QUOTE(kavenska @ 2009 03 16, 16:40)
Man nuo sito dalyko jau stogas vaziuoja, pagimde abi kates dvieju savaiciu skirtumu, is pradziu viena vis kaciukus tampe (ir dabar dar kas kokia trecia-ketvirta diena bando), o siandien jau ir antraja su savaitiniu kaciuku pagavau "nusikaltimo vietoje"

Darau ta pati - atimu ir nunesu atgal, bet niekaip nesuprantu kas netinka

Abi atskiruose kambariuose, gal sakau nervina, kad seimos nariai vis ilenda paziuret i kaciukus (ypac vaikai), bet tik ziuri, i rankas neleidziu imt. Ar visom pirmakart gimdziusiom katems tokie "zaskokai" uzeina?
Katės paprastai ne priežasties kačiukų netampo. Dažniausiai jos tai daro, kai joms atrodo, kad kačiukai nesaugūs, tuomet savaime suprantama reikia juos pernešt į kitą vietą. Kur įsikūrus katė su kačiukais? Geriausia įkurdinti didelėje uždaroje, kartoninėje dėžeje, kurios šone iškirpta skylė kaip šuns būdoje. Galima tokią dežę stacionarinę iš medžio drožlių plokštės sumeistrauti.
Mano katės pakutiniu metu gimdo plastmasiniam nr.3 dydžio šunų bokse, kurį uždangstau dekiais, kad katei būtų tamsu ir jauku. Paprastai gimdyves įkurdinu vonios kambaryje - ten paprasta palaikyti švarą, be to yra šildomos grindys, kačiukams pirmomis savaitėmis reikia labai šltų patalpų.
Kita priežastis dėl ko katės pradeda tąsyt vaikus , tai yra stresas. Pvz, jeigu katė yra lepūnėlė, visą laiką miega šeimininko lovoj, o paskui ją gimdymui ir vaikų auginimui uždaro kažkur atskirai, tuomet savaime suprantama, katė stresuoja, ji nori būti karu su savo šeimininkais, miegoti lovoje kaip anksčiau,o ne su "ŠITAIS" kažkokioj tai dėžutėj.. Tuomet katės paprastai susineša vaikus į šeimininkų lovą..
Jeigu katė baikšti, nepatikli, nestabilios psichikos, tuomet ji irgi gali bandyt paslėpti vaikus nuo visų aplinkinių, nes aplinka jai kelia grėsmę. Čia jau sunku išspręsti tokią problemą, kuri dažniausiai būna įgimta, tokių kačių tiesiog nereikėtų veisti.
Aš turiu vieną tokią aktyvistę, kuri pradeda tąsyt 3jų savaičių amžiaus kačiukus. Ačiū Dievui, tokie kačiukai jau mato, vaikšto, patys gali sugrįšti į gimtąjį guolį, bet katė vis vien užsispyrus bando juos kažkur užkišti - pvz. į plyšelį už skalbimo mašinos. O pati ten įlysti ir pamaitinti vaikų negali, todėl aš pvz. nesicackinu tokiais atvejais - surenku didelį šuns narvą (nr.5), ten keliauja dėžė su kačiukais, tualetas su kraiku, maistas ir vanduo ir katė niekur negali išeiti iš ten ir niekur negali nunešti vaikų. Išleidžiu tik su priežiūra. 4-4,5 savaičių kačiukai jau išlenda iš guolio, pradeda ėsti, tada iškraustau juos į kitą kambarį, jie patys pradeda ėsti, katė nustoja juos tampyt.