Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkti ar nuomoti butą?

Sveiki,
susidūriau su problema, kurios niekaip pati viena negaliu išnarplioti g.gif . Reikalas toks, kad ruošiuosi gyventi Kaune, bet neturiu kur gyventi. Negaliu apsispręsti, ar dabar geriau pirkti butą (aišku, su paskola), ar dar kiek palaukti ir nuomuotis. Bet su nuoma, kiek suprantu, irgi sunkoka ką nors rasti. Gal galėtumėte padėti apsispręsti? g.gif
Atsakyti
Na, aš tai pirkčiau biggrin.gif
Bet čia aišku lengva pasakyt, sunku padaryt smile.gif
Surasti nuomot gerą butą už gerą kainą žinoma nelengva, bet surasti butą pirkimui manau dar sunkiau g.gif
Atsakyti
Aš irgi pirkčiau, nes nuomai man būtų gaila pinigų verysad.gif O beto su tais nuomojamais butasi irgi visko buna – sugalvos šeimininkai, kad po mėnesio jiems reikia, kad tu išsikraustytum. Ir vėl liksi be gyvenamos vietos verysad.gif
Atsakyti
Aišku, kad geriau pirkti - jei galimybės leidžia. Juk pinigai už nuomą yra nemaži, tai jau geriau mokėti ne už nuomą, o bankui už paskolą. Mano puskė 7 metus nuomavosi, paskaičiavo, kad virš 10.000 išėjo blink.gif
Sekmės ax.gif
Atsakyti
Tai aisku savo geriau turet, jei galimybes leidzia. mums neleidzia todel nuomojames po 200lt per men ir grauziames kad atiduodam pinigus veltui, bet paskolai kokius500 reiktu moket...
Atsakyti
Jei esi apsisprendusi, kad gyvensi ilgesnį laiką Kaune - tada pirkti. Bet jei po kurio laiko sugalvosi persikelsi gyventi kitur - ar verta? Nors šiaip ar taip - savas būstas yra savas. mirksiukas.gif
Aš šiuo metu nuomuojam bute gyvenu, bet svajoju apie nuosavą. Ir tikrai žinau, kad jo noriu Vilniuje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aisku, mano sirdele irgi linksta link pirkimo, bet kai pamatai kainas blink.gif ... O ka reikes daryti, jei butu kainos kris, kaip kai kas prognozuoja, o as busiu sumokejusi diiiiidziule suma, ir dar su paskola? O jei pirkti, kaip manote, geriau sena ar naujos statybos buta?
Atsakyti
Aš tai pirkčiau ir naujos statybos name. Kaune dar ne tokios kainos, kaip Vilniuje. Senos statybos butai gal ir atpigs, bet naujos tai vargiai. Jei senos statybos butą rinkčiausi, tai tik tokį kur arčiau centro.
Atsakyti
Kaip ir daugeliui "bebučių" Vilniuje ir mums iškilo ta pati dilema - pirkti ar nuomotis toliau? reikalas tas, kad keletą metų puikiai gyvenome nuomojamame bute, o dabar tenka iš jo išsikraustyti...
išties, kad mokama nuoma ir paskola nelabai skirtųsi. Bėda ta, kad "įperkamo" gyvenamo ploto kainos labai gąsdina cry.gif o čiupti bet ką bile tik pigiai nesinori...
Įdomu būtų sulaukti atsakymo iš vienokį ar kitokį sprendimą priėmusių ax.gif
Tiesa, paskola įstengtume paimti max. 100000 Lt..
Atsakyti
Jeigu tiek paskolos gautumėt,tai sakyčiau galėtumėt rasti butuką,aišku vieno kambaio geriausiu atveju,juk visi pradeda nuo prastesnio varianto,va ir mes 2 m.gyvenom ne tokiam geram rajone,1 k.bute,bet va pasitaikė proga ir galimybė,dabar jau išsikeliam,juk gyvenimas keičiasi,gal pajamos keistųsi į gerąją pusę,galėtumėt kažką galvot.o pradžiai tai sakyčiau, bandykis mirksiukas.gif Nes jei panašiai kainuoja nuoma,tai bent jau sėdėtumėt savo bute mirksiukas.gif
Atsakyti
aišku pirkti, kam i bala pinigus mesti,kai gali už juos po truputi išsimokinėti savo namus. prie Balt parko laisvai 1 kambari pasiimtum uz ta kaina ir nera jau ten taip blogai kaip snekama, aišku, kad geriau Žvėrynas, tik ne visi įperka
Atsakyti
QUOTE(Ingoša @ 2005 10 03, 14:13)
  Nes jei panašiai kainuoja nuoma,tai bent jau sėdėtumėt savo bute mirksiukas.gif

Drįsčiau paprieštarauti - kol paskolos neišsimokėsit, butas vistiek bus banko mirksiukas.gif
Bet aš vistiek patarčiau pirkti, kad ir vieno kambario butą. Tik žiūrėkit, kad butas būtų likvidus, t.y. nesunkiai parduodamas. Juk ankščiau, ar vėliau, pagerėjus aplinkybėms norėsite daugiau gyvenamo ploto. Tad ieškokite arba naujo buto, arba seno, bet gerame rajone, mūriniame name. Taip pat svarbu aukštas, autonominė apšildymo sistema, aplinka, susisiekimas.
Sėkmės renkantis.
Atsakyti