Įkraunama...
Įkraunama...

Natūrali gyvūnų priežiūra

Mielos gyvunu myletojos:)

Noreciau pradet tema apie homeopatija, nes zinau, kad daugeliui ji yra aktuali, ir daug kas stengiasi naudoti savo gyvunams butent si ligu prevencijos ir gydymo budus.

"Homeopatija (gr. homoios– panašus, pathos– liga) – tai gydymo sistema, turinti kitokį požiūrį į ligą ir vaistus nei įprastinis gydymas. Homeopatijos principas– gydyti itin mažomis dozėmis. Šis gydymo būdas aktyvina organizmo apsaugines reakcijas, stiprina tuos mechanizmus, kurių reikia norint pasveikti. Taip gydant veikiama ligos priežastis, o ne pasekmė. Homeopatiniai vaistai neturi šalutinio poveikio, tinka vartoti su kitais vaistais ir visais atvejais atitinka vieną iš pagrindinių homeopatijos principų– nepakenkti" (pavogiau is http://www.imunitetas.lt/?aid=1122 blush2.gif )



Gal pasidalinkime savo pamastymmais ir patirtimi. Kaip mums pavyksta pasinaudoti sia "gamtos ismintimi"?


Papildyta:
dar siek tiek "filosofijos" is knygos DT Kento (atsiprasau kad rasoma apie zmones- bet gyvunams homeopatija veikia lygiai taip pat! na ir atsiprasysiu, kad info rusu kalba)

Разница в подходах и лечении состоит в том, что аллопаты стремятся устранить следствия болезни, когда уже имеются патологические изменения в тканях, и весь аллопатический метод построен на утверждении, что причина болезни материальна. А гомеопаты, наоборот, стараются устранить причину заболевания. Врачи-аллопаты считают, что болезнь поражает один орган или систему органов, и, следовательно, восстановив функцию этого органа или системы, они излечивают человека. Например, при высыпаниях на коже назначаются местные средства, и, когда высыпания исчезают, пациент считается полностью излеченным.
Но это полный абсурд - ничто не появляется без причины. Отдельный орган нельзя рассматривать как организм. Совокупность всех органов составляет целостный организм. Организм имеет более высокий уровень организации, чем отдельный орган. Следовательно, и лечить в первую очередь нужно весь организм, а не отдельную его часть. Лечение должно быть направлено от человека к его органам, а не от органов к человеку.
С. Ганеман однажды сказал: "Не существует болезней, а есть больные люди". И это его высказывание ясно показывает, что под названиями болезней, которыми оперируют аллопаты, они подразумевают лишь грубые внешние проявления расстройства жизненной силы.
Причиной заболевания всегда является расстройство жизненной силы, которое сперва проявляется психическими симптомами и только в конце, после довольно продолжительного периода, появляются изменения в органах и тканях, которые аллопаты и принимают за самостоятельное заболевание.
Тот, кто принимает результаты болезни за саму болезнь и считает, что, избавившись от них, он излечивает саму болезнь, - сумасшедший.
В настоящее время в аллопатической медицине принято считать причиной многих, если не всех, заболеваний так называемые патогенные микроорганизмы. Но это не так. Различные микробы являются "мусором", сопровождающим болезнь и существующим за счет болезни, а во всех остальных отношениях они совершенно безвредны. С помощью микроскопа было установлено, что определенные патологические состояния сопровождаются определенными микроорганизмами. Но эти микроорганизмы не являются причиной болезни, что будет достаточно убедительно доказано в дальнейшем. Истинной причиной болезни является совсем другое, и бесполезно пытаться ее установить с помощью органов чувств - мы не можем увидеть ее даже в самый сильный микроскоп.

Keli straipsniai apie homeopatija!!

Aplamai, jei atsiranda kokiu šašų ar kitokių baisumų, gal reik įtart, kad katės imuninė silpnoka....

jau rasiai turbūt kazkur, kad katėm galima duoti žmonių homeopatiją. Engystol ir Echinacea- Heel gamintojo. Labai gerai imuninei. Tablete saldzios, pasalinio poveikio jokio, tai ir duokit perioidsikai po savaite - dvi.
Homeopatija padeda kunui veikti taip, kaip jis ir turi, radikliai nepazeisdma sistemos pusiausvyros, o tik ta pusiausvyra atstatydama.

pakartosiu vel nuoroda
HOMEOPATIJA

Kitą savaitę įdėsiu naujus straipsnius apie homeopatija, kuriuos gavau is Heel veterinarines homeopatijos tiekėjo Lietuvoje ir Latvojoje. Nuostabus žmogus ir nuostabų darbą daro.
respect rolleyes.gif
Atsakyti
O čia truputį info apie hemeopatijos naudojimą prie tam tikrų susirgimų ar jų profilaktikos:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweetkiss: 11 liepos 2007 - 16:08
HOMEOPATIJA, JOS TAIKYMAS VETERINARIJOJE

