Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 04, 13:23)
"Kitame puode uzvirinamas pienas su cukrumi, kol cukrus istirps", tai jei as is pradziu kiausiniu trynius issuksiu su cukrumi, o paskui ipilsiu piena, ir pakaitinsiu, tai man nesigaus kiausiniene?  blink.gif

O jei as is vis imciau Daividijos Napoleono produktu kiekius, o darymo eiga paimciau kaip Inockag.gif  bigsmile.gif gautusi kazin kas nors  g.gif

Daividija CIA

Inocka CIA

Nepykit, kad as cia pastoviai su savo pamastymais  doh.gif


Aha ....gausis ," kazin kas " , maklė primaklė lotuliukas.gif .....as tai nerizikuociau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 04, 16:42)
Aha ....gausis ," kazin kas " , maklė primaklė  lotuliukas.gif .....as tai nerizikuociau tongue.gif


Nu tai darysiu is dvigubos normos pagal Inocka, tik ten pieno tiek daug, ar ne perskystas tas kremas.. miltai gal sutirstina su sviestu g.gif Nu zodziu, man kaip visad problemos blush2.gif
Atsakyti
Sutepiau torta , tiksliau padariau .....o fotiko nera verysad.gif , o svarbiausia , kad as jo VELNISKAI NORIU cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 04, 16:46)
Nu tai darysiu is dvigubos normos pagal Inocka, tik ten pieno tiek daug, ar ne perskystas tas kremas.. miltai gal sutirstina su sviestu  g.gif Nu zodziu, man kaip visad problemos  blush2.gif

Rugegele23, kokiam kiekiui lakstu ir kokio skersmens krema nori daryt?
As kai dariau 2 karta, tai buvo 25 cm skersmens ir 11 lakstu, tai dariau is 600 ml. pieno + 100 gr. svesto ir atitinkamai miltu ir cukraus daugiau, dejau 2 kiausinius, ne patys didziausi buvo, ir paskui suplakiau 300 gr. sviesto. Tik, aisku, uzvirink 400 ml., o su kiausais islpak 200 ml. pienoViska sujungiau. Cia gali eksperementuot su sviestu. Nori riebesnio kremo - dek daugiau. Tik sviestas t.b. labai minkstas, kad galetum be gumuliuku isplakt.



O del konsistencijos, tai tikrai ne skystas schmoll.gif , ziurek, kad per tirstas nebutu. Man viena karta, kai pastaciau ant labai dideles ugnies, siek tiek gumuliukais sutrauke, tai paemiau mikseri, kai atauso ir gerai isplakiau, buvo liuks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 04 sausio 2009 - 17:06
QUOTE(Inočka @ 2009 01 04, 16:58)
Rugegele23, kokiam kiekiui lakstu ir kokio skersmens krema nori daryt?
As kai dariau 2 karta, tai buvo 25 cm skersmens ir 11 lakstu, tai dariau is 600 ml.  pieno + 100 gr. svesto ir atitinkamai miltu ir cukraus daugiau, dejau 2 kiausinius, ne patys didziausi buvo, ir paskui suplakiau 300 gr. sviesto. Viska sujungiau. Cia gali eksperementuot su sviestu. Nori riebesnio kremo - dek daugiau. Tik sviestas t.b. labai minkstas, kad galetum be gumuliuku isplakt.

O del konsistencijos, tai tikrai ne skystas schmoll.gif , ziurek, kad per tirstas nebutu. Man viena karta, kai pastaciau ant labai dideles ugnies, siek tiek gumuliukais sutrauke, tai paemiau mikseri, kai atauso ir gerai isplakiau, buvo liuks


As noriu daryt 26 skersmens, tai kombinuosiu ka nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 04, 17:09)
As noriu daryt 26 skersmens, tai kombinuosiu ka nors  blush2.gif

Zinok, tikrai nedaryk is dvigubos normos, bus kremo perdaug. Jis nera riebus pagal ta pirma recepta, kur rasiau, geriau daryk, kaip ka tik parasiau, idek daugiau sviesto. Tas kremas labai gerai susigerie i lakstus
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 04, 17:11)
Zinok, tikrai nedaryk is dvigubos normos, bus kremo perdaug. Jis nera riebus pagal ta pirma recepta, kur rasiau, geriau daryk, kaip ka tik parasiau, idek daugiau sviesto. Tas kremas labai gerai susigerie i lakstus


