Įkraunama...
Įkraunama...

Natūrali gyvūnų priežiūra

Radau toki nebloga saita, rusu kalba, bet daug apie Heel vaistus ir gydima parasyta. Paziurekite, gal idomu kam bus: http://www.medhelp-c...el/preparat.php
Trumpai ir aisku padaryta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pushistik @ 2008 02 26, 20:43)
Radau toki nebloga saita, rusu kalba, bet daug apie Heel vaistus ir gydima parasyta. Paziurekite, gal idomu kam  bus: http://www.medhelp-c...el/preparat.php
Trumpai ir aisku padaryta smile.gif

4u.gif Labai geras dalykas.Daznai pasigesdavau info. apie hom.vaistukus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iste @ 2008 02 26, 10:45)
gali banyti hormeel

O kur siu vaistuku gauti? cool.gif Buvau Kaune, Savanoriu pr. Homeopatijos vaistineje, tai sake kad jie LT neregistruoti verysad.gif

QUOTE(SoftKiss @ 2008 02 27, 16:16)
Jie tikrai registruoti ir jau seniai yra Lietuvoje. Kaina ampules apie 9-11 Lt.
Bet jie buna tik veterinarinese vaistinese.
http://www.heel.lt/B...ola/vaistai.htm

O jie ne lasiukais, tik ampulemis buna? ziurejau kazkur rusiskame saite, tai ten lasais buvo:
[attachmentid=132707]

Ir buciau labai dekinga, jei parasytumet kiek ir kaip tu vaistuku reikia duot: nuolat, tik per ruja, kai tik itari kad prasides ruja,... Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavenska: 27 vasario 2008 - 16:30
Žmogiški Hormeel- neregistruoti. Vterinariniai injekcijoms registruoti, kiekvienoj vet. vaistinėj turėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(kavenska @ 2008 02 27, 17:23)
O jie ne lasiukais, tik ampulemis buna? ziurejau kazkur rusiskame saite, tai ten lasais buvo:
[attachmentid=132707]

Ir buciau labai dekinga, jei parasytumet kiek ir kaip tu vaistuku reikia duot: nuolat, tik per ruja, kai tik itari kad prasides ruja,... Aciu 4u.gif

Galima kaip lašelius duoti ir ampule.
Norint sureguliuoti cikla, kaip man veterinarė is Latvijos aiškino, reikia pradėti duoti kai nėra rujos. Duoti tokiais ciklais: 10 dienų duoti po 10 lašų viena karta dienoje. Tada 10 dienų pertrauka, ir vėl iš pradžių. Ir taip 4 kursus.
Bet yra dar dvi shemos kaip galima duoti. Tik tiksliai jų nepamenu. Gal Helenee parašytu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2008 02 27, 17:35)
Galima kaip lašelius duoti ir ampule.
Norint sureguliuoti cikla, kaip man veterinarė is Latvijos aiškino, reikia pradėti duoti kai nėra rujos. Duoti tokiais ciklais: 10 dienų duoti po 10 lašų viena karta dienoje. Tada 10 dienų pertrauka, ir vėl iš pradžių. Ir taip 4 kursus.
Bet yra dar dvi shemos kaip galima duoti. Tik tiksliai jų nepamenu. Gal Helenee parašytu.  mirksiukas.gif

Ir koks poveikis? Ar sumazina rujojimo trukme, ar stipruma?
Atsakyti
QUOTE(kavenska @ 2008 02 27, 21:42)
Paskaiciau, kad nera Hormeel'is toks jau nepavojingas  g.gif  :

http://forum.allvet....4302d5e9734f293

ten "klasikiniu homeopatu" forumas, kurie kompleksiniu preparatu nepripazista, jie apie Heel nei veino gero zodzio nepasakys, nes Heel gali naudot net nebudamas homeopatu- o ka tada dayt homeopatams? lotuliukas.gif
nera jau taip baisu, juolab kad Heel naudoja visada zemas potencijas, kurios veikia labai svelniai
Atsakyti