HOMEOPATIJA GYVUNAMS

KELI STRAIPSNIAI ANGL.KALBA

QUOTE(Iste @ 2008 02 17, 00:27)
darbe daznai naudoju homeopatinius vaistus. dazniausiai inkstu ir kepenu ligoms gydyti. taip pat sanariu ligoms, prie virusiniu susirgimu, esant ankstyvai sirdies ligu stadijai, prie stuburo isvarzos, galvos traumu, prie odos probemu. ir t.t... ir  t.t...  isvada: homeopatija duoda labai geru rezultatu.
o i ta puslapiuka kur Gravel nuoroda idejo tikrai daugiau nelysiu smile.gif vakar ilgai teko kompa skanuot ir viruso ieskot.
p.s. nux vomica homaccord labai gerai stabdo vemima.


o gal pakomantuotum homeopatija? ir imunomoduliatorius (cia tie, apie kurios rasoma Gravel nuorodoje)
ax.gif

Is savo puses galiu pasigirti tokiais rimtesniais pasiekimais:

kate 5 men po pirmos rujos piometra. As - soko busenoje. Du kursai antibiotiku- jokiu rezultatu. Tada ryzomes progresyviajai prostaglandinu (hormonu) terapijai - s***. Tada pasimiau ir nusipirkau dvi ampules Lacshesis ir Echinacea - po 0.5 ryte ir vakare. Po 4 dienu isskyros dingsta! Suveikusi Homeopatija kainavo ko gero apie 20 lt. Pries tai isleista apie 300 lt!

Katytes alergija maistui. Kazkaip del savo zioplumo nepastebejau is karto, tai prasidejus alergijai ji kelias dienas dar gavo to pacio maisto verysad.gif Ir tarp pirsteliu net buvo zaizdeliu- mazute nebenorejo vaiskcioti, i kraiko dezute net neziurejo, nes jai jau labai skaudejo pedutes. Nenaudojau jokiu medikamentu! Sulphur Heel po tablietka kasdien. Ecchinacea plius Coenzime Compositum po 0.5 kasdien. Procesa pristabdziau, bet ir 4 diena po gydymo katytei dar liko niezulys. Tada dar pasigaminau Apis mel. su dar kazkuo, nepamenu- suveike po pusdienio - kate pradejo lakstyt, ir netgi nuejo i kraiko dezute. Mazdaug visas homeopatijos kursas uztruko apie 3 sav...

Beparasidedanti sloga - Nux Vomica C30, vienkartine 3 glob. doze.

Naujagymiu kaciuku akiu uzdegimas - Traumeel ir Oculoheel lasinau i akis.

Komplikacijos po vakcinos. Thuja30 plius Echinacea comp ampulese. Kadangi katinas sunkiai atsigavo - tiesiog viena diena likau namie ir dienos doze suleidau per kokius 7 kartus. Kita ryta po sios intensyvios terapijos buvo jau sveikas.

Imunomoduliuojantis kompleksas maziems kaciukams Hepar sulphur c12 ir berberis c12, kas 2 diena po 1 glob (istirpdau vandeny)

kates gimdymai - caulophyllus, daviau porasyk prasidejus gimdymams po globule- palengvina gimdyma, padeda isvengti komplikaciju. Zinau kad duoda ir nestumo metu likus savaitei iki gimdymo (moterims- likus menesiui iki gimdymo).

prisiminsiu - dar parasysiu, gal kam bus naudinga blush2.gif
Atsakyti
Gravel nuoroda buvo i resurasa apie rusijos atradimus vet.medicinoje. Bet tai ne homeopatiniai preparatai, o imunomoduliuojantys - europa tokiu analogu neturi, o jei ir turi- mum neduoda.
Taciau tie vaistai visgi yra chemija. Girdejau kazkoki komentara is Nerealios apie ju naudojima- kazka negatyvaus... gal ji uzsuks ir pakomantuos

