Įkraunama...
Įkraunama...

Mažvydas

QUOTE(Elba @ 2008 10 29, 14:05)
Jei Azuolas ar Mazvydas, rinkciaus Mazvyda  smile.gif

drinks_cheers.gif be jokios abejones, tik Mazvydas cool.gif
Atsakyti
gražus drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laukiu nuomonių 4u.gif
Atsakyti
blink.gif Ė, neeee... Visų pirma - tai pavardė. Antra - asmeniškai man nepatinka tokie sudurtiniai kaip Mantvydas, Eimantas, tai ir Mažvydas skamba panašiai, bet aišku čia skonio reikalas. Trečia - figūruoja žodis MAŽAS, draugai vadins MAŽU, MAŽVAIKIU ir dar baisiau, vaiko vietoj tokio vardo nesirinkčiau. Ir ketvirta - pats raidžių skambesys toks agresyvokas - pabrėžtos AŽY raidės, daugokai, bet čia irgi skonio reikalas mirksiukas.gif
Taigi Aune gerai pagalvok 4u.gif
Atsakyti
Man negrazus,grubiai skamba,vadinant mazybiskai labai jau ilgas vardas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 28 gruodžio 2008 - 20:43
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2008 12 28, 20:38)
blink.gif Ė, neeee... Visų pirma - tai pavardė. Antra - asmeniškai man nepatinka tokie sudurtiniai kaip Mantvydas, Eimantas, tai ir Mažvydas skamba panašiai, bet aišku čia skonio reikalas. Trečia - figūruoja žodis MAŽAS, draugai vadins MAŽU, MAŽVAIKIU ir dar baisiau, vaiko vietoj tokio vardo nesirinkčiau. Ir ketvirta - pats raidžių skambesys toks agresyvokas - pabrėžtos AŽY raidės, daugokai, bet čia irgi skonio reikalas  mirksiukas.gif 
Taigi Aune gerai pagalvok  4u.gif

Tai va ir neapsisprendziam... Man grazus, o vyrui iskart "Katekizmas" pries akis stovi smile.gif
Vardas isties kietokas... Bet man labiau priimtini tokie vyriski vardai nei Kajus, Majus, Ainius ir pan.

Taigi, padekit apsispresti...

Papildyta:
Beje, musu su nivėjos seima skoniai panasus- kai laukemes pirmagimio, vienas is rimtu kandidatu i vardus buvo Azuolas...
Veliau sis variantas prigeso, nes emem svarstyt, kaip bus, jei vaikutis geriausiu atveju uzuags iki berzo dydzio? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Geriau Ąžuolas. Beje, Mažvydas, nors ir skamba solidžiai (gal dėl M. Mažvydo nuveiktų darbų blush2.gif ), reiškia „mažai matęs“. Ne taip ir solidu, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2008 12 28, 19:38)
blink.gif Ė, neeee... Visų pirma - tai pavardė.

bėėė, visų pirma - tai vardas, ne pavardė tongue.gif pavardė tik visų antra cool.gif
Atsakyti
Isties tai vardas. Va, ka raso Vilkpedijoje:
"Martynas Mažvydas Vaitkūnas (apie 1510 m. – 1563 m. gegužės 21 d. Ragainėje (Mažoji Lietuva) – XVI a. lietuvių rašytojas, pirmosios lietuviškos knygos autorius"

Taigi, pavarde- Vaitkunas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2008 12 29, 17:58)
bėėė, visų pirma - tai vardas, ne pavardė  tongue.gif pavardė tik visų antra  cool.gif

Žinoma, juk pavardės iš vardų ir atsiradusios cool.gif
Atsakyti
QUOTE(laukianti_stebuklo:) @ 2008 12 29, 13:15)
Geriau Ąžuolas. Beje, Mažvydas, nors ir skamba solidžiai (gal dėl M. Mažvydo nuveiktų darbų  blush2.gif ), reiškia „mažai matęs“. Ne taip ir solidu, ar ne?

Kaip man sakė vienas mano pažįstamas, tai gerai, kad matęs mažai, užtai matęs ESMĘ bigsmile.gif
ir beje žmogaus darbai įrodo, kad vardo reikšmė nieko nelemia mirksiukas.gif
Atsakyti