Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

Turiu problema-neturiu orkaites smile.gif O saldaus norisi.. rolleyes.gif Buvo cia keletas tu receptu,bet jie po visas temas ismetyti, pablust galima beieskant. Gal galima i viena sudet? unsure.gif Be to,gal dar kokiu receptu pasiulysit?
Atsakyti
Shitas receptas yra kitoje temoje, bet kad autorei nereiktu ieshkoti, idedu cia

Mary Berry nekeptas avietinis sūrio tortas

10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai

3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros

Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų

Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai

23 cm per šoną uždaroma kepimo forma

1. Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2. Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus su cukrumi. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3. Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!

Papildyta @ [mergetime]1082642311[/mergetime]
Sluoksniuotieji trikampiai

Ruošiama 15 minučių
Verdama 20 minučių
Išeiga: 24 trikampėliai



125 g sutrupintų saldžių sausainių
80 g ištirpinto nesūdyto sviesto
2 šaukštai tarkuoto kokoso riešuto
410 g skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
125 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės šviesaus kukurūzų sirupo
250 g ištirpinto pieniško šokolado
šaukštas aliejaus



1. Lėkštą stačiakampę (30x20 cm) skardą ištepkite aliejumi ar tirpintu sviestu. Skardos dugną ir kraštus išklokite aliuminio folija ir išriebaluokite. Dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, ištirpintą sviestą ir 2 šaukštus sutarkuoto kokoso riešuto. Mišinį vienodo storumo sluoksnių paskleiskite skardoje, aplyginkite viršų.
2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir sirupą. Ant mažos ugnies maišykite 15 minučių arba tol, kol cukrus ištirps ir mišinys pasidarys vientisas bei sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės, truputį ataušinkite. Mišiniu užpilkite sausainių masę, aplyginkite paviršių.
3. Ištirpintą šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenėlį, supilkite aliejų. Dubenėlį uždėkite ant verdančio vandens prikaistuvio ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir mišinys pasidarys vientisas. Paskleiskite jį ant karamelinės masės. Šaldykite, kol smarkiai apstings, tada pjaustykite norimais gabalėliais.
Atsakyti
Ir koks velnias mane nese i sita galera mad.gif
Atsakyti
Minkšti šokoladiniai saldainiai

Ruošiama 10 minučių
Verdama 5 minutes
Išeiga: 64 saldainiai



125 g juodo šokolado
125 g nesūdyto sviesto
1 ½ stiklinės sijotos cukraus pudros
2 šaukštai (30 ml) pieno

½ stiklinės grūstų karijo, migdolų, graikinių ar lazdyno riešutų


1. Kvadratinės lėkštos, 17 cm skersmens skardos dugną ir šonus išklokite aliejumi ar tirpintu sviestu ištepta folija. Prikaistuvyje sumaišykite šokoladą, sviestą, cukrų ir pieną. Maišydami kaitinkite tol, kol šokoladas ir sviestas ištirps, mišinys pasidarys vientisas. Užvirinkite ir virkite tik 1 minutę. Nukelkite nuo viryklės, mediniu šaukštu mišinį plakite tol, kol jis taps vienalytis. Įmaišykite grūstus riešutus.
2. Masę supilkite į paruoštą skardą ir metalinio peilio viršumi ją aplyginkite. Skardą padėkite ant grotelių ataušinti. Kai masė sustings, išimkite ją iš skardos. Atsargiai nuimkite foliją. Supjaustykite kvadratėliais. Minkštus šokoladinius sausainius sudėję į sandarų indą, šaltai ir tamsiai laikyti galima 7 dienas.
Atsakyti
Bea, as i ta avietini surio torto recepta jau ilgaaaaai ziuriu ir seile varvinu. Ale pas mane saldytuvas senas chrienas-silpnokai saldo. Ar tas tortas sustings? unsure.gif O jau taip noriu,taip noriu rolleyes.gif
Atsakyti
ajsku turi sustingti. wink.gif daryk!
Atsakyti
Vis nuteikineju save, kad reiktu pabandyti ta Mary Berry nekepta avietini sūrio torta. Tai noreciau paklausti ar kas nors bandet vietoj mascarpone sūrio deti varske? Man, lepsusu darytojai, kazkaip gaila tu 9 Lt uz suri wink.gif.
Atsakyti
as vienakart bandzeu. irgi labai skanu. tik butinaj dek musu svelniaja varske melynam indeli. (jie buna po 185 g arba po 400 g pakuotemis, minimoj anei medijoj ner, tik didelese pardose). kitos varskes nelabai...
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 04 23, 15:03)
as vienakart bandzeu. irgi labai skanu. tik butinaj dek musu svelniaja varske melynam indeli. (jie buna po 185 g arba po 400 g pakuotemis, minimoj anei medijoj ner, tik didelese pardose). kitos varskes nelabai...

O tu naudojai ta liesa varske ar 9 %? Bet ko gero nera labai didelio skirtumo rolleyes.gif
Atsakyti
melynam indeli yra liesa
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 04 22, 16:58)


Papildyta @ [mergetime]1082642311[/mergetime]
Sluoksniuotieji trikampiai

Ruošiama 15 minučių
Verdama 20 minučių
Išeiga: 24 trikampėliai

125 g sutrupintų saldžių sausainių
80 g ištirpinto nesūdyto sviesto
2 šaukštai tarkuoto kokoso riešuto
410 g skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
125 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės šviesaus kukurūzų sirupo
250 g ištirpinto pieniško šokolado
šaukštas aliejaus

1. Lėkštą stačiakampę (30x20 cm) skardą ištepkite aliejumi ar tirpintu sviestu. Skardos dugną ir kraštus išklokite aliuminio folija ir išriebaluokite. Dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, ištirpintą sviestą ir 2 šaukštus sutarkuoto kokoso riešuto. Mišinį vienodo storumo sluoksnių paskleiskite skardoje, aplyginkite viršų.
2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir sirupą. Ant mažos ugnies maišykite 15 minučių arba tol, kol cukrus ištirps ir mišinys pasidarys vientisas bei sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės, truputį ataušinkite. Mišiniu užpilkite sausainių masę, aplyginkite paviršių.
3. Ištirpintą šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenėlį, supilkite aliejų. Dubenėlį uždėkite ant verdančio vandens prikaistuvio ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir mišinys pasidarys vientisas. Paskleiskite jį ant karamelinės masės. Šaldykite, kol smarkiai apstings, tada pjaustykite norimais gabalėliais.

niekad nesu girdejus apie kukuruzu sirupa, gal zinot kaip butu angliskai? doh.gif Ar be jo nesigatu? Sitas pyragas tikriausiai panasus i tingini ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2005 01 11, 16:52)
niekad nesu girdejus apie kukuruzu sirupa, gal zinot kaip butu angliskai? doh.gif  Ar be jo nesigatu? Sitas pyragas tikriausiai panasus i tingini ar ne?

Man rodos ir klevų sirupas puikiausiai tiks.
Atsakyti