O griztant prie homeopatijos, turim zinoti, kad yra klasikine homeopatija ir "buitine" homeopatija. Klasikines homeopatijos atstovai laikosi nuostatos, kad ligoniui pagydyt gali buti tik vienas! vienintelis preparatas. Cia jau reikia ilgalaikes praktikos... ir kuo daugiau ziniu...
"Buitine" homeopatija (prie jos priskiriami ir Heel ir kitus daugiakomponentiniai preparatai) skirta tiems, kas nesigaudo homeopatijoje, bet tiki, kad tai geras dalykas ir nori naudoti ja "buitiniame" lygmenyje, nekemsant i savo galva "aukstuju materiju". Cia mes imam viena preparata, tarki, Traumeel, kuriame imaisyta 10 komponentu nuo visokiausiu imanomu skausmu/uzdegimu - "kazkuris nors suveiks". Ir suveikia!
Taciau reikia prisiminti, kad homeopatija duoda organismui, imuninei tam tikra "komanda", ir jei is 10 komandu 9 yra nevisai reikalingos... na tai jos ir nereikalingos - kam veltui organizma blaskyti.

nors esu Heel'io fane ir per sia paroda vel lakstysiu su ju lankstukais smile.gif) taciau mano tikslas yra surasti kuo daugiau "paprastu" receptu..

trakim, galima "isrinkti i dalis" ta pati Traumeel'i. Pargirndinis jo nuskausminatis komponentas yra atrodo Arnica, ji naudojama esant psichologinaim, fiziologiniam sokui, skausmui. Na tai jei mes turime tiesiog nedideli sumusima- laisvai galim panaudoti tiesiog Arnica globules viena karta- pigu, ir organizmas gauna ta "isakyma" kurio jam reikia.

Zodziu, merginos, manau, kad mums reikia pradeti "kaupti" savo patirties baze ir dalintis "klinikinemis istorijomis" - kur, kaip, kada, kiek, kokiu budu...

as bandziau nauja atradima Moschus C30 - tipo, turejo nuraminti kates (ne katino) ruja. Daviau 1 karta (3 glob sumaisau su 100gr H2O, 50kartu maisai i kaire, po to 50 kartu i desyne- tokiu budu visa "info" pereina i H2O, katei uztenka arbatinio saukstelio- likuti saugoti tamsioje vietoje para, ne ilgiau) , kita ryta kate nerujavo! Taciau dar nzn, ar nuo ju, nes buvo jau 5 rujos diena... kitasyk bandysiu vel. Nezinau, ar suveiks "grupeje" kur vienu metu rujoje kelios kates- man atrodo, kad joms ten visom stogas nuvaziuoja taip, kad niekas nepades

Paprasta homeopatija gaminama tik Kaune- vaistineje rotuses g. (kiek pigiau) ir savanoriu g. (www.farmahelis.lt)
manau, kad yra tikslas susirasti kuo daugiau tokiu "paprastu receptu" ir tureti namine vaistinele




Atsakyti
Labai idomu 4u.gif ir pati noreciau kuo daugiau zinoti mirksiukas.gif tik va gaila, kad rusu nei vieno zodelio nemoku blush2.gif

O nepavojinga paciam gydytis tokiu budu(ar gydyti savo gyv.)?
Atsakyti
Galima konkretų klausimą - ką duoti nuo paprasto peršalimo? Čiaudi, padidėję kaklo limfmazgiai, paraudus gerklė.
Atsakyti
Aš irgi norėčiau paklausti.Pasak vetų namo šuniukui sutrikus medžiagų apykaita,nuo per didelio baltymų kiekio.Jau geri trys metai turim problemų su ausytėm.Jei tik kas nors netinka kerta per ausis alergija.Purto,kaso pastoviai nešvarios.Išbandyta visi vaistai LT kokie yra nuo ausų.Rezultatas 0.Gal galėtumėte ką nors patarti?.Aš kalbėjau su Iste ji siūlo pabandyti šį gydymą.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2008 02 19, 19:54)
Galima konkretų klausimą - ką duoti nuo paprasto peršalimo? Čiaudi, padidėję kaklo limfmazgiai, paraudus gerklė.


kadangi nupaskojai labai bendrai...
Hepar sulphur C30 - plataus profilio imunostimuliatorius (3 zirniukai i 100 gr H2O, maisai 50 kartu i kaire, 5 k. i desyne, katei 1 arbatini sauksta sugirdai. Kita diena gali duot dar sauksta is tos pacios styklines, jei stykline stoves tamsoje izoliuotai nuo elektrolauku/ Toks geralas "galiuoja" para laiko, po to gamini nauja). Gali duoti visa laika karta i diena kol serga.

O cia konkreciai persalimui bendras preparatas:
Aconitum 12, Beladonna12, Bryonia 12 - uzsakyk visu atskiruose indeliuose.
po 3 zirnelius kiekvieno i H2O - (buri virs styklynes taip pat), pirma diena duok kokys 4 kartus, po to parasyk kaip sekasi. Gali buti staigus paastrejimas- jis reiks kad "pataikem".

