ir aš parsinešiau iš draugės pinigų medį..visas toks nuskuręs...bandysiu atgaivint...liko tik 1 šakelė...kita netyčia nulūžo..bandysiu persodint..gal padės...

laba diena
ar galite man pasakyti kas mano augaleliui yra
pradejo gelsti seni lapai, o nauji ne? senai persodinau tai stovejo vietoje.paskui pradejolisti nauji lapai o seni gelti. ka blogo padariau?

QUOTE(santa252 @ 2009 03 28, 11:38)
Sveikutes piniguociu myletojos
noreciau prisijungti,ir parodyti savo medeli,gavau dovanu visai mazyti,o per metus laiko uzaugo tikrai diderlis grazuolis,ir netgi prazydo
lb daznai leidzia naujus stiebelius.laistau karta per sav,pakisu po dusu,kai graziai viskas nubega,vel atgal i vazona
tiesa,atsirado kazkokios demeles ant stiebo,taigi imesiu foto,gal padesit suzinot kas tam mano medeliui nutiko,gal ka netaip darau

QUOTE(agnir @ 2009 03 29, 20:15)
lb aciu uz pagyras

QUOTE(Krissti_ @ 2009 03 24, 20:18)
na siandien pasodinau i zeme savo piniguoti, is nuskintu kotu (nupjautu tiksliau) dejo ant dugno drenazo ir gelems zemes, na ziuresiu ar prigis ir isleis saknis...idomu kiek laiko taip laukti reikia? 

as taip dvi sakeles buvau isodinus. Tai ilgai jos pas mane stovejo. Lyg ir lapai buvo pardeje suktis, bet negelto, tai naujos sakeles su dviem lapukais sulaukiau po metu. Ta senoji sakele iskart sunyko. Esu girgejus,kad taip turi buti. O ta kt merdeja ir nauju saku neleidzia. Jau 2metai taip. Bet va, nesenai persodinau. Tai pas abi bulvytes suformuotos. Ta su 2lapukais, nauja leidzia. O is seno bulvikes irgi maciau nauju issikisimu yra. Bet i virsu nekyla. Zodziu kantrybes su jais

Bet va didysis piniguotis, ko tai nyksta. Nors 3naujas sakas isleides, bet kaip ir pas visas cia senieji lapai gelsta. Lyg neperlaistytas

as irgi persodinau, bet kaip mane tos musytes nervuoja
is zemes, tokios mazutes ir ikyriai skraidzioja apie veida. Kaip jas isnaikinti? Ar jos augalui nekenkia??? Nesuprantu, juk pirktines zemes turetu buti apdirbtos, paruostos, iskaitintos....tai is kur tos musytes??? zinoma, buna, akd pirktinese ir slieku zmones randa

linele perliek zeme deciu, fastacu arba actara, augalus taip pat gali nupurksti silpna koncentracija (reikia ziureti i informacini lapeli)
O siaip musyciu atsiradimas byloja, kad pas tavo augalelius nuolat dregna zeme. Tikriausiai vos tik pradziusta virsutinis zemes sluoksnis skubi lieti? Teoriskai sausam dirvozemi musytes daugintis negali (kazkur skaiciau).... Tos bjaurybes mane irgi uzknisusios buvo, labai geras dalykas zemes pavirsiu apdeti drenazo burbuliukais tada ir tos muselkos nenori veistis ir pelesis nesusidaro..
O siaip musyciu atsiradimas byloja, kad pas tavo augalelius nuolat dregna zeme. Tikriausiai vos tik pradziusta virsutinis zemes sluoksnis skubi lieti? Teoriskai sausam dirvozemi musytes daugintis negali (kazkur skaiciau).... Tos bjaurybes mane irgi uzknisusios buvo, labai geras dalykas zemes pavirsiu apdeti drenazo burbuliukais tada ir tos muselkos nenori veistis ir pelesis nesusidaro..
Aciu uz patarimus
Gal tikrai perlieju
nors jau taip stengiuosi...atrodo, sausa zeme, as su pagaliuku tikrinu, tai ir tas musytes isbaidau vis...

