Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkti ar nuomoti butą?

QUOTE(Kira @ 2006 08 23, 21:16)
Mes labai norim savo būsto, tačiau negalime sau to leisti sad.gif Dabar mums pakėlė nuomą, tad už 1 kambario buto nuomą mokėsime tiek pat, kiek ir už 1 kambario buto paskolą Atrodo, tada geriau pirkti savo, tačiau aš manau, kad tai būtų nuostolis, nes 1 kambarį pirktume laikinai, kol padidės pajamos, o tada pardavę jau ieškotume erdvesnio. Bet kaip žinia, pirmąjį paskolos dešimtmetį didžioji įmokų dalis būna palūkanos, o ne kreditas, tad koks skirtumas, ar mokėti nuomotojui, ar bankui, nes atiduoti tai visvien po kelių metų reikės tą patį, nes sumokėję būsim beveik vien palūkanas.

Būtent...
Atsakyti
visos temos neskaiciau. Bet faktas tas kad tie kurie gali leisti sau imti paskola ir gyvent SAVO bute - taip ir daro. Nuomojasi studentai ,statybininkai ir pan. - arba neigalintys moket paskolos arba gyvenantys ribota laika. ir labai apmaudu kad mus tokius zmogelius kurie uz nuoma mokam nemenkus pinigus dar nuomos brangimas stekena ir stekena... verysad.gif Tikiuosi supratot ka norejau pasakyt doh.gif
Atsakyti
Vienareikšmiškai: pirkti
kai paskaičiavom, kiek brolis sumokėjo už nuomą per 5 metus, tai sukrapštėm visa giminė pradiniam įnašui ir nupirkom ir jam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flesi: 24 rugpjūčio 2006 - 16:57
QUOTE(bonza @ 2006 08 24, 17:53)
visos temos neskaiciau. Bet faktas tas kad tie kurie gali leisti sau imti paskola ir gyvent SAVO bute - taip ir daro. Nuomojasi studentai ,statybininkai ir pan. - arba neigalintys moket paskolos arba gyvenantys ribota laika. ir labai apmaudu kad mus tokius zmogelius kurie uz nuoma mokam nemenkus pinigus  dar nuomos brangimas stekena ir stekena...  verysad.gif Tikiuosi supratot ka norejau pasakyt  doh.gif

Nebūtinai taip.. Mes mokam nemažą nuomą, tačiau kolkas kainos nerealios ir nesinori permokėti dvigubai už butą, tarkim 2 kambarių, kurio pagausėjus šeimai gali nebeužtekti. Taip kad šis planavimas - nuomoti ar pirkti - labai priklauso nuo ateities planų, ne apie vaikus aš čia šįkart..

Tiesiog dabar nėra ko pirkti... (jei nenori gyvent pašilaičių naujuose "namuose" ar dar kokiam šedevre...)
Atsakyti
QUOTE(Kira @ 2006 08 23, 21:16)
Mes labai norim savo būsto, tačiau negalime sau to leisti sad.gif Dabar mums pakėlė nuomą, tad už 1 kambario buto nuomą mokėsime tiek pat, kiek ir už 1 kambario buto paskolą Atrodo, tada geriau pirkti savo, tačiau aš manau, kad tai būtų nuostolis, nes 1 kambarį pirktume laikinai, kol padidės pajamos, o tada pardavę jau ieškotume erdvesnio. Bet kaip žinia, pirmąjį paskolos dešimtmetį didžioji įmokų dalis būna palūkanos, o ne kreditas, tad koks skirtumas, ar mokėti nuomotojui, ar bankui, nes atiduoti tai visvien po kelių metų reikės tą patį, nes sumokėję būsim beveik vien palūkanas.

o mes nusipirkom ir nieko - džiaugėmės ir besidžiaugdami šeimos pagausėjimo sulaukėm thumbup.gif viskas priklauso nuo to, kur nuomuojiesi ir kur perki. mes nuomavomės butą Trakuose, bet nusipirkom 4 km prie Trakų. dabar mokam už viską mažiau, negu mokėjom svetimiems. pakako mano vienos pajamų(kadangi gyvenam nesusituokę), tai dabar mūsų genties vadas su savo pajamom jau namuko ieško. nors ir mažas butelis 39 kv.m., bet telpam jau keturi, mėgstam svečius priiminėti. o ir šiaip - kiekviena varlė savo prūde - erelis mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi džiaugiuosi, kad nusipirkau. Dabar gyvenu remonto rūpsesčiais (vis dar), išmokau geriau pinigus planuoti ir leisti. Anksčiau, kai nuomuodavau, leisdavau pinigus bile kam, dabar susimąstau, prieš mėtydama pinigus, kad gal geriau dažų skardinė, nei eilinis lūpdažis.
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 17, 11:33)
Tai jau geriau imti kreditą ir mokėti už savo butą, nes tokias pačias sumas moki svetimiems(nuoma+patarnavimai), o čia galų gale po kiek metų bus TAVO  smile.gif

Pritariu smile.gif
Atsakyti
mes taip pat galvojam kas geriau g.gif ir manau , kad kolkas palauksim. manau nebeturetu brangti bent jau senos statybos butai, nes juk kiek nauju stato, o kainos senuju toli grazu paaikstintos, jei klaipedoje uz apsiurusi 2 kmb butuka praso 200 000. o kai mokesim bankui tai po viso paskolos atidavimo periodo, butumem uz ta butuka vos ne 400 000 (su palukanom) sukise. o jis toli grazu to vertas doh.gif
nezinau ar teisingai elgiames, bet gal dar bandysim laukti, abejoju, kad bebus prastene situacija nekilnojamo turto rinkoje 4u.gif
Atsakyti
Tai jeigu turėsite nuosavą butą, kam nuomotis? Aš tai esu tos nuomonės, kad geriau jau savas, nei nuomotas. Pagalvok, tuos 1100 Lt per mėn. padaugink iš 12 mėn. ir gausis tokia suma, kad kuo puikiausiai viską įsiregsi.
Atsakyti
Viespatie uz nuoma moket sitokius pinigus. Baisu doh.gif net nesvarstydama pirksciau
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 09 18, 08:51)
Viespatie uz nuoma moket sitokius pinigus. Baisu  doh.gif  net nesvarstydama pirksciau

Tai kaip supratau, naują butą jau stato, tik jis ne toks erdvus ir be balkono smile.gif
Atsakyti
Nemanau kad cia reikia dar kazka galvoti, tai aisku kad 2 - as variantas
Atsakyti