Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

SŪDYTA LAŠIŠA

proporcijos maždaug 1,5 kg lašišai
Reikės: lašišos, 250 g druskos, 180 g cukraus, maltų pipirų, smulkintų krapų, kas mėgsta kalendrų ar kmynų.

Visus prieskonius gerai sumaišyti. Parinkti 1,5 kg dydžio lašišai su oda tinkamą indą, kurio dugną iškloti puse prieskonių mišinio. Tada dedama žuvis ir ant viršaus supilamas likęs mišinys, gerai apspaudoma, uždengiama ir padedama šaltai 36 val.
Po 36 valandų - skanaus  :)
Atsakyti
Stai jums trejetas musu megiamiausiu zuvies patiekalu recepteliu:

LASISA GELTONAME PADAZE

Lasisos smota pabarstyti druska, prieskoniais (tik nepersistengti, lasisa - skani zuvis, nereikia jos skonio "uzmusti"). Citrinos sulciu nepilti, citrininiu prieskoniu nenaudoti! (paskui pasakysiu, kodel). Kepti orkaiteje.
Tuo metu ruosti padaza: sumaisyti pora - trejeta saukstu garstyciu su 200 ml. grietineles ir 150 ml. darzoviu sultinio.
Kai zuvis bus beveik iskepusi uzpilti ja siuo padazu ir pakepti dar 11-15 min. Stai kodel negalima citrinos - grietinele sutrauktu. Skoniui tai jokios itakos neturetu, bet vaizdas ne tas...
Salia zuvies patiekti skiltelem plaustyta citrina. Garnyrui labai tinka virti sparagai, brokoliai, mazos morkytes.
Bulves ar ryziai - jusu pasirinkimas.
Ir paskutinis akcentas - smulkiai pjaustyti krapai.



KREMINE KREVECIU SRIUBA

Pora morku ir viena nemaza pora (supjaustytus) isvirti nedideliame kiekyje vandens. Po to juos kartu su sultiniu, kuriame vire, gerai isplakti su blenderiu (mikseriu). Jei lieka gabaliuku - ne beda, dar skaniau.
Tada pilti grietinele (gal 400 ml), deti kario, peletruno, ar kitu jusu megstamu prieskoniu, pilti darzoviu sultinio (gal 200 ml). Proporcijom improvizuokit - grieztu taisykliu nera.
Po to deti krevetes. Sriuba pakaitinti iki uzvirimo, na, dar minutele pavirti ant silpnos ugnies.
Leksteje sriuba pabarstyti smulkiai supjaustytais krapais.
Valgyti su paskrudinta balta duona.


LASISOS SUFLE

Si patiekala dare vyras per praejusias Kucias. Labai skanu, netradiciska.

Taigi, reikia lasisos. Puse jos blenderiu (mikseriu) suplakti kartu su pienu ir pora - trejetu kiausiniu ir saukstu miltu. Sunku man su tom proporcijom, mes visada is akies produktus dedam. Na, tas marmalas turi gautis gana skystas, siek tiek skystesnis uz grietine.  

Deti druska ir megstamus prieskonius. As, kaip visada, uz peletruna ;D, pipiriuku. Galite deti kario - ne tik del skonio, bet ir del spalvos.

Tada likusia lasisa supjaustyti smulkuciais gabaliukais ir sudeti i jau paruosta marmala. Jei tingit terliotis, tai blenderiu plakite iskart visa lasisa, tik plakite trumpiau, kad ne iki galo susimaltu, o liktu ir zuvies gabaliuku.

Po to pilti mase i riebalais (pvz.: alyvu aliejumi, sviestu) patepta forma ir kepti orkaiteje. Kepimo laikas? Oi, tiksliai nepasakysiu. Pageidautina, kad sufle butu ne maziau kaip pora-trejeta centimetru storio, bet iskepa gana greitai - gal per pusvalandi.

Patiekti su skiltelem supjaustyta citrina.

Is garnyro tinka tik virtos darzoves - sparagai, brokoliai, morkytes, briuselio kopustai. Bulves ar ryzius uzmirskit wink.gif.

Tiesa, smulkinti krapai nepamaisys.  ;D

Skanaus!

Atsakyti
o as tai zuvi darau taip: imu juros lydekos file supjaustau gabaliukais ir pabarstau prieskoniais. uzsimaisau tesla is kiausinio puse stiklinės pieno ir miltu, tokia grietinės tirstumo. i tesla irgi dedu prieskoniu dazniausiai vegetos ar panasiu. tada volioju zuvi toje tesloje ir saukstu dedu i keptuve. labai skanu ir asaku nedaug. mes tokia zuvi vadinam "isversta zuvis"
Atsakyti
Pas mane aplamai lašišomanija prasedejo tongue.gif
Nuperku visa žuvi, kažkiek kepu, visa kita sūdau..Tada supjaustau gabaliukais, sudedu i koki uždaroma indą...o po to tik dek ant sumuštiniako...labai patogu ;D
O šiandien nupirkau lavašą, supjaustau ji gabaliukais, padedu lašisos gabaliuką, žalumynų, ir susuku..labai skanus suktinukai gaunasi...galima alyvuogėm papuošti..niami niami wink.gif
Atsakyti
QUOTE
Pas mane aplamai lašišomanija prasedejo tongue.gif
Nuperku visa žuvi, kažkiek kepu, visa kita sūdau..Tada supjaustau gabaliukais, sudedu i koki uždaroma indą...o po to tik dek ant sumuštiniako...labai patogu ;D
O šiandien nupirkau lavašą, supjaustau ji gabaliukais, padedu lašisos gabaliuką, žalumynų, ir susuku..labai skanus suktinukai gaunasi...galima alyvuogėm papuošti..niami niami wink.gif



Pabandyk su mazu citrinos gabaliuku ir krapo sakele wink.gif.
Atsakyti
QUOTE
      Kalmaru  ziedai  su bulviu kose    ;D

Isvirtus kalmarus supjaustau ziedais, ...

