Prieš didžiąsias metų šventes keliaujame į naują temą apie Tupperware gaminius
Senoji tema
QUOTE(Varpelis @ 2008 12 21, 19:49)
Ačiū už meduolių receptą .
Reikės išbandyt
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Reikės išbandyt
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Gal tada reiktų tirpyti šokoladą, daryti rudus ir puošti spalvotais saldainiukais
QUOTE(Varpelis @ 2008 12 21, 18:49)
Ačiū už meduolių receptą .
Reikės išbandyt
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Reikės išbandyt
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Galima cukraus pudrą išsukti su vandeniu, tik tada spalva ne tokia balta, šiek tiek pilkoka gaunasi. Be to, galima nusipirkti Danisko Sugar glajaus miltelių (šokoladinių arba braškinių), jie, berods, taip pat naudojami su vandeniu.
QUOTE(Varpelis @ 2008 12 21, 18:49)
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis.
Vakar kepiau imbierinius sausainius pagal šį receptą. Šiandien laaabai skanųs
QUOTE(Varpelis @ 2008 12 21, 19:49)
Ačiū už meduolių receptą .
Reikės išbandyt
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Reikės išbandyt
Dar klausimas dėl glajaus...ar bijantiems salmoneliozės galit patart gamint jį ne iš žalio kiaušinio baltymo?
Cukraus pudra su vandeniu,sultimi.
Kūčiukams klasikinė mielinė tešla netinka, aš kepiau be kiaušinio ir pieną pakeičiau vandeniu, dėjau daugiau cukraus, daug aguonų ir aliejaus, tikrai gavosi labai skanūs
QUOTE(TUSINA @ 2008 12 20, 12:13)
man irgi o va jai pasidaro Nebant gal kas blogai su surine Ar pasitaiko "gedimu"?
na kas dėl kvapo, tai tikrai nebūna nesiskundžiu uoslė (užuodžiu tikrai daugiau nei kiti ) ir skonio receptoriai dar neatbukę, bet kiek laikiau, tai nei karto nejaučiau nei kvapo susimaišymo, nei skonio... ir kiek mano draugių turi irgi kartu laiko...
QUOTE(Asese @ 2008 12 21, 18:41)
Va, prašom, dariau iš dviejų normų - dvigubai daugiau Dar dėjau aguonų ir daugiau cukraus
550 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 30 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukštas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 4-5 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį arba įpilti 150ml salto pieno ir 100ml verdančio vandens. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį. Kelis kartus (2-3) papurtyti, išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus ir aliejų, bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
550 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 30 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukštas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 4-5 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį arba įpilti 150ml salto pieno ir 100ml verdančio vandens. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį. Kelis kartus (2-3) papurtyti, išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus ir aliejų, bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
tikrai iki 400 C temperatūros? nieko nesumaišėt? ir greitkratis neišsilydytų tokioj temperatūroje
aš pieną šildau ant akies ir mikropliuse
o vat man meduoliukai skaniausi gavos pagal nerytės receptą, pagal cipciuką man nepatiko pati tešla, gal aš ją perkaitinau nes padeginus cukrų gavos ne granulės ir gabalai
Nerytės meduoliukai:
reikes:
1 st. cukraus
3 kiausiniai
3 v.s. medaus
50 gr. sviesto
3 a.s. sodos
2 v.s. grietines
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
ir miltai tiek, kiek reikia, kad galima butu isminkyti tesla
Sviesta, medu ir prieskonius istirpinti ir pakaitinti, kiausinius isplakti su cukrum, sudeti nugesinta soda, grietine, atvesinta medaus mase, po trupti kaitinti ir deti miltus (miltai turi uzsiplikyti), viska gerai maisyti, kad neprisviltu, atvesinti mase, formuoti ir kepti, kol graziai paruduos.
o vat man meduoliukai skaniausi gavos pagal nerytės receptą, pagal cipciuką man nepatiko pati tešla, gal aš ją perkaitinau nes padeginus cukrų gavos ne granulės ir gabalai
Nerytės meduoliukai:
reikes:
1 st. cukraus
3 kiausiniai
3 v.s. medaus
50 gr. sviesto
3 a.s. sodos
2 v.s. grietines
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
ir miltai tiek, kiek reikia, kad galima butu isminkyti tesla
Sviesta, medu ir prieskonius istirpinti ir pakaitinti, kiausinius isplakti su cukrum, sudeti nugesinta soda, grietine, atvesinta medaus mase, po trupti kaitinti ir deti miltus (miltai turi uzsiplikyti), viska gerai maisyti, kad neprisviltu, atvesinti mase, formuoti ir kepti, kol graziai paruduos.
QUOTE(Burbuliuks @ 2008 12 22, 09:27)
na kas dėl kvapo, tai tikrai nebūna nesiskundžiu uoslė (užuodžiu tikrai daugiau nei kiti ) ir skonio receptoriai dar neatbukę, bet kiek laikiau, tai nei karto nejaučiau nei kvapo susimaišymo, nei skonio... ir kiek mano draugių turi irgi kartu laiko...
tikrai iki 400 C temperatūros? nieko nesumaišėt? ir greitkratis neišsilydytų tokioj temperatūroje
tikrai iki 400 C temperatūros? nieko nesumaišėt? ir greitkratis neišsilydytų tokioj temperatūroje
Aišku, kad 40 laipsnių, o ne 400 Tik perkopijavau receptą, kažkaip gerai nepažiūrėjau Būtų mielės išmirusios tokioj temperatūroj
QUOTE(13liepa @ 2008 12 22, 14:18)
Ar žalias skustukas tinka ir kairiarankiams, ir dešiniarankiams?
(nerandu paveikslėlio )
Tokio kur sukiojasi galva tikrai nenoriu: bandžiau pas draugę labai nepatiko
(nerandu paveikslėlio )
Tokio kur sukiojasi galva tikrai nenoriu: bandžiau pas draugę labai nepatiko
Žalias yra va toks, man jis labai geras