Katės kalba apie... lėtines ligas
Will Falconer, DVM, sertifikuotas veterinaras homeopatas

Stebėdamas gyvūnus ir jų ligas savo daugiau nei dvidešimties metų praktikoje, aš matau vieną akivaizdžią tendenciją. Ar Jūs ją taip pat pastebėjote? Kai liga užpuola mūsų gyvūnus, ji būna ilgalaikė, lėtinė ir sunkiai išgydoma. Daugiausia, ką sugeba konvencinė medicina, tai sukontroliuoti simptomus, bet šie vargši padarėliai niekad negrįžta į normalaus aktyvaus gyvenimo vagas. Mes visi matėme tokius gyvūnus: jie turi kokią nors alergiją ir niežulį, jie turi skydliaukės problemų ir meta savo plauką ar svorį, jie turi nejudrius ir skausmingus sąnarius, jų dantys reguliariai pasidengia apnašomis, ir jų neįmanoma išlaikyti švariais net nuoseklių pastangų pagalba. Kodėl tai yra taip bendrai paplitę? Kai įsužiūriu atidžiau, aš suprantu, kad mes auginame nesveikus gyvūnus. Taip, mes stengemės, mes laikomės veterinarų nurodymų dėl visuotinės kasmetinės vakcinacijos, dėl maitinimo tik vienos rūšies maistu iš pakelio ar indelio, dėl reguliaraus dantų valymo, bet kur tai veda mūsų keturkojus draugus?

Katės pasakoja istoriją, kuria aš pasidalinsiu su Jumis.

Prieš dvidešimt metų šunys buvo patyts populiaraiusi Amerikoje. Katės buvo mažiau populiarios, ir būtent dėl to, rečiau papuldavo pas veterinarus. Laikas bėgo, ir vis daugiau žmonių gyvendavo vis mažesniuose būtuose, turėjo vis mažiau laiko rūpintis šunimis, bet norėjo tos ypatingos atmosferos, kurią gali sukūrti naminis gyvūnas, taigi kačių populiarumas pradėjo sparčiai augti, o nuo 80tųjų XXa. metų pralenkė laikomų šunų skaičių. Ir kur gi sąmoningi kačių augintojai ieškojo patarimų dėl sveikos gyvūnų priežiūros? Iš savo vietinio veterinaro, be abėjonės. O koks yra geriausios priežiūros apibūdinimas? Kasmetinis vakcinavimas, maitinimas komerciniu maistu, dantų valymas, apsauga nuo parazitų ir pan. Tas pats metodas, kaip ir prieš šunų populiacijos išpopuliarėjimą.

Labai idomu, bet visos dabar populiarios kačių ligos buvo nežinomos 70siais, kai aš mokiausi veterinarinėje mokykloje. Mes turėjome du tyrimams paaukuotus diabetu sergančis šunis, kurie gyveno ligoninėje ir iš kurių mes studijavome šią keistą ligą. Tam momentui, mes niekad jos neregėjom pas kates, o ir šunų tarpe ji buvo reta. Mes studijavome skydliaukės ligas remiantis keliomis retomis šunų skydliaukės problemomis, ir skydliaukės ligos nebuvo įtrauktos į egzamino vadovėlį. Mes matėme siaubingas odos alergijas pas šunis, su žaizdomis, paraudimais ir nesibaigiančiu niežuliu, bet mes niekad nematėme kačių su tokiomis ligomis.

Na, jei Jūs buvote pakankamai dėmėsingas pastaraisiais metais, tai Jūs žinote, kad lėtinės ligos yra labai paplitusios šiais laikais naminių kačių populiacijoje. Tarkim, širdies parazitozė (vėl gi anksčiau būdinga tik šunims), astma, inkstų nepakankamumas, žarnyno uždegimas, dantų apnašos ir uždegimas, širdies ligos, ir vežys. Kodėl? Ar gali būti taip, kad katinai dabar eina tuo pat keliu, kuriuo jau nuėjo šunis? Aš manau, kad taip ir yra, ir manau, kad mums reikia iš naujo apibrėžti, kad gi yra geriausias sprendimas auginti sveikus gyvūnus.