 8)


Niekur nerandu,kiek laiko reikia virti kalmarus ???Kazkur girdejau,kad 10 min,tai taip ir dariau,bet kazkodel tokie kaip kramtoske gavosi :-[Gal neisvire ???
Atsakyti
QUOTE


Niekur nerandu,kiek laiko reikia virti kalmarus ???Kazkur girdejau,kad 10 min,tai taip ir dariau,bet kazkodel tokie kaip kramtoske gavosi :-[Gal neisvire ???


Manau, kad kaip tik pervirė, nes juos virti reikia tik tol, kol jie pabala (apie 3 min.).
Atsakyti
gal kas zino kokiu receptu su juros gerybemis? Ziauriai megstu juros gerybes, bet namuose kaip pasigaminti zinau tik "Juros gerybiu sriuba" nors ir ta ne tokia skani kaip noreciau... ;D Tad buciau ziauriai dekinga uz visokius receptukus su juros gerybemis... niam niam ir ACIU! wink.gif
Atsakyti
[smiley=899.gif] [smiley=899.gif]Gavom dovanu didele lydeka,tai siandien farsiravau,labai skaniai gavosi,rytoj turesim sveciu,tai padarysiu siurpriza,jauciu patiks [smiley=vo.gif]!!!! ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
Naujas receptas, ypatingai tinkantis prie degtines wink.gif Nors pati dar negaminau, taciau drauge labai rekomendavo:
zodziu nusiperkame saldyta zalia skumbre (file netinka), tada ja atsildome ir nulupame oda bei isimame kaula, zodziu - isfiliuojame. tada viena filiukes puse gausiai apibarstome pipirais, druskyte, galima dar zuviai skirtais prieskoniais. tada susukame i rolmopsa, idedame i maiseli ir kisame i saldymo kamera bei joje paliekame 2-3 paras. Istraukus is kameros pjauname kaip vyniotini ir vartojame "zakuskei" prie degtinytes!
Atsakyti
norge, su ta lashishos sufle tai as biski kitaip darau. sufle shejp yra toks dalykas, kuriam VISADA naudojami ishplakti baltymai. bo jis turi ishkilti ir po to shiek tiek nusileisti. as konkrecej lashisos sufle dareu taip: zalios lashishos kavalka sumaleu, idejeu pora shaukshtu miltu, tada 3-4 kiaushiniai, baltymus ishplakti, krapu nemazai, pora shaukshtu grietines, viska ishmaishyti ir kepti riebalais ishteptoj formoj 180C apie 40 min
Atsakyti
specialiai Aferistes prashymu wink.gif

Bouillabaisse
Klasikinė žuvies sriuba-troškinys


8 porcijos
337 kalorijos 1 porcijoje
1 1/4 val.


2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas, supjaustytas
1 šviežias pankolio svogūnėlis, supjaustyti griežinėliais
4 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 šaukštas kapotų petražolių
1 lauro lapas
1 litras vandens
600 ml žuvies sultinio
500 g prinokusių pomidorų
½ šaukštelio Provanso žolelių (yra toks mišinys)
gabalėlis apelsino žievelės
¼ šaukštelio pankolio sėklų
2-3 bulvės, supjaustyti kubeliais
500 g įvairios žuvies, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
500 g įvairių kiautuotųjų vėžiagyvių (krabas, austrė ir pan.)
šafrano žiupsnis
druska, juodi malti pipirai
8 paskrudinti bagetės gabaliukai patiekti prie sriubos


1. Įkaitinkite giliame puode aliejų, kepinkite jame svogūnus, pankolį, česnakus, petražoles, lauro lapą vis pamaišant apie 5 min.
2. Supilkite vandenį, sultinį, pomidorus, žoleles, apelsino žievelę, pankolio sėklas (anyžiai). Užvirkite, uždenkite ir virkite ant lengvos ugnies apie 30 min.
3. Į sriubą sumeskite bulves, virkite dar 10 min. Nemaišykite, kad bulves nesusitrintų.
4. Sudėkite į sriubą žuvį, vėžiagyvius ir šafraną ir pasūdykite bei paskaninkite pipirais. Uždenkite ir pavirkite trumpai, kol žuvis taps matinė.
5. Ištraukite ir išmeskite lauro lapą ir apelsino žievelę.
6. Serviruokite su paskrudintom tosteryje bagetės riekelėm. Bagetės riekeles galima aptepti rouille.

Rouille:

3 česnako skiltelės, sutraiškytos
125 ml majonezo
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis čili miltelių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 mažas šviežias raudonas čili pipiras, smulkiai sukapotas
1 šaukštelis citrinų sulčių
druska


Česnaką sumaišykite su majonezu, paprikos ir čili milteliais. Tada įpilkite alyvų aliejaus po truputį vis maišant. Ant galo įpilkite citrinų sultis ir šviežią čili pipiriuką, druską. Aptepkite juo bagetės gabalėlius.


Saltinis: Mary Berry, Complete Cookbook
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 10 sausio 2004 - 23:00