Jei dabar uzsakysis vaistineje - po valandos atsiimsi.

homeopatija draugauja su tusciu skrandziu !!



Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2008 02 19, 19:36)
Aš irgi norėčiau paklausti.Pasak vetų namo šuniukui sutrikus medžiagų apykaita,nuo per didelio baltymų kiekio.Jau geri trys metai turim problemų su ausytėm.Jei tik kas nors netinka kerta per ausis alergija.Purto,kaso pastoviai nešvarios.Išbandyta visi vaistai LT kokie yra nuo ausų.Rezultatas 0.Gal galėtumėte ką nors patarti?.Aš kalbėjau su Iste ji siūlo pabandyti šį gydymą.


O ką ėda?

QUOTE(Helenee @ 2008 02 20, 09:47)
kadangi nupaskojai labai bendrai... 
Hepar sulphur C30 - plataus profilio imunostimuliatorius (3 zirniukai  i 100 gr H2O, maisai 50 kartu i kaire, 5 k. i desyne, katei 1 arbatini sauksta sugirdai. Kita diena gali duot dar sauksta is tos pacios styklines, jei stykline stoves tamsoje izoliuotai nuo elektrolauku/ Toks geralas "galiuoja" para laiko, po to gamini nauja). Gali duoti visa laika karta i diena kol serga.

O cia konkreciai persalimui bendras preparatas:
Aconitum 12, Beladonna12, Bryonia 12 - uzsakyk visu atskiruose indeliuose.
po 3 zirnelius kiekvieno i H2O - (buri virs styklynes taip pat), pirma diena duok kokys 4 kartus, po to parasyk kaip sekasi. Gali buti staigus paastrejimas- jis reiks kad "pataikem".

Jei dabar uzsakysis vaistineje - po valandos atsiimsi.

homeopatija draugauja su tusciu skrandziu !!


Dėkui, reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti
helenee, pas mane irgi atrodo kad pershalo chebryte (MB paliko fortke pravira doh.gif per nakti). Truputi paciaudo, pasisnargliuoja, akytes biski traiskanojasi/bega.

Tinka tas pats ka rasei Manjanai?
Tas pats kiekis visiems? ty kaciukams irgi tiek pat (kaciukams 5men)?

Dar supazindink su tuo kur uzsakineti? ir bent orientacishkai kainas.

Dar klausimelis. Pas mane kelios kates nescios gal ka joms duoti imunitetui pakelt ir kad kaciukai stipresni gimtu???
Atsakyti

Man irgi įdomu dėl homeopatijos nėščioms katėms.
Ir dar įdomu, kaip palaikyti kačiukų imunitetą iki pirmųjų skiepų.
Ir dar, ar aukščiau paminėtą Hepar sulphur C30 galima naudoti sveikoms suaugusiems katėms imunitetui palaikyti? Ar yra kitokių imunitetą stiprinančių homeopatinių vaistų?
Ir paskutinis klausimas – ar galima konkrečiai imuniteto stiprinimui derinti homeopatiją ir vitaminų kompleksus?
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2008 02 20, 23:39)


Miela kolege, LT yra 2 veitos, kur gamina homeopatija:
www.paraphrm.lt
ir Muziejaus vaistinė, homeopatijos vaistinė
(Rotušės a. 2-3/Raguvos g. 10a, Kaunas
Tel.: (8 37) 221602)
Muziejaus vaistineje pigiau!

Uzsakomi prepratai globules telefonu- pasakai jiems "man 12 gramu globuliu "pavadinimas ir potencija" (pvz. berberis c12). Pagamina per 2 h. Pasiemi. Kaina indelio 3.5-6 lt. jame 500 vnt globuliu, gal daugiau. Uzteks ir anukams!

Standartinis imunomoduliatorius veislinems katems berberis c12 ir hepar sulphur c12. maziems kaciukams galima duoti visa pirma menesi - po 3 globules i 100 gr vandens ir "dinamizuoji"- maisai i kaire ir i desyne po 50k. "Virala" saugai para laiko- tamsioje vietoje be elektorlauku! Maisai ne geleziniu, bet stikliniu, plastikiniu, na gal dar sidabriniu arba auksiniu saukstu smile.gif Kaciukams uzteks ir keliu lasu. Katems po arbatini sauksteli i diena, ir joms nereikia tokio ilgo laiko, uzteks ir savaites.

del 5 men kaciuku, tai nzn, reikia mastyt. Tie 3 komponentai tai iprasta shema persalus- tarp kitko ir zmonems. Nemanau, kad tavo namuose kaciukai galejo persalti!



Atsakyti