QUOTE(Amalia @ 2005 05 05, 16:27)
Mielos smagurės,
kuri žinot "Paukščių pieno" receptą? Ne to, su miltais, bet to su sūreliais (ar varške).Žinau tik, kad dedami kiaušiniai, želatina ir cukrus...
Tvarkiau namuose savo "lobius" ir lyg tyčia radau dėžutę, kurioje sudėtos iškarpos iš laikraščio "Lietuvos pionierius", o ten...o ten ir "Paukščių pienas" pasirodo yra

Tai va toks beveik ir senobinis receptukas:
6 kiaušiniai, 200 g cukraus, 6 saldūs varškės sūreliai, 150 g sviesto, 1 stiklinė pieno, 30 g želatinos, citrinos rūgšties pagal skonį.
Sviestą su cukrumi ištrinti iki purumo. Patariama trinti mediniu šaukštu moliniame dubenyje. Į ištrintą sviestą įmušti vieną trynį, įdėti vieną sūrelį ir trinti, kol tyrė pasidarys vientisa. Tada mušti antrą trynį, dėti antrą sūrelį, kol bus sudėti ir visi tryniai. Baltymus išplakti iki stangrumo, piene ištirpinti želatiną, supilti į tyrę, išmaišyti ir sukrėsti į torto formą. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtu. Puošti galima vaisiais iš kompoto, uogieniu uogomis, itin tinka šokoladas. Gražu užbarstyti tarkuoto šokolado arba užlieti tirpintu.
Net pati užsimaniau pasigaminti