Einu paskaiciuosiu, kiek ten tu miltu ir cukraus dar det reiks.
O lakstu dar nekepiau, bet bandysiu kuria diena, nes tepsiu torta turbut penktadieni, kad sestadieniui tureciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 04 sausio 2009 - 17:35
Na ka nulekiau snd i baze pirkti to kremo eklerams... ir nera.... pardaveja sake kad ir net nzn kada jo tures, taip kad sakes, reiks kako kito griebtis sad.gif
Bet prisipirkau kazkokiu kremu, ledams kazkokiu milteliu, vienu zodziu... Ir planai mano daryti snd eklerus nuplauke... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolli_ @ 2009 01 04, 19:28)
Na ka nulekiau snd i baze pirkti to kremo eklerams... ir nera.... pardaveja sake kad ir net nzn kada jo tures, taip kad sakes, reiks kako kito griebtis sad.gif
Bet prisipirkau kazkokiu kremu, ledams kazkokiu milteliu, vienu zodziu... Ir planai mano daryti snd eklerus nuplauke... sad.gif

Nu va verysad.gif ir as planavau ryt lekti pirkti doh.gif
Atsakyti
O tai kodel nenorit pacios pasigaminti? rolleyes.gif
Atsakyti
Arba kuo puikiausiai tinka kremai is pokeliu, kur buna tortams sutepti.
Atsakyti
Žiūriu čia Napoleonų bumas užėjęs lotuliukas.gif tai, kadangi turėjau likusius 9 lakštelius nuo šito torto (tešla ta pati) - tai juos pertepiau kremu, šį kartą tokiu, koks priklausė pagal originalų receptą. Taigi duodu visą išverstą šį receptą.

TORTAS "NAPOLEONAS"

autorės žodžiais:

Pirmiausia, iš karto pasakysiu – tikriausiai tai nevisai klasikinis Napoleonas (su riešutais), antra – tai šeimos receptas, taip daro mano mama, darė senelė, prosenelė... Gausis būtinai, jeigu tiksliai sekti instrukcijas (ypač su kremu).

Papločiai:
3 st. miltų
250 g margarino (mama mano, kad reikalingas būtent margarinas, o ne sviestas!)
3/4 st. vandens (labai šalto!)
0,5 a. š. užgesintos sodos.

Plikytas kremas:
3 pak. po 200 ml grietinėlės (10%)
1 st. cukraus
truputį daugiau negu 1 v. š. miltų
1,5 v. š. krakmolo
250 g sviesto
1 st. graikiškų riešutų.

Miltus persijoti į didelį indą, į juos įdėti 1 pakelį margarino (tegul pusvalandžiuką pastovi kambario temperatūroje) ir sukapoti miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Dabar supilame vandenį ir užmaišome rankomis, pabaigoje įdėti 0.5 šaukštelio užgesintos sodos ir jau po to tik vos-vos paminkyti, dėti į dubenį ir į šaldytuvą valandai, tegu ilsisi.

Plikytas kremas (mes nemėgėjai kiaušinių plikytame kreme): imame 2 pakelius grietinėlės (10%), supilame į nedidelį puodą, ten suberiame stiklinę cukraus ir maišant kaitiname iki virimo. Atskirai puodelyje sumaišyti truputį daugiau negu 1 v. š. miltų ir 1.5 v. š. krakmolo, palaipsniui supilti ten 1 pakelį šaltos grietinėlės (t. y. iš viso gaunasi 3 pakeliai po 200 ml), gerai išmaišyti, kad masė būtų be gumuliukų. Supilti šią krakmolo-miltų masę į verdančią grietinėlę su cukrumi, galima ir ne į verdančią, o nukelti nuo viryklės supilant, kad niekur nepabėgtų. Supilti, kaip ir verdant manų košę – plona srovele nuolat maišant (labai svarbu!), nes kitaip susidarys gumuliukai ir tuomet kremas bus nepavykęs! Išvaizda ir tirštumas gaunasi kaip manų košės. Ataušinti kremą. Į ataušintą (kambario temperatūroje) kremą įmaišyti pakelį (250 g) sviesto (pirmiausia suminkštėjusį kambario temperatūroje). Įmaišyti iš pradžių ketvirtadalį sviesto, išplakti mikseriu mažu greičiu, po to įdėti dar ir dar ir gerai išplakti (bet neperplakti) kremas gausis visiškai purus. Visa tai taip pat patogu daryti dideliame puode.
Grįžtame prie tešlos:
Padalinti tešlą į 7 gabaliukus. Gabaliuką susukti į rutulį, ant miltais pabarstyto stalo iškočioti plonai į apskritimą (reikiamo skersmens, pagal dangtelį ar dar kažką, optimalus skersmuo 24–26 cm) ir perkelti su kočėlo pagalba į skardą (niekuo netepu), subadyti šakute ir dėti į įkaitintą iki 200º C orkaitę 4–5 min. (pamatysite, kai pradeda rusti), ištraukite ant lentelės ir dėti kepti sekantį. Atidėti du geriausius papločius viršui ir apačiai. Blogiausias – viršaus apibarstymui.

