Įrašysiu ir aš rastą pyragą,bet dar neišbandytas
AMERIKIETIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS 250g.persijotų miltų
125g. šalto sviesto
druskos,
1 kiaušinio trynys
5 šaukštai cukraus
750g.rūgščių obuolių(geriausia antaninių)
1 citrina
2 šaukštai romo
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštas manų kruopų
3 šaukštai pieno.
1)Ant stalo suberti miltų kruvelę,įspausti joje sviesto gabaliukus,įberti žiupsnnelį druskos ir 2 šaukštus cukraus,įmušti kiaušinio trynį ir užminkyti tešlą.Tešlą sudėti į dubenį,uždengti plėvele ir 30min.šaldyti.
2)Nutarkuoti citrinos žievelę.Obuolius nulupti,išpjauti sėklalizdžius.Obuolius apšlakstyti citrinų sultimis.Supilti romą,suberti likusį cukrų,citrinos žievelę,manų kruopas ir išmaišyti.
3)Orkaitę įkaitinti iki 200c.Formą įdėti į šaldytuvą.Iš šaldytuvo išimti tešlą,atgnybti jos maždaug 2 trečdalius ir iškočioti apvalų lakštą.
4)Formą iškloti tešla iki kraštų palikdami 2cm.Gerai prispausti pirštais.Perteklių nugnybti.Tolygiai paskleisti obuolių įdarą.
5)Likusią tešlą iškočioti ir jja užkloti įdarą.Kraštus pateptišaltu vandeniu ir sulipdyti su apatinio lakšto kraštais.Iš tešlos likučių išpjaustyti ornamentus,sudrėkinti vandeniu ir prilipdyti prie pyrago.Pyrago viršuje išpjauti 3 angas(kad drėgmė galėtų pro jas išgaruoti) ir viršų sudrėkinti pienu.
Kepti 50min.