QUOTE(Iš Stiklo @ 2009 10 14, 22:54)
Mergaites, ka skanaus gaminat is svieziu stintu? Tiksliau mane domintu marinatas, kuriuo jas iskeptas galima uzpilt 

Mano mama kartais darydavo tokį marinatą - į verdantį vandenį įpilti kelis šaukštus acto (turi būti rūgštuuu), druskos pagal skonį, kokį šaukštelį cukraus, morkytę supjaustytą, svogūniuką žiedeliais, priekonių elelmentariųjų - pipirų, kvapniųjų pipirų, žodž, pagal skonį. Kai daržovės išverda (hmm, gal jas pirma išvirti o paskui acta pilti, nebepamenu


Taip pat galiu pasidalint mūsų mėgiamu receptu


bet kokią žuvytę be kaulų supjaustau siaurais gabaliukais (~2 cm) pamarinuoju su prieskoniais (paprastai - žuvų) ir cirinos sultimis.
Tuomet gamimu "porcijas":
ant folijos (beveik kvadratinio lapo - 1 porcijai) dedu šiek tiek sviestuko, vieną vidutinę griežinėliais supjaustytą bulve, vėl trupinuką sviestuko, tada bulves "užkloju" žuvies gabaliukais, ant jų dedu pjaustytų pievagrybių (arba stambisi trakuotų morkų su majonezu ir česnakais arba ką tik fantazija pasufleruoja), pipiriukų, majonezo (nebūtina, bus mažiau kalorijų) ir sūrio riekelę. Foliją suvynioju kad būtų sandaru ir kepu ~200 C orkaitėje apie 35 min.