Sveikos, mamytes!
Sugalvojau palepinti savo branguji ir paruoshti namini likeri "Advokat". Tik stai beda, nemoku
Gal kuri is jusu turi receptuka? Buciau labai dekinga
Kažkada darydavau
Reikės:
5 kiaušinių trynių
250 g cukraus
1/3 litro pieno
1/4 litro spirito (arba stipresnės degtinės, bet bus silpnesnis)
1/4 litro konjako
1 arbatinio šaukštelio vanilino cukraus
Pieną užvirinti, atvėsinti. Trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi į vientisą masę, išmaišyti su atvėsintu pienu ir supilti į gražų butelį. Tada supilti spiritą, konjaką, kratant gerai išmaišyti. Po 3-5 dienų galima skanauti.
Ir dar vienas receptas, kuriam reikės:
0,5 litro pieno
5-6 šaukštų cukraus
5-6 kiaušinio trynių
200 g spirito
vanilinio cukraus
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vis maišant supilti pieną, paskui - spiritą. Pagardinti vaniliniu cukrum.
Reikės:
5 kiaušinių trynių
250 g cukraus
1/3 litro pieno
1/4 litro spirito (arba stipresnės degtinės, bet bus silpnesnis)
1/4 litro konjako
1 arbatinio šaukštelio vanilino cukraus
Pieną užvirinti, atvėsinti. Trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi į vientisą masę, išmaišyti su atvėsintu pienu ir supilti į gražų butelį. Tada supilti spiritą, konjaką, kratant gerai išmaišyti. Po 3-5 dienų galima skanauti.
Ir dar vienas receptas, kuriam reikės:
0,5 litro pieno
5-6 šaukštų cukraus
5-6 kiaušinio trynių
200 g spirito
vanilinio cukraus
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vis maišant supilti pieną, paskui - spiritą. Pagardinti vaniliniu cukrum.
o aš jį darau taip:
reiks: 6 kiaušinių trynių;
6 šaukštai cukraus pudros;
1 dėžutė kondencuoto pieno;
100 ml spirito.
Trynius gerai išsukame su cukraus pudra, įdedame kond. pieno bei pamažu maišant įpilame spirito. Jeigu iš karto gerti, tai bus skystokas, palaikius šaldytuve sutirštės ir galima bus kabinti šaukštu.
reiks: 6 kiaušinių trynių;
6 šaukštai cukraus pudros;
1 dėžutė kondencuoto pieno;
100 ml spirito.
Trynius gerai išsukame su cukraus pudra, įdedame kond. pieno bei pamažu maišant įpilame spirito. Jeigu iš karto gerti, tai bus skystokas, palaikius šaldytuve sutirštės ir galima bus kabinti šaukštu.
QUOTE(introdusa @ 2005 08 06, 12:58)
o aš jį darau taip:
reiks: 6 kiaušinių trynių;
6 šaukštai cukraus pudros;
1 dėžutė kondencuoto pieno;
100 ml spirito.
Trynius gerai išsukame su cukraus pudra, įdedame kond. pieno bei pamažu maišant įpilame spirito. Jeigu iš karto gerti, tai bus skystokas, palaikius šaldytuve sutirštės ir galima bus kabinti šaukštu.
reiks: 6 kiaušinių trynių;
6 šaukštai cukraus pudros;
1 dėžutė kondencuoto pieno;
100 ml spirito.
Trynius gerai išsukame su cukraus pudra, įdedame kond. pieno bei pamažu maišant įpilame spirito. Jeigu iš karto gerti, tai bus skystokas, palaikius šaldytuve sutirštės ir galima bus kabinti šaukštu.
Šitą tai mes "Širšių medum" vadinam, nes "gelia" į liežuvį ir "kerta" į galvą
QUOTE(Ajuss @ 2005 08 08, 22:48)
Šitą tai mes "Širšių medum" vadinam, nes "gelia" į liežuvį ir "kerta" į galvą
ačiū, dabar žinosiu........ į galvą tikrai kerta,bet po tik tamtikro laiko....
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 08, 22:20)
Mes irgi
Man įdomu, kaip tas su pienu Ar nereikia jo greit suvartoti? Širšių medų tai galima šaldytuve ilgėliau palaikyt, o kaip šitą?
Man įdomu, kaip tas su pienu Ar nereikia jo greit suvartoti? Širšių medų tai galima šaldytuve ilgėliau palaikyt, o kaip šitą?
Žinok, negenda, matyt spiritas savo daro, nes jį net rekomenduojama palaikyti ilgėlaiu, tuomet jis labiau sutirštėja, nors, aš kažkada dariau pagal receptą kur turėjo degtinė piltis, o įpyliau spiritą perpus su vandeniu, tai nors verk - sutirštėjo, iš butelio su kiniškom lazdelėm krapščiau
QUOTE(introdusa @ 2005 08 06, 12:58)
o aš jį darau taip:
reiks: 6 kiaušinių trynių;
6 šaukštai cukraus pudros;
1 dėžutė kondencuoto pieno;
100 ml spirito.
Trynius gerai išsukame su cukraus pudra, įdedame kond. pieno bei pamažu maišant įpilame spirito. Jeigu iš karto gerti, tai bus skystokas, palaikius šaldytuve sutirštės ir galima bus kabinti šaukštu.
reiks: 6 kiaušinių trynių;
6 šaukštai cukraus pudros;
1 dėžutė kondencuoto pieno;
100 ml spirito.
Trynius gerai išsukame su cukraus pudra, įdedame kond. pieno bei pamažu maišant įpilame spirito. Jeigu iš karto gerti, tai bus skystokas, palaikius šaldytuve sutirštės ir galima bus kabinti šaukštu.
Negi tikrai neskiedžiate spirito?
Juk labai stiprus turėtų gautis?
QUOTE(Kozete @ 2005 08 09, 10:33)
ne, neskiedžiu....... ,bet valgant stiprumo nesijaučia, tik atsistojus nuo sofos pajunti,kad kojos lenkiasi....
merginos, sakykite, iš kur paimt ta spiritą nes čia visi receptukai su spiritu, o jei degtinėlę pilt?
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |