Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių gimdymas

Mergaitės, padėkit !!!! Didžiai panikuoju nes mano katė turi gimdyti, o aš bijau išeiti iš namų. Kaip žinoti kad jau ruošiasi gimdyti? Trumpai tariant, parašykit viską, ką žinot apie katės gimdymą ir pogimdyvinį laikotarpį smile.gif
Atsakyti
tik taip nesijaudink schmoll.gif , daug zinoti nereikia kates pacios su tuo susitvarko,nors pora sykiu teko padeti ;nukirpti virksteles uzristi siuliukus,nors nezinau ar tos musu pagalbos taip jau reikejo g.gif
Atsakyti
Turėjau katę, kuri kelis kartus vedėsi kačiukus. kai ką dar prisimenu.

taigi mano katė, jau artėjant gimdymui, imdavo nerimastingai elgtis -darydavosi sau guolį - nenorėdavo vesti tame guodyje, kur miegodavo, o ten, kur tamsiau, šilčiau, į kokią spintą įlįsti, jeigu rytas - pas žmogų į lovą, ir panašiai. be to, pradėdavo labai reikalauti žmonių dėmesio, jeigu einam pro šali - aš arba mama - labai gailiai (aišku, sąrėmių skausmas turbūt) kiaukia cry.gif , prasosi paglostoma (tikrai kitaip, negu nomaliai - juk šiaip katės taip labai gailiai dėmesio neprašo - tiesiog kiša galvą po žmogaus ranka, kad paglostytų).
Iš tiesų yra tekę ją su jau nubėgusiais vandenimis nunešti į jos guolį iš spintos, kur ji buvo isitaisiusi.

negaliu prisiminti, kiek tai trukdavo - tas sąrėmių periodas - nuo tada kai imdavo nerimastingai elgtis. gal porą -trejetą valandų, zodžiu, nelabai ilgai. bet čia gal individualiai.

jeigu einant iš namų katė rami, nebando kažkur neįprastoje jai vietoje susisukti sau guolio, galite būti rami ir eiti iš namų. bet ir šiaip manau katės tikrai pačios gali susitvarkyti - mes patys nesikišdavome į gimdymo procesą ir viskas buvo gerai.

taigi tas sąrėmių etapas ir jai sunkiausias bus - labai kniauks didelemis akimis. tiesiog geriausia tada ją paglostyti, paraminti, būti šalia, nes bent jau mano katei to reikėjo labai labai

o pats gimdymas - tiesiog atsistoja tokia poza lyg "ka-ku" darytu ir steni. viskas vykdavo gana greitai. mano katei jokios pagalbos nereikėdavo - visus nereikalingus audinius (placenta ir kt.) ji surydavo (nepasibjaurėkite, taip jau yra), virkšteles man rodos pati nukąsdavo kačiukams (kas likdavo ant kačiukų, nudžiūdavo ir nukrisdavo virkštelių galiukai per kelias dienas), juos nulaižydavo ir po visko eidavo su jais miegot.
aišku, patalas jos lieka kruvinas, tad būtų gerai pakeisti, bet neskubėkite. kvapų kažkokių nemalonių nelieka (labai silpnas), tad manau geriausia po visko katę palikti vieną, na, nebent ją paglostyti, pagirti... aptvarkyti gal kitą dieną, na, nežinau, kap Jums išeis...

katė labai piktai pradėdavo žiūrėti, jeigu mes bandydavome liesti kačiukus. reikia šito vengti, neleisti vaikams kačiukų kilnoti. katė labai dėl jų bijo ir jai tai didelis stresas. aišku, pastebėkite, kad kokio nenugulėtų, visko buna, jeigu jau užspaudusi (užgulusi), tada paimkite tą kačiuka, padėkite arčiau pilvo šalia kitų.
o šiaip tik užgimę kačiukai iš karto ieško kur ten tas pienelis (nors ir nieko nemato), o katė, aišku, snaus.

svarbu nebandyti jos prausti, tuo labiau katinėlių, ten jie patys labai gerai susitvarkys, išsikuops. o vandens, ėdalo padėkite jai kur nors arti. nes kai katinukai pradeda cypti mamos pasigedę, ji iš karto viską metuai bėga prie jų. taigi geriau kad kur arčiau jai būtų paėsti.

