Shitas receptas yra kitoje temoje, bet kad autorei nereiktu ieshkoti, idedu cia
Mary Berry nekeptas avietinis sūrio tortas
10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai
3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų
Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai
23 cm per šoną uždaroma kepimo forma
1. Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2. Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus su cukrumi. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3. Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!
Papildyta @ [mergetime]1082642311[/mergetime] Sluoksniuotieji trikampiai
Ruošiama 15 minučių
Verdama 20 minučių
Išeiga: 24 trikampėliai
125 g sutrupintų saldžių sausainių
80 g ištirpinto nesūdyto sviesto
2 šaukštai tarkuoto kokoso riešuto
410 g skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
125 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės šviesaus kukurūzų sirupo
250 g ištirpinto pieniško šokolado
šaukštas aliejaus
1. Lėkštą stačiakampę (30x20 cm) skardą ištepkite aliejumi ar tirpintu sviestu. Skardos dugną ir kraštus išklokite aliuminio folija ir išriebaluokite. Dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, ištirpintą sviestą ir 2 šaukštus sutarkuoto kokoso riešuto. Mišinį vienodo storumo sluoksnių paskleiskite skardoje, aplyginkite viršų.
2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir sirupą. Ant mažos ugnies maišykite 15 minučių arba tol, kol cukrus ištirps ir mišinys pasidarys vientisas bei sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės, truputį ataušinkite. Mišiniu užpilkite sausainių masę, aplyginkite paviršių.
3. Ištirpintą šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenėlį, supilkite aliejų. Dubenėlį uždėkite ant verdančio vandens prikaistuvio ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir mišinys pasidarys vientisas. Paskleiskite jį ant karamelinės masės. Šaldykite, kol smarkiai apstings, tada pjaustykite norimais gabalėliais.