Mūsų noras užbėgti viskam už akių veterinarinės pagalbos dėka davė absoliučiai priešingus rezultatus, ir aš manau, kad dėl mūsų kaltės lėtinės ligos tampa vis rimtesnėmis. Nors ligų prevencija ir yra labai svarbi, visgi ne pats geriausias būdas yra jos siekti kasmetinias skiepais, toksiško maisto ir parazytų naikimo priemonių (nuo kurių pagal instrukciją reikia saugoti net savo odą) pagalbą.

Ir žinote, laukinės katės ir lūšys neturi tokių degeneracinių lėtinių ligų. Vilkai nemiršta nuo širdies parazitozės ir neturi apnašų. Ir niekas negirdo jų priešparazitinias preparatais ir nevalo jų dantų. O gal geriau sekti jų pavyzdžių (sveikas, šviežias maistas, jokių ar minimizuoti skiepai, jokių toksinių chemikalų). Esu tikras, kad mes visi busime laimingesni ir matysime mažiau ligų. Aš žinau, kad šis požiūris veikia. Patirtis besiremda praktika su šimtais gyvūnų paskatino šio požiūrio atsiradimą.

Abėjokite bendrai priimtomis normomis! Neauginkite gyvūno remiantis įprastom taisyklėm.

Katinai kalba apie tai. Ar Jūs girdite?

Will Falconer, DVM is a Certified Veterinary Homeopath. He practices at the Alternatives for Animal Health clinic in Austin, Texas.
Teisės į vertimą priklauso www.orientalai.lt
Atsakyti
Aciu, uz labai gera tema 4u.gif thumb_yello.gif

Butu dar geriau, jei daugiau zmoniu idedu iv, straipsniu sia tema 4u.gif

O kas del visisko NATURALUMO, tai kartais kai pradedu i viska gilintis - tai visada darau tokia isvada - nenaturalu apskritai laikyti gyvunus nelaisveje, prijaukintus... O tie, kurie neisgyventu ne namu salygomis jau yra sugadinti (tai tinka daugumai sunu veisliu) g.gif Sunys - jau nuo seno zmogaus palydovai, galbut delto tiek daug iv. veisliu ir "israsta", katinai "populiareja" - kaciu veisliu taip pat daugeja unsure.gif
Papildyta:
Taigi esu ne tik uz Naturalia gyvunu prieziura, bet taip pat ir uz naturalias veisles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helenee @ 2008 12 16, 15:16)
Katės kalba apie... lėtines ligas
Will Falconer, DVM, sertifikuotas veterinaras homeopatas

man šis straipsnis - labai nepgrįstas ir paviršutiniškas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 12 18, 09:59)
man šis straipsnis - labai nepgrįstas ir paviršutiniškas. rolleyes.gif

uztai gilu ir issamu yra neturint jokios veterinarines patirties komentuot veterinara praktikuojanti virs 20ties metu, ane?

tiesa, mano teta, praktikuojanti medike - homeopate, kalba apie tas pacias tendencijas zmoniu atzvilgiu. Tai gi sis poziuris yra iprastas holistiniu mediku gretuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 18 gruodžio 2008 - 12:28
Natūralumas gerai, bet iš kur jį gauti?
Kažkaip niekad anksčiau nesusidomėjau paukštiena iki praėjusio mėnesio kai katei pradėjau pirkti kepenėles. O siaube kokių būna kepenų doh.gif
Kepenys labai gerai atspindi kaip višta buvo auginta, kuo šerta ir ko jos mėsoje pilna. Tai kur tas natūralumas?
Tas pats su visa kita mėsa ir žuvimi. Kur gauti tiek sau tiek naminiui gyvūnui natūralaus maisto? g.gif
Atsakyti