastovėti. Po to apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus!
(receptas iš delfi.lt)
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 12, 09:15)
šis pyragiukas vadinas Šarlotė su obuoliais



Oi tai ačiū 4u.gif , seikės savaitgaliui pabandyti. Net negalvojau, kad taip vadinasi ir pagal šitą pavadinimą neieškojau.
Nors tą receptuką , kurį turėjau, truputį kitaip prisimenu. Ten batonas nesmulkinamas ir dedamas i skardutę pusiau gulom ///// o tarp batono griežinėliais pjaustyti obuoliukai. Bet esmė ta pati. Dabar kai žinau prcijas-proporcijas, pabandysiu ir taip ir kitaip smile.gif
Atsakyti
Siandien ir as kepiau pyraga smile.gif Tik ne su obuoliais, o su kriausemis 4u.gif Cia dedu recepta ir nuotraukyte, nes sis receptas kaip obuoliu pyrago, tik kad vietoj obuoliu - kriauses ( kartais dedu obuolius, bet man su kriausemis skaniau, kadangi jos nesukrenta man taip skaniau blush2.gif ).

Reikia :
3 kiausiniu
1 stikline cukraus
1 arb. s. sodos nugesintos grietineje
12 valg. s. aliejaus
miltu tiek kiek reikia, kad pasidarytu reikiamas tirstumas (mazdaug 1,5 stiklines)
8 nedideles kriauses
cinamonas
vanilinis cukrus

Gaminti :
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu ir isplakti iki putu. I trynius suberti cukru ir gerai istrinti, sudeti gesinta soda, alieju, galima dar kvapu kelis lasiukus. Viska sumaisyti ir supilti tada plaktus baltymus. Galop pilti miltu po truputi ir vis maisyti kol pasidaro norimas tirstumas.
Atskirai supjauscius kriauses apibarstyti jas vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Paruostas kriauses sudeti i tesla.
Pyraga kepti 160 laipsniu teper. Iskepa mazdaug per 35-40min.

user posted image
Atsakyti