O kur klevu sirupo Lietuvoje gauti???
QUOTE(smike @ 2005 01 11, 18:11)
O kur klevu sirupo Lietuvoje gauti???
Ha. be šansų. Aš patariau Ausriukui todėl, kad ji anglijoje. Lietuvoj ieškojau, neradau. Pati turiu truputuką, nes man atvežė iš Norvegijos. O ir ten jis kainuoja nemažai.. Keulės, blin, taip skanu, o neatveža
QUOTE(lengvute @ 2004 03 12, 12:37)
mačiau ir parduotuvėje medaus skanėstą, atrodo su riešutais , nu bet ir brangus
Gal kas zinote koki pyrago receptuka is medaus?Turiu jo namie nemazai,nieks nevalgo,nesugalvoju, kur ji pritaikyti.
coco, o tu butinai nori nekepto kazko is medaus?
mes tai kepam super skanu medaus torta, bet ten ir laiko ir jegu daug reikia. jeigu idomu galesiu imest receptuka.
mes tai kepam super skanu medaus torta, bet ten ir laiko ir jegu daug reikia. jeigu idomu galesiu imest receptuka.
QUOTE(Erdve @ 2005 01 12, 14:06)
coco, o tu butinai nori nekepto kazko is medaus?
mes tai kepam super skanu medaus torta, bet ten ir laiko ir jegu daug reikia. jeigu idomu galesiu imest receptuka.
mes tai kepam super skanu medaus torta, bet ten ir laiko ir jegu daug reikia. jeigu idomu galesiu imest receptuka.
Ne,nebutinai nekepto.itariu,kad su medaus tortu laaabai daug darbo.Gal ka nors paprastucio?
mamules,gal žinote receptą vyniotinio "Rojus".Visada nusiperku maximkoje labai skanus.
VARŠKĖS SAUSAINIAI
Jums reikės:
2 vanilinių varškės sūrelių;
2 pakelių citrininės želė;
200g džiovintų vaisių: riešutų, razinų, cukrinių vaisių;
sviesto formai patepti;
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kad atvėstų ir pradėtų stingti. Į didelį indą sudėkite sūrelius, sumaišykite su supjaustytais vaisiais, sudėkite stingstančią želę ir vėl viską gerai išmaišykite. Formeles patepkite plonu sluoksniu sviesto ir pridėkite sūrelio masės, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą. kai sūreliai visai sustings, išimkite juos. Galite pabarstyti cukriniais vaisiais arba riešutais.
Jums reikės:
2 vanilinių varškės sūrelių;
2 pakelių citrininės želė;
200g džiovintų vaisių: riešutų, razinų, cukrinių vaisių;
sviesto formai patepti;
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kad atvėstų ir pradėtų stingti. Į didelį indą sudėkite sūrelius, sumaišykite su supjaustytais vaisiais, sudėkite stingstančią želę ir vėl viską gerai išmaišykite. Formeles patepkite plonu sluoksniu sviesto ir pridėkite sūrelio masės, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą. kai sūreliai visai sustings, išimkite juos. Galite pabarstyti cukriniais vaisiais arba riešutais.
Vakar dariausi sau paprastą desertuką - nusipirkau 2 pakelius paprastų "Citrininių" sausainuku (tų, kur pakeliuose, kvadratiniai), ir pertepiau juos po kelis kremuku, padarytu iš 1 pakelio varškės, 1 sutrinto banano ir cukraus bei citrinos sulčių (pagal skonį). Šaldytuve kremukas sustingo, sausainiukai kremuku sudrėko,- ir pasidarė visai skanūs pyragiukai prie arbatos
puse pokelio sviesto puse indelio sutirstinto pieno ir citrinu sulciu pagal skoni
sviesta islydyti sudeti sutirstinta piena, citrinu sultys ir apie 10min pakaitinti tik visa laika maisyti nes sitas teplius megsta prisvilt o poto pertept vafliu lakstus situo teplium stipriai uzspaust ir palaikyt pora valandu
niam
sviesta islydyti sudeti sutirstinta piena, citrinu sultys ir apie 10min pakaitinti tik visa laika maisyti nes sitas teplius megsta prisvilt o poto pertept vafliu lakstus situo teplium stipriai uzspaust ir palaikyt pora valandu
niam
Varškės tortas su ananasais
200 g sausainių iš pakelio,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 pakelis citrinu žele
1 pakelis braškiu žele,
200 g grietinėlės,
200 g varškės,
2-3 šaukštai želatinos,
3-5 šaukštai miltinio cukraus,
1 indelis ananasų griežinėlių.
