Įkraunama...
Įkraunama...

Minties jėga (2)

QUOTE(Šerkšnas @ 2008 12 29, 21:25)
Likimas lemia jums mesti monetą. Išjungus mintis, nieko blogo atsitikti negali. Iki, pats monetos metimas, tikimybės kas iškris, viskas nulemta.

Tą tai aš suprantu ir sutinku. Viskas nulemta iki mano metimo. Bet ar gali likimas įvertinti monetos centravimo trūkumus, atsitiktinius oro judėjimus, mano rankos pagiringą drebulį... Gal vis dėlto aš likimą apgaunu?
Papildyta:
QUOTE(Šerkšnas @ 2008 12 29, 21:25)
Gal tai labiau filosofija. Aš išsitraukiau senus konspektus. mmm.... Ten tiek prirašyta...

Man filosofiją dėstė buvęs fizikas. Trenktas jis buvo, aišku, bet kai sujungi fiziką ir filosofiją - galima su džiaugsmingu klyksmu nušokti nuo proto.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 12 29, 23:32)
Tą tai aš suprantu ir sutinku. Viskas nulemta iki mano metimo. Bet ar gali likimas įvertinti monetos centravimo trūkumus, atsitiktinius oro judėjimus, mano rankos pagiringą drebulį... Gal vis dėlto aš likimą apgaunu?

Man filosofiją dėstė buvęs fizikas.

Norit pasakyti, kad nepriklausomų atsitiktinių įvykių egzistavimas kažkiek paneigia deterministinį modelį?
Įvykio prognozuot negali, bet gali prognozuot įvykio tikimybę.

Va tai tau. Galvojau man vienai su dėstytojais pasisekė. Matematikas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šerkšnas @ 2008 12 29, 21:40)
Įvykio prognozuot negali, bet gali prognozuot įvykio tikimybę.

Teoriškai... iki atsirado kvantinė fizika. Nuostabus dalykas, bandžiau gilintis, bet supratau, kad pradžioje reikėtų pora metų matematiką kramtyti...

Taigi kvantinė fizika teigia, kad dalelės gali būti neapibrėžtos būsenos ar vietos. Tai yra jos gali netgi būti keliose vietose iš kart arba nebūti iš vis. Ir dar įdomus stebėtojo efektas - eksperimento stebėtojas įtakoja eksperimentą. Kai niekas eksperimento nestebi rezultatai vienokie, kai stebi - kitokie.
Papildyta:
Beje... dėl Didžiojo sprogimo... Kadangi nustatyta, jog jis įvyko prieš tryliką milijardų metų, o tai visai ne daug, tai dabar gyvuoja pulsavimo teorija - visata sprogsta, plečiasi, po to taukiasi iki taško ir vėl sprogsta...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 12 29, 23:51)
Teoriškai... iki atsirado kvantinė fizika. Nuostabus dalykas, bandžiau gilintis, bet supratau, kad pradžioje reikėtų pora metų matematiką kramtyti...

Taigi kvantinė fizika teigia, kad dalelės gali būti neapibrėžtos būsenos ar vietos. Tai yra jos gali netgi būti keliose vietose iš kart arba nebūti iš vis. Ir dar įdomus stebėtojo efektas - eksperimento stebėtojas įtakoja eksperimentą. Kai niekas eksperimento nestebi rezultatai vienokie, kai stebi - kitokie.

Radau kelis vadovėlius. *****. Neatsitiktinai turbūt pirmą kartą rimtai gailiuosi, dėl to, kad pinigai sutrukdė ir užtemdė kitus tikslus. Nafik. Bet. Nebūna erdvėlaikyje nieko per vėlu.

Tas pats yra kelios schemos internete, su laiko matavimu. Kaip keičiasi laikas stebėtojų atžvilgiu.

Jei įvykis yra atsitiktinis. Čia kažkas rašė, gavo darbą. Mes sakykim, tai atsitiktinumas. Atsitiktiniai įvykiai gali būti, jei jie įvyksta be priežasties, įvyksta su priežastim, tik kol kas priežastis yra nežinoma, arba, įvykis su priežastim, kurios niekada negalėtume rasti. Tai arba atims per daug laiko, arba per daug filosofinio gilinimosi. Įvykis nelaikomas atsitiktiniu, jei priežastis yra išaiškinama, kontroliuojama, randama. Ar galime teigti, kad išsipyldę norai, tėra tik atsitiktiniai įvykiai?

Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 12 30, 00:05)
visata sprogsta, plečiasi, po to taukiasi iki taško ir vėl sprogsta...

Kuom plėtimasi skiriasi nuo traukimosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šerkšnas: 29 gruodžio 2008 - 22:19
QUOTE(Medinis @ 2008 12 29, 17:22)
Ar pastebėjote, kad į vieną jūsų citatos teiginį aš atsakiau "Taip"? Tai vat taikant šį teiginį nereikės nei pirmojo, nei paskutiniojo. Nei duoti savo gyvenimui, nei aiškintis dėl spalvų ar situacijos sprendimų. Situacijos ir pačios išsisprendžia, galima visiškai nieko nedaryti. Galima monetą mesti, kad pasirinkti sprendimo būdą, jei savaiminis išsisprendimas užtruko, arba gręsia gyvybei ar sveikatai, o jūs to nenorite...

