
Gerai, rašau.
Reikės:
sultiniui-
poros gabalų beef shank ar kitos prastesnės jautienos su kaulu
jautienos kaulų
1 star anis
kardamono (viso, kad sultinys būtų skaidrus arba malto)
cinamono lazdelės
šviežio imbiero šaknies, pjaustytos griežinėliais
žalios jautienos
azijietiškų makaronų
laimų
šviežių azijietiškų bazilikų
šviežio cilantro
scallions
aitriųjų pipirų (jalapeno, arba thai chili)
šviežių soybean sprouts
Padaryti puodą jautienos sultinio (aš naudoju beef shank, apverdu 5 min, nupilu vandenį, tada verdu apie valandą, prieš virimo galą dedu star anis, kardamono, cinamono, imbiero). Arba tiesiog nusipirkti azijiečių parduotuvėj pho sultinio kubelį bei naudoti paprastą pirktinį jautienos sultinį- tai žymiai palengvina ir pagreitina procesą.
O tada jau viskas greita- išvirusi mėsa ir prieskoniai išgrėbiami, mėsa supjaustoma ir sumetama atgal į sultinį. Atskitai išverdami makaronai (aš naudoju celofaninius, ar kitokius azijietiškus, bet šiaip reiktų specialius, ban pho makaronus naudot), labai plonai supjaustoma žalia jautiena (galima naudoti rib eye, flank, brisket ar kokią kitą geresnės kokybės). Pagrindinis gaminimas baigtas- sriuba patiekiama.
Į gilų dubenėlį įdedama plonas sluoksnis žalios jautienos, užpilama verdančiu sultiniu, palaukiama, kol išvirs (arba, jei mėsa tikrai gera- galima ir rausvą valgyti), tada dedami makaronai. Atskiroje lėkštutėje patiekiami prieskoniai ir priedai: ketvirčiais pjaustytas laimas, bazilikas (vietoj jo galima naudoti ir paprastą mėta), cilantro, scallions, plonais griežinėliais pjaustytas aitrusis pipiras, švieži soybean sprouts. Tada kas kiek nori sau į dubenėlį pasiplėšo šviežių prieskonių, įsispaudžia laimo sulčių.
Siaubingai skanu, kas mėgsta azijiečių virtuvę, išeina taip pat ar skaniau, nei vietnamiečių restorane.
Šiaip vietnamiečiai naudoja ir jaučio skrandį, kitokių mėsų į sriubą dėt. Pasidaro tekstūra kitokia ir pigiau išeina, nei daug geresnes mėsas naudot. Bet aš nededu

Ai, dar galima į dubenėlį labai plonai žalių ropinių svogūnų papjaustyti, irgi skanu. Aš, kadangi mėgstu labai aštrų maistą, įsispaudžiu hot chili sauce- sriracha.
Nuotrauka ne mano, bet mano gaminta taip pat atrodo (tik čia bazilikai ir soybean sprouts pamiršti):