Įkraunama...
Įkraunama...

preeklampsija

Laba diena.
Esu kolegė, nefrologė.
Pirmas nėštumas vystėsi su preeklampsija: anasarka, nedaug baltymo šlapime (iki 0,5mg/l ir paros šlapime panašiai) ir kiek padidintas AKS - 140/95-100mmHg. Edemos atsirado maždaug nuo 6-7mėn, o į pabaigą buvau ištinusi nuo galvos iki kojų pirštų galiukų. Nors ir medikė - tą supratau po gimdymo.
Man labai rūpi kaip galima būtų išvengti preeklampsijos ar minimaliai sumažinti jos simptomus. Šiuo metu 5-ios sav. nėštumo, stengiuosi riboti druską, gyvulinius riebalus. Pastaraisiais metais vis randamas pdidintas cholesterolis, kurį baigiu normalizuoti dieta.
Ačiū.
Atsakyti
Šio sutrikimo kilmė neaiški,galimos priežąstys:genetiniai,endokrininiai/metaboliniai sutrikimai,lėtinės inkstų ligos,CD,gimdos ir placentos išemija, imuninės sistemos sutrikimai.Taigi jokių profilaktinių priemonių ir negali būti.Be to vienas iš rizikos veiksnių-nėščiųjų hipertenzija anamnezėje.
Šiuo metu Jūs elgiatės teisingai.Nuo 20 sav.būtina sekti AKS,matuoti svorį, šlapimo tyrimai baltymo kiekiui nustatyti.Nuo 30-34 sav stebėti dėl vaisiaus augimo sulėtėjimo.Išsivysčius lengvai ar sunkiai preeklampsijai rekomenduojamas stacionarinis gydymas.
Atsakyti