QUOTE(eglejk @ 2009 03 24, 22:05)
o kaip pasidaryti ta grietineles skonio zele, na man reikia baaltos

su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna

Yra keli variantai, skonis truputį skirsis:
1.Imti grietinėlę ir pieną + želatina ir cukrus - gausis toks vientisas baltas saldus sluoksnis.
2.Imti tik grietinėlę + želatina ir cukrus - gausis biškutį riebesnė.
3. Imti plaktą grietinėlę + želatina ir cukrus (pasilikt truputį neplaktos želatinai ištirpinti) - gausis baltas purus sluoksnis.
4.Imti grietinėlę ir grietinę 2:1 + želatina ir cukrus - gausis biškį tokia saldžiarūgštė, plius reikia gerai išmaišyt grietinėlę ir grietinę.
Aš imu želatinos pagal ant pakelio nurodytą tūrį, pvz Outkerio 12 lapelių litrui skysčio. Išsibrinkinu želatiną šaltam vandenį, tada ištirpinu grietinėlėj. 3 variantui pirmiausia išsiplaku grietinėlę, tada išsitirpinu želatiną mažam kieky grietinėlės ir sujungiu su plakta (paprasčiausiai maišant dubenyje).