Įkraunama...
Įkraunama...

Meditacija

lyg ir neradau panašios temos.
Tai ką manot apie meditacijas? Gal bandėt užsiimti tuo?
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2005 07 19, 19:48)
lyg ir neradau panašios temos.
Tai ką manot apie meditacijas? Gal bandėt užsiimti tuo?

Norėčiau išmokti, nes šitame greitame pasaulyje viskas bėga skuba, ir pats žmogus kartais pamatai, kad diena prabėgo, metai prabėgo, o meditacija mano supratimu, padeda sudėlioti mintis tolesniai produktyvesniai veiklai. (bent jau mano būtų tikslas toks meditacija).
užssiminėjau kažkada joga (ir vel ketinu prie to grįžti), taigi, nespjaunu į tokius dalykus, nors grynos meditacijos niekad nesu atlikus...
Atsakyti


Mergaitės, jei pageidaujat - galiu duoti asmeniėstransformacijos kordinates.
Atsakyti


Joga niekada neužsiiminėjau , o gal reikėtu.Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
radau tokią meditacija...idomi visai...bet man niekada nešeina apie nieką negalvoti...

Laimės meditacija – supaprastinta


1) pageidautina sąlyga yra, kad tau niekas netrukdytų bent 30 min.(meditaciją galima atlikti bet kada, bet palankiausia ką tik atsikėlus ryte ir prieš einant miegoti vakare).

2)atsisėsk patogiai – žemiau yra pavizdžiai kaip reikia sėdėti

Svarbiausias momentas - stuburas turi būti kiek imanoma tiesus.

3)gali paleisti meditacinę muziką,arba šventas giesmes. Bet muziką leisk negarsiai tik kaip foną... Arba tegul būna tyla . Gali uždegti smilkalą (bet jis turi tau patikti), žvakę, arba silpną šviesą.

4)taigi jei viską ivykdei truputi pasėdėk ramybėje apie 30 arba 60 sekundžių ir susitelk i širdies plotą

5)po to sakyk tokia formulę
aš visiems linkiu laimės

Čia linkėk visiems kuriuos myli ir kurie tave myli :visiems žmonėms ,gyvunams, paukščiams ir taip toliau... Isivaizduok, kad pradedi švytėti kaip Saulė(turi pasijusti dziugus virpuliukai)

Arba konkrečiam žmogui pvz. Aš linkiu laimės Elenai...galima vizualizuoti kaip Elena skendi palaimingame švytejime

6) Kartok tyliai kaip sau sakytum arba mintyse. Pasirinkite kaip jums patogiau.

7)Meditaciją atlik ryte 5 min ir vakare pries miega 5 min.Tačiau jei norėsis daugiau tai ne ilgiau 15 min.

PRAŠOME ATKREIPTI DĖMESĮ !!!
Ši meditacija labai stipriai valo karmą kuri reiškiasi kaip: depresija, ligos, blogi santykiai, baimiu jutimas...Todėl asmeniškai rekomenduoju - stebėkite kas darosi jūsu širdies plote jei pasijusite labai blogai baikite ...atidėkite kitai dienai.
Atsakyti
Mane irgi labai domina ši tema. Jau kelis mėnesius bandau išmokti medituoti. Skaičiau apie įvairiausias meditacijos rūšis, visur pažymima, kad nereikia prisirišti prie vieno būdo, vienos technikos, tik taip galima atrasti sau labiausiai tinkantį, nes juk visi mes skirtingi...Dar yra tokia nuomonė, kad tas būdas, kuris pradžioj atrodo sunkiausias, iš tikrųjų yra labiausiai tinkantis ax.gif Bet paskaitinėti tai vienas dalykas, bet kai iš tiesų atsisėdi ir bandai medituoti tai kaip tyčia lenda visokios mintys, pradeda niežtėti kūną ar dar kas nors g.gif Nors žinau, kad negalima prievartauti savęs, kaltinti, kad nepavyksta, bet vistiek tokios mintys pasitaiko. Aš tai pradėjau nuo sąmoningo kvėpavimo - čia kaip ir viena papraščiausių meditacijos rūšių...Bet iki šiol tai buvo tik keletas kartų, kai tikrai pajutau, kad meditacija man teikė malonumą, dažniau net išsėdėti ramiai sunkiai pavyksta... doh.gif Gal čia yra sėkmingai medituojančių, kurios galėtų patarti pradedančioms? rolleyes.gif
Atsakyti
O jūs žinote,kad dar yra pati paprasčiausia "kasdienė"meditacija?pvz.:kavos gėrimas ryte,kai visi miega,ar vakarinė vonia,ar knygos skaitymas.Tai kas padeda pabūti pačiai su savimi.Aš pvz.ryte atsikeliu anksčiau,kad galėčiau viena išgerti kavos,sudėlioti savo mintis.O tos tikrosios meditacijos mokiausi ilgai,gal po 2-jų mėn.pavyko visiškai atsipalaiduoti.galėsiu vėliau parašyti keletą paprastesnių pratimų.
Atsakyti
meskeriojimas irgi yra meditacija rolleyes.gif
ypac jei susiruosi anksti ryte...
Atsakyti
Viena is zen meditaciju formu yra kido, tai vaiksciojimas ratu su muzikos instrumentu ir ritmo musimas, tik reiktu, akd dalyvautu daugiau zmoniu. Taciau supaprastintai galima tai padaryti aksdiene meditacija, nes kai zmogus dainuoja automatiskai pasidaro sunku galvti ir "lakstyti" paskui mintis, galva tiesiog isivalo nuo minciu. Pabandykite pasileisti muzika ir vaiksciojant dainuoti, padeda biggrin.gif
Atsakyti
Alchemie, kažin ar pasileidus metalą išeitų kokia medtacija.

Man yra labai sunku susikoncentruoti... išvyti mintis iš galvos..jų visada būna tiek daug ir įvairių.
Atsakyti
Indijaa, o kaip reikia atsisėsti, kažkur girdėjau, kad kojos turi būti sukryžiuotos???? O kaip reikia baigti meditaciją, padėkoti ar šiaip ramiai pabūti ????

Tavo prašyta meditacija tuo ir gera kad nereikia, negalvoti, nes galvoji apie visus kam linki laimės biggrin.gif O jei nori medituoti be minčių, tai stebėk savo kvėpavimą. arba įsivaizduok kaip kraujas teka gyslomis ir pan., nes turbūt taip neįmanoma, kad minčių nebūtų, o gal net ir nereikia, nes kartais kyla visai neblogų biggrin.gif
Atsakyti
viskas atrodo gan sudėtingai, ypač kai beveik neturi laiko.......... g.gif
Atsakyti