Tai atrodo tiek prisiminimų. gražių sveikų kačiukų ir sveikatos būsimai mamai 4u.gif !
Atsakyti
niu pasisakysiu ir as smile.gif .
mano kate visiskai nereke per saremius, gana rami buvo, tik stipriai per burnyte kvepavo, tik is to ir supratau, kad jai saremiai. veiksmas vyko anksti ryte, tai buvo isigrudusi pas mane i lova, po antklode, bet paskui pati perejo pas save i nama. kaciukai gime mazdaug po valandos nuo saremiu pradzios. viskas vyko labai ramiai, pirmu 2 kaciuku gimima net pramiegojau, po 2 valandu gime trecias ir dar po 2-ketvirtas.
pas mus vada buvo pirma tai kate pirmas dienas, kai tik kaciukai rekdavo labai ant ju snypsdavo, bet nieko nedare, ir maitino,ir prause ir t.t.

tai isitikinau, kad tas gimdymas visai nieko baisaus, nors pries tai ir as labai bijojau tongue.gif
Atsakyti
Kiekvieną dieną matuok temperatūrą, tą dieną kai gimdys labai krenta temperatūra.
Atsakyti
Ach merginos, pagaliau pagimde. Tiksliau, padarem Cezari. 7 kaciukai!!! Tokia stora buvo - kaip tvartas. Pradejo gimdyti - islindo puslyte ir ne krust. Ir taip virs valandos! Nuveziau pas daktara ir padare Cezario pjuvi su narkoze. vaizdelis baisus - pilvas iskustas, katiniukai drasko nagiukais.
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2005 08 06, 23:22)
Ach merginos, pagaliau pagimde. Tiksliau, padarem Cezari. 7 kaciukai!!! Tokia stora buvo - kaip tvartas. Pradejo gimdyti - islindo puslyte ir ne krust. Ir taip virs valandos! Nuveziau pas daktara ir padare Cezario pjuvi su narkoze. vaizdelis baisus - pilvas iskustas, katiniukai drasko nagiukais.

Sveikinam smile.gif 4u.gif

o kokia tavo katyte ? ieskome raino pukuotuko smile.gif
Atsakyti
Britu trumpaplauke. jei kas norit kaciuko, rasykit i az.
Atsakyti
straipsnis rusu kalba:
http://www.bite.lt/p...187-=(217804466
Atsakyti
mergaitės norėjau pakalusti, turiu katę persų ekstremalę, norim suleisti, bet iškilo porą klausimų, kiek laiko ji vaikšto nėščia g.gif , ir kai ji yra ekstremalaus tipo, ar nereikia vežti jos gimdyti pas veterinarą, nes ta suplota nosytė, man kelia nerimą ar jie galės pradėti kvėpuoti patys g.gif

ir dar norint suleisti, kai atvažiuos berniukas pas ją, ar gali taip būti, kad ji jo neprisileis, pjausis šnyps g.gif
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2005 09 14, 17:18)
mergaitės norėjau pakalusti, turiu katę persų ekstremalę, norim suleisti, bet iškilo porą klausimų, kiek laiko ji vaikšto nėščia g.gif , ir kai ji yra ekstremalaus tipo, ar nereikia vežti jos gimdyti pas veterinarą, nes ta suplota nosytė, man kelia nerimą ar jie galės pradėti kvėpuoti patys g.gif

ir dar norint suleisti, kai atvažiuos berniukas pas ją, ar gali taip būti, kad ji jo neprisileis, pjausis šnyps g.gif

sveika kate vaiksto nou 54d iki 68d kadangi tavo veisline tai gali iki 68d.mano kaciuojas apie 64-66d.o pas veterinara vest nereikia jei viskas vyks sklandziai manau nosis neprieko.o siaip kiek zinau tai katyte rekomenduoja vest pas katina nes katinas savoi aplinkoj geriau jaucias.
Atsakyti
Merginos, o gal patartumėt kaip besilaukiančiai katei paruošt vietikę kokią nors? Bijau, kad ji spintoje nesumanytų kačiukų gimdyt, nes jau patvėriau ne kartą ten lendančią doh.gif
Na, spintą stengiamės uždarinėt, bet juk jai tada reikia kokios kitos šiltos vietelės g.gif

Patarkit 4u.gif
Atsakyti