Sa r, tau garbė, kad Medinis bent į vieną tavo pasakymą atsakė "Taip", nesvarbu, kad tai tik citata, bet vis tiek garbė, kad absoliučiai neklystatntis, tiksliai žinantis tai kas pasauly yra teisinga ir kas ne, atsako į teiginį "Taip". Man tai būtų garbė, imčiau jaustis ypatinga assa.gif didis.gif
Atsakyti
[quote=Kaira,2008 12 30, 01:15]
Sa r, tau garbė, kad Medinis bent į vieną tavo pasakymą atsakė "Taip", nesvarbu, kad tai tik citata, bet vis tiek garbė, kad absoliučiai neklystatntis, tiksliai žinantis tai kas pasauly yra teisinga ir kas ne, atsako į teiginį "Taip". Man tai būtų garbė, imčiau jaustis ypatinga assa.gif didis.gif
[/quot

Ačiū ačiū, kam tos gėlės bis.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sa r: 30 gruodžio 2008 - 02:10
QUOTE(Šerkšnas @ 2008 12 29, 22:09)
Laba.

Kas čia Jums, pageidavimų koncertas?

koncertas ne koncertas, bet tema tokia...kas pageidauja, pasilanko, o kai apie temą nėra diskusijų, nusivili mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Šerkšnas @ 2008 12 29, 22:09)

Tai aš vakar turbūt neveltui čia kažkam uždaviau tuščią klausimą. Ne tiek tuščią, kiek su nenuginčyjamu atsakymu. Ar mes galime rinktis? Nu taip, ką valgyt, galime pasirinkt, o vat ar valgyt, ar ne, tai kaip ir nepasirinksi?

galime rinktis....bet ne tokiais atvejais, kaip valgyti ar ne....
kalbant apie kelią, gyvenimo vingius....o kieviena situacija, kad ir menka, paskui jau savaime veda vienon ar kiton kryptin, nu ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2008 12 30, 11:09)
o kieviena situacija, kad ir menka, paskui jau savaime veda vienon ar kiton kryptin, nu ar ne taip?

Nu kokia jūs protinga... Aš tai vis prisimenu Alisos pokalbį su Češyro katinu. Tiksliai nepacituosiu bet esmė :
- Sakykite, į kurią pusę man reikėtų eiti?
- Tai priklauso nuo to, kur tu nori patekti.
- Man nesvarbu, svarbu kur nors patekti.
- Tada tau nėra svarbu į kurią pusę eiti.

Radau citatą:

– Češyro katine,– pradėjo ji gana droviai, nežinodama, kaip jam patiks šis vardas. Katinas tik dar plačiau išsišiepė.– Ar nepasakytumėte, kuriuo keliu man iš čia pasukus?

– Reikėtų žinoti, kur nori nueiti.

– Man beveik tas pats,– atsakė Alisa.

– Tada kuriuo beeitum – vis tiek,– pasakė katinas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 30 gruodžio 2008 - 11:15
na, jau Medini, tai gal ir pasakos ne šiaip sau kuriamosuser posted image
Papildyta:
citatoje - nežino kur eiti....
o jei žinai, kur nori eiti, tai ir pasuksi kur reikia
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2008 12 30, 12:21)
na, jau Medini, tai gal ir pasakos ne šiaip sau kuriamosuser posted image
Papildyta:
citatoje - nežino kur eiti....
o jei žinai, kur nori eiti, tai ir pasuksi kur reikia

I kaire pasuksi-su drakonu susidursi... i desine pasuksi-su pabaisa susidursi, o tiesiai eisi-atsidursi SM. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l.jelena @ 2008 12 30, 13:52)
I kaire pasuksi-su drakonu susidursi... i desine pasuksi-su pabaisa susidursi, o tiesiai eisi-atsidursi SM.  lotuliukas.gif

user posted image - tiesiai
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 12 28, 23:53)
Na ir man patinka gerti su tokiais, bet tik gerti.. į žvalgybą su tokiais neičiau...nusišaučiau čia pat, vietoje....

QUOTE(salve123 @ 2008 12 28, 23:56)
Nepatinka toks įvardinimas? Na, gerai pabandysiu pataikyti - jūs sonteja iškasena..t.y. kristalas...

Tu Salve123 kaip gyvate pilna slyksciu nuodu blink.gif .Islendi ir ygeli,fui kokia slyksti merga esi.Ka as cia tokio parasiau kad mane iskasena vadintum g.gif .Tuoj nuo taves apsivemsiu doh.gif .Proto pas tave dar nerasta ir protingu minciu schmoll.gif
Atsakyti