Greit LT konditerijos pramonė bankrutuos dėl SM kaltės:lotuliukas: Nes greit visi SM dėka išmoks pasigaminti ir pasipuošti tortus geriau nei rastų pardavime, ir nė negalvos pirkti tokių dalykų
Ilgą laiką nebuvau temelėje, tai dar prisimenu kaip merginos gamino pirmuosius blynus, tai po tiek laiko nebuvimo temoj, galiu pasakyti, kad tobulėjate ne dienom o valandom- profesionalų lygį greit pasieks (ir jau pasiekė daug kas) visos nuolatinės temos skaitytojos ir naudotojo

Tiek naujos medžiagos, gudrybių, ir taip visos patbulėjote
neramuole, šaunios gėlytės- matyt būsiu ką praleidusi naujo, nes iki kol aš čia skaitinėjau, šokoladiones rožes darydavo tepdami ant rožės lapelių šokoladą, bet šios pagamintos, turbūt kažkaip kitaip

Nu neįsivaizduoju kaip taip šokoladą suformuoti

-nebent su kokiu antgaliu gal
Aš tai gaminau vakar tradicines cukrines rožytes- o jau keverzonė gavosi

Lipo prie kočėlo, prie stalo, jei nelipo, tai džiūvo momentaliai ir trupėjo

Bet dėl to gal kaltas dažymo būdas ir tai, kad naudojau tortų padengimui pasigamintą masę, kurios buvo likę nuo paskutinio gaminto torto. O dažiau sausų gėrimų milteliais- norėjau tamsiai bordinės spalvos- kuo tamsesnės.
Šiaip tai aš ilgiuosi kažko alternatyvesnio, tortų puošyboje, ko nebuvo sovietmečiu. Turiu idėjų, bet joms reikia tos tortų padengimo masės, o man ta masė nepatinka, kiek receptų beesu bandžiusi- tiek man

baisiai nepatogu naudot- darau pagal receptus tiksliai, bet kaip trupa ji man, taip trtupa, kaip džiūsta nelaiku, taip džiūsta, kaip limpa prie stalo ar kočėlo, taip limpa, o jei nelimpa, tai trupa ir džiūsta- sunkiai didenį blyną pavyksta iškočiot ir juo apdengt, o kitą dieną tortas būna tiesiog sukaulėjęs

Jau nekalbant apie cukrinį skonį. Nu kada atsiras tikrai elastinga, nedžiūstanti, lygiai iškočiojama, nesaldi, masė
Nu be alternatyvių idėjų dar norėjau valykomsišsikepti bezė tortą- baltą, su salotiniais augalų kotais, ir sodriai mėlynomis žibutėmis ir neužmirštuolėmis- ir mano vizija buvo lygiai tokios gėlytės kaip cipciukas įdėjo paskutines savo darytas- tas kur sakė, kad nerasime lietuvoj- nu taip aš supykau ant to lietuvos kai pamačiau

Iki tol galvojau kad tokios gėlytės tik mano galvoj, ir vis tiek tokių niekur nebus formelių, tai buvo kažkaip ne taip apmaudu, bet kai pamačiau, kad užsieny jų yra pirkti, ir tiksliai tokių, kokias įsivaizdavau - nu tai

tai lietuvai, ir ypač tam kaimui- Vilniuj

Nieko čia nenusipirksi- nei dažų, nei formelių toms gėlėms- kleckai stambūs visokie tik. Nejaugi knditerijos cechai iš užsienio perka
Gal reikia kokią idėją pamėtėti hobi parduotuvių savininkams- mūsų forume yra kas atidarė rankdarbių parduotuvėlę, tai gal reiūk pasiūlyti kokių tokių formelių kaip cipciuko, kad užvežtų, arba maisto dažų. Nu atsibodo man būti išradingai kad kkį elementarų šūdniekį pasidaryti, išradinėti tas visokias padengimo tešlas.. Nu kiek galima
Papildyta:Miškouoga- viskas labai skaniai atrodo- o jau meškiuko ganašas- tai net seilės kaupiasi