Sausainius susmulkinkite, sumaišykite su cinamonu ir sudėkite į riebalais išteptą formą. Braškių žele ištirpinkite stiklineje vandens, užpilkite ant sausainių ir palikite šaldytuve, kad sustingtu.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakite su miltiniu cukrumi, sumaišykite su varške, 3 stiklinėmis susmulkintų ananasų ir supilkite želatiną. Sukrėskite ant sustingusios masės ir vėl padėkite į šaldytuvą. Kai tortas sustings papuoškite ananasų griežinėliais, užpilkite citrinu žele ir 4 val. palikite šaldytuve.
Skanaus
200 g sausainių iš pakelio,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 pakelis citrinu žele
1 pakelis braškiu žele,
200 g grietinėlės,
200 g varškės,
2-3 šaukštai želatinos,
3-5 šaukštai miltinio cukraus,
1 indelis ananasų griežinėlių.
Sausainius susmulkinkite, sumaišykite su cinamonu ir sudėkite į riebalais išteptą formą. Braškių žele ištirpinkite stiklineje vandens, užpilkite ant sausainių ir palikite šaldytuve, kad sustingtu.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakite su miltiniu cukrumi, sumaišykite su varške, 3 stiklinėmis susmulkintų ananasų ir supilkite želatiną. Sukrėskite ant sustingusios masės ir vėl padėkite į šaldytuvą. Kai tortas sustings papuoškite ananasų griežinėliais, užpilkite citrinu žele ir 4 val. palikite šaldytuve.
Skanaus
QUOTE(meduza @ 2005 02 08, 09:05)
Varškės tortas su ananasais
200 g sausainių iš pakelio,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 pakelis citrinu žele
1 pakelis braškiu žele,
200 g grietinėlės,
200 g varškės,
2-3 šaukštai želatinos,
3-5 šaukštai miltinio cukraus,
1 indelis ananasų griežinėlių.
Sausainius susmulkinkite, sumaišykite su cinamonu ir sudėkite į riebalais išteptą formą. Braškių žele ištirpinkite stiklineje vandens, užpilkite ant sausainių ir palikite šaldytuve, kad sustingtu.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakite su miltiniu cukrumi, sumaišykite su varške, 3 stiklinėmis susmulkintų ananasų ir supilkite želatiną. Sukrėskite ant sustingusios masės ir vėl padėkite į šaldytuvą. Kai tortas sustings papuoškite ananasų griežinėliais, užpilkite citrinu žele ir 4 val. palikite šaldytuve.
Skanaus
200 g sausainių iš pakelio,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 pakelis citrinu žele
1 pakelis braškiu žele,
200 g grietinėlės,
200 g varškės,
2-3 šaukštai želatinos,
3-5 šaukštai miltinio cukraus,
1 indelis ananasų griežinėlių.
Sausainius susmulkinkite, sumaišykite su cinamonu ir sudėkite į riebalais išteptą formą. Braškių žele ištirpinkite stiklineje vandens, užpilkite ant sausainių ir palikite šaldytuve, kad sustingtu.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakite su miltiniu cukrumi, sumaišykite su varške, 3 stiklinėmis susmulkintų ananasų ir supilkite želatiną. Sukrėskite ant sustingusios masės ir vėl padėkite į šaldytuvą. Kai tortas sustings papuoškite ananasų griežinėliais, užpilkite citrinu žele ir 4 val. palikite šaldytuve.
Skanaus
Turetu but labai skanu Bet ir kaloriju daug
Sveikos,gyvos,pyragu kepejos, nuo rytdienos atostogauju ,tai kepsim ir ragausim.IKI