QUOTE(ma @ 2008 12 21, 11:22)
brangi vakcina

nebent pinigų tuo metu būtų kaip šieno
vaiko sveikata dar brangesne...

mes irgi ne turciai, bet vakcinai nori nenori sukrapstem... skiepijome ne del to kad esame tikri vakcinos 100-centiniu efektyvumu, bet del to, kad jei vaikas apsirgtu, tai kiek imanoma svelnesne forma
QUOTE(VelDan @ 2008 12 21, 13:38)
Tai niekas ir nesiginčija, kad virusas baisus

Visi ginčijasi dėl vakcinos, kurią išrado, bet kurios poveikis iki galo vis dar nežinomas - kiek ji saugo nuo ligos ir kiek ji pati saugi yra. Mano vienas iš pagrindinių argumentų neskiepyti buvo tas, kad nenorėjau, jog mano vaikas būtų eksperimentinis triušis. Nežinau, gal per šį pusmetį kažkas pasikeitė, gal jau daugiau info yra, seniai jau domėjausi. Bet aš irgi žinau vaikų, kurie buvo neskiepyti ir neserga, kaip ir tokių kurie buvo skiepyti ir sirgo... (vakcina nuo viruso ir jo atmainų neapsaugo, tik sušvelnina simptomus sergant, pagrindinis apsisaugojimas nuo jo - higiena).
Higiena nera pagrindisnis apsisaugojimo budas nuo rotaviruso. Geras
straipsnis raso:
Profilaktinės priemonės gali būti nespecifinės ir specifinės. Nespecifinės profilaktinės priemonės tai griežti sanitarijos ir higienos reikalavimai, rankų higienos standartai vaikų kolektyvuose, stacionaruose. Tačiau šios priemonės neapsaugo nuo ligos, tik sumažina jos plitimą. Vienintelis ir patikimas RVI kontrolės būdas tai vakcinacija.
Dar rasoma taip:
Rotarix sudėtis labai skiriasi nuo anksčiau buvusių rinkoje rotaviruso vakcinų, kurios buvo ne žmogaus rotaviruso pagrindu.
Galbut anksciau vaikai ir buvo, kaip rasot, bandomieji triusiai (as vakcina domejausi ne per seniausiai, tik kai patys vaikucio susilaukem)?!...skiepijomes siemet, tad tikrai negaliu teigti, kad mano vaikas buvo "eksperimentinis triusis", nes vakcina
patvirtinta ES, atlikti saugumo, efektyvumo tyrimai, nustatyti salutiniai poveikiai...