Gal tikrai perlieju

QUOTE(laimasa @ 2009 03 29, 16:49)
laba diena
ar galite man pasakyti kas mano augaleliui yra
pradejo gelsti seni lapai, o nauji ne? senai persodinau tai stovejo vietoje.paskui pradejolisti nauji lapai o seni gelti. ka blogo padariau? 

au ar galite man padeti? ir paaiskinti

QUOTE(agneee1 @ 2009 03 20, 13:58)
gal kokiu spec. trasu reikia kad taip augtu
pas mane vienu metu isleido 4 sakeles bet dvi tokios mazutes silpnos
. taigi kokiom priemones lepinat pinigeli
prasom isduot paslapti 

nelepiniu niekuo, laistau pora kartu i menesi

o del pageltusiu sakeliu..tai pas mane irgi tos senos laikas nuo laiko pradeda gelsti ir as jas tiesioj nupjaunu, manau pasensta tos sakeles, nes mano piniguociuj tuoj bus 7 metai musu namuose

Laimasa: Senos šakelės ima nuo viršaus gelsti gelsti ir nunyksta visai - taip jau dievulio surėdyta. BET gali būti ir kitos priežastys - puvinys, kenkėjai... Jei augaliukas neseniai persodintas ir minėti negerumai nepastebėti, tai tada tai priimti kaip natūralią augalo vegetaciją ir nesirūpinti. Jei naujos šakelės lenda sveikos ir žalios, tai belieka jomis džiaugtis, o tas pageltusias arba pjauti žemai, kad estetinio vaizdo negadintų, arba nepjauti - gal truputį pagels ir nustos, nors pati tai pjaučiau.
Milinga: Aš savo pinigiuką laistau retai, bet kai jau laistau, tai labai gausiai: t.y. pamerkiu į orchidėjų vandenį - jis būna su silpna orchidėjų trašų koncebtracija. Taip pat dažnai apipurškiu. O geriausias palepinimas - pavasari po šalnų persodinti ir ištremti vasaroti į balkoną. Po tokios sanatorijos rudeniop jis man 14 naujų šakelių vienu metu leisti pradėjo.
linele** Tos musytės yra tik dėl drėgnos žemės. Gali jokių chemikalų nepilti, juk tai visgi nuodai. Tiesiog nelaistyk augalo, ir nepurškaliok, ir pastatyk kokioj šiltesnėj vietoj (jei įmanoma). Savaime išnyks, tik lavonėlius nuo grindų susišluot reikės po kokios savaitės dviejų...
Dovis: Supuvusias bulves geriau iš vis išmesti. Tik jei jau visos papuvusios, tada tais pjaustinėjimais užsiimti. Taip - nurėžti visą supuvusią dalį ir bulvę pabarstyti cinamonu arba medžio anglimi. Jie dezinfekuoja pjūvius. Bet jei per mažai nurėšit, o puvinys pasiliks, tai nei cinamonas, nei angliukas stebuklų nepadarys - supus išoperuota bulvė. Po tų operacijų augalo nelaistyti bent 2 savaites (o kaip pinigiukui, tai galima ir ilgiau)
Milinga: Aš savo pinigiuką laistau retai, bet kai jau laistau, tai labai gausiai: t.y. pamerkiu į orchidėjų vandenį - jis būna su silpna orchidėjų trašų koncebtracija. Taip pat dažnai apipurškiu. O geriausias palepinimas - pavasari po šalnų persodinti ir ištremti vasaroti į balkoną. Po tokios sanatorijos rudeniop jis man 14 naujų šakelių vienu metu leisti pradėjo.
linele** Tos musytės yra tik dėl drėgnos žemės. Gali jokių chemikalų nepilti, juk tai visgi nuodai. Tiesiog nelaistyk augalo, ir nepurškaliok, ir pastatyk kokioj šiltesnėj vietoj (jei įmanoma). Savaime išnyks, tik lavonėlius nuo grindų susišluot reikės po kokios savaitės dviejų...
Dovis: Supuvusias bulves geriau iš vis išmesti. Tik jei jau visos papuvusios, tada tais pjaustinėjimais užsiimti. Taip - nurėžti visą supuvusią dalį ir bulvę pabarstyti cinamonu arba medžio anglimi. Jie dezinfekuoja pjūvius. Bet jei per mažai nurėšit, o puvinys pasiliks, tai nei cinamonas, nei angliukas stebuklų nepadarys - supus išoperuota bulvė. Po tų operacijų augalo nelaistyti bent 2 savaites (o kaip pinigiukui, tai galima ir ilgiau)