Man tai fantastiskos salotos tokios: krabų lazdelės+agurkai+paprika+pomidorai+marinuoti pievagrybiai. Užberti druskytės ir pipiriukų. Užpilti padažu paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių (santykis 3:1) ir trupučio garstyčių+gramo medaus. Leisti truputi pastovėti, kad pasimarinuotų ir valgyti.

Patartina gaminti diiiideli kiekį, nes jos labai skanios ir gaivios.

Čia aš kažkada tokias ekspromtu sukūriau, kai ryte reikėjo kažka į darbą neštis, o šaldytuve vien likučiai nuo kažkokios šventės.
dar darau omletą su jomis. Paprasčiausiai apkepinu krablazdes ir užpilu plaktais kiaušiniais. Kai baigia kepti pabarstau tarkuotu sūriu (arba ne, jei neturiu)- labai skanu is ryto!
Dar sumuštinius darau: paimu juodos duonytės, užtepu sviesto, dedu salotos lapą- jį pateplioju majonezu (nedaug, kad pigūrai nepakenkt

), dedu krabų lazdelių ir valgau. Man skanu.
O mišrainę darau tokią:
Virti ryžiai+krablazdės+konservuotas ananasas+graikiški riešutai+petražolės+majonezas. Visi kas ragavo labai gyrė, nes neįprastos.
Krablazdes galima panaudoti vėrinukams: fermentinis sūris (pageidautina picarela arba mocarela), krablazdės gabaliukas ir vynuogė arba pomidoro gabaliukas.
O šiaip kadangi aš negaliu valgyti krevečių, tai receptuose jas pakeičiu į krablazdes.
Sumaišius su sūriu galima karštus sumuštinius kepti. Arba įvynioti į sluoksniuotą tešlą ir pyragėlius gamint. Žodžiu visko prisigalvoti galima.
Na, tikiuosi bent jau idėjų "pamėtėjau".

Skanių eksperimentų!