Toliau neklasikinis priėjimas prie Napoleono (bet receptas mūsų šeimyninis, nusižengti neturiu teisės!). Imame stiklinę graikiškų riešutų (galima ir daugiau) ir susmulkiname (bet nelabai smarkiai, gabaliukai turi likti). Lakštą apibarstymui sutrupiname. Dabar kaip aš darau: išdėlioju ant stalo visus lakštus ir uždedu ant jų kremą (kad po lygiai išdalinti), vidutiniškai po 2–3 v. š. Sudedame: lakštas su kremu, riešutai, lakštas; pabaigoje apibarstyti riešutais ir trupiniais (galima lakštą, skirtą trupiniams truputį ilgiau padžiovinti orkaitėje, tik kad neapadegtų). Iš viršaus atsargiai tortą paspausti rankomis ir palikti nakčiai kambario temperatūroje (bet tas todėl, kad mes dažniausiai vakare darom), ryte apipjauti ir į šaldytuvą. Skanu ir iš šaldytuvo, bet aš nors prieš valandą iki valgymo ištraukiu jį iš ten, tegul šyla. Tortas pas mus šeimoje labai populiarus – mėgsta visi savi ir svečiai. Gaunasi sviestinis kremas, bet torto riebumo nesijaučia visiškai! Tiesa, man sudėtinga jį vertinti pačiai, vis tik man tai skonis pažįstamas iš vaikystės.

user posted image

user posted image

Mano komentaras:
Tortas iš tiesų labai labai skanus wub.gif - jis gavosi minkštas, bet nešlapias schmoll.gif Ypač kremas laaabai patiko - gavosi purus purus ir baltutėlis thumbup.gif . Darysiu dar ne kartą thumbup.gif Negavau grietinėlės 10% - tai ėmiau 2 dalis pieno ir 1-ą dalį 35% grietinėlės. Viriau 400 ml pieno (kaimiško) su cukrum, o miltus (ėmiau 1,5 v. š.) ir krakmolą (1,5 v. š.) sumaišiau ir supyliau 35% grietinėlės pakelį (200 ml). Sunkokai išsimaišė tie gumuliukai - tai pertriniau per sietelį, nes gumuliukų neturi likti. Nu ir plona srovele supyliau į puodą su užvirusiu pienu, visą laiką reikia maišyti šluotele. Po to vėl stačiau ant silpnos ugnies ir dar paviriau, kol gerokai sutirštėjo, bet NEUŽVIRINTI. Po to, kai kremas ataušo, į jį įplakiau minkštą sviestą (kad greičiau atauštų įstačiau puodą su kremu į šaltą vandenį ir visad maišiau, kad nesusidarytų kokių plutelių ar plėvelių ant viršaus). Daugiau jokių priedų nedėjau. Bet man trūko rūgštelės, kitą kartą bent vieną sluoksnį reikėtų pertepti rūgščia uogiene ar į patį kremą įspaust citrinos sulčių - čia jau skonio reikalas ax.gif Kremo buvo kaip tik pertept 9 lakšteliams ir šonams. Riešutais barsčiau kiekvieną sluoksnį. Perteptą tortą lengvai paslėgiau. Pagailėjau blyno trupiniams - tai puošiau graikiškais kapotais riešutais ir plakta grietinėle.
Liko vienas neaiškumas - kokio iš tiesų storio turėtų būti lakštai mastau.gif nes autorė rašė, kad tešlą padalinti į 7 dalis, tai gal jie storesni turėtų gautis mastau.gif aš kadangi tešlos užsimaišiau dvigubą normą, kočiojau labai plonai. Prikepiau 16 lakštų 31 cm skersmens ir 9 lakštus 26 cm. Šis tortas iš mažųjų lakštelių. Bet iš 9 laaabai jau plonas gavosi blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 04 sausio 2009 - 22:19