Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas svetur IV

QUOTE(Morku feja @ 2009 02 01, 16:51)
Na taip, as irgi girdejau, kad Austrijos Alpese kaip ir turetu uztekti sniego slidinejimui. Idomu butu suzinoti, kuriam resorte slidinejot. Ar daug zmoniu tokiu metu? Keisciausia, kad dar iki kovo vidurio visur high season ir kainos auskciausios  g.gif
Aciu uz linka. Tai ten supratau buvot Flattach miesteli. Minejai, kad apsistojot viesbuti, kokios mazdaug kainos ir ar rekomenduotum?

http://www.peak.at/sporthotel/ cia viesbutuko linkas. mokejom apie 1500 lt savaitei. vaziavom tiesa per lenkijos kelioniu agentura, nors tiesiogiai is ju perkant tokia pat kaina.
Nezinau jusu poreikiu, bet stai pliusai ir minusai:
pirma diena buvom soke, nes toks chemijos kvapas visur buvo (labai jie ten viska kruopsciai valo), sakes kaip reze nosi blink.gif . Pries tai buvom 4 zvaigzduciu Tatranskos Lomnicos Grand Prahoje (sita viesbuti laaabai rekomenduoju), tai ner ko zinoma 3 ir 4 zvaigzdutes lygint lotuliukas.gif bet atvaziavus tai nelabai gerai nusiteike buvom ... tikejomes kazko geresnio ax.gif
Gal geriau apie pliusus su viesbucio:
ski buso sustojimas tiesiai prie viesbucio duru, yra slidem susideti sildoma patalpa, sauna ir baseinas, ir didziausias pliusas sio viesbucio - laaabai skaniai maitino (pusryciai ir vakariene priklause wub.gif ).
Jeigu jus viesbuciai nedomina, tai sioje apylinkeje maciau nemazai prie vietiniu namu skelbimu, kad nuomojami kambariai, tai galima bandyt vietoj ieskotis. rolleyes.gif

Bet aplamai tai Molltalyje man labai patiko smile.gif

Dabar su nerimu ziuriu Italijos meteo prognozes, nes kita vos ne visa savaite lis musu Madonnoj di campiglio blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jevcia: 01 vasario 2009 - 19:54
QUOTE(Morku feja @ 2009 02 01, 14:51)
Na taip, as irgi girdejau, kad Austrijos Alpese kaip ir turetu uztekti sniego slidinejimui. Idomu butu suzinoti, kuriam resorte slidinejot. Ar daug zmoniu tokiu metu? Keisciausia, kad dar iki kovo vidurio visur high season ir kainos auskciausios  g.gif

mes slidinejom Zillertal kurorte, zmoniu turiu pasakyt buvo daug, bet kazkaip visi pasiskirste po trasas (ju kaip zinia ten begalybe) Del sniego tai tikrai galiu nuraminti, jo ten per akis thumbup.gif
Atsakyti
ir aš peržvelgiau prognozes, tai Austrijoj Ischgle (mes būsim apie 10 km iki šito miestelio), tai sniegą pranašauja uo penktadienio visai savaitei doh.gif .. o taip norėtųsi ir saulute kalnuose pasidžiaugti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pakalnutė @ 2009 01 31, 16:43)
hihihi.gif  irnesakyk.gif Mes tempėm tik 3d.  tongue.gif Ketvirtą labai pustė, tai mes namo išlėkėm. Antroje dienos pusėje  trasas labai ,,suvarydavo" doh.gif Puse trasos ledas, o kita, kalnai sniego. Išmokom tais kalniukais čiuošti  lotuliukas.gif Tačiau po tokio čiuožimo jau kaip kojas skaudėjo  doh.gif vos į mašiną galėjau įlipti  doh.gif
Bet dabar kai pagalvoju, galėjom dar pabūti, pasižvalgyti  rolleyes.gif

Mes visada Slovakuose slidinejam tik is ryto, del tos priezasties, kad popiet ten buna vien ledas. Ir sky pasas kainuoja pigiau, o tai pasiimi visai dienai, o ciuozt pasidaro nebeimanoma. Toks butu mano patarimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluko @ 2009 02 02, 10:26)
Mes visada Slovakuose slidinejam tik is ryto, del tos priezasties, kad popiet ten buna vien ledas. Ir sky pasas kainuoja pigiau, o tai pasiimi visai dienai, o ciuozt pasidaro nebeimanoma. Toks butu mano patarimas  thumbup.gif

na del skaipaso pigimo nesutinku schmoll.gif mes slidinedavome nuo 12 val tai kainuodavo su pazymejimu berods 15 euru, o nuo 8 iki 12, reikedavo pirkti visai dienai, paskui priduoti ji atgal kasininkei ir grazindavo pinigelius, bet visumoje su pazymejimu gaudavosi 18 euru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terė @ 2009 02 02, 09:58)
ir aš peržvelgiau prognozes, tai Austrijoj Ischgle (mes būsim apie 10 km iki šito miestelio), tai sniegą pranašauja uo penktadienio visai savaitei doh.gif .. o taip norėtųsi ir saulute kalnuose pasidžiaugti rolleyes.gif

Prognozės nedėkingas dalykas. Praeitą savaitę beveik visą prognozavo sniegą ir pūgas Mayrhofen'e o realiai tai buvo tik viena diena sniego. Pūgų visai nebuvo... Juk kalnai...

Na šiems metams atrodo atsislidinėjau... Mayrhofen'e palaksčiau daugiau betrasėse, tai stiprus krūvis teko. Be to, kompanija gerai slidinėjanti buvo, tai beveik jokio poilsio, kiekvieną trasą imi čiuožimu be sustojimų... Suradau, mano galva, neblogas slides - Rossignol Bandit. Kas mėgsta išlysti už trasos į minkštą sniegą - labai rekomenduoju. O ir trasoje jos klauso puikiai... Žodžiu slidės kurias galima ir nusipirkti...
Atsakyti
QUOTE(Bluko @ 2009 02 02, 11:26)
Mes visada Slovakuose slidinejam tik is ryto, del tos priezasties, kad popiet ten buna vien ledas. Ir sky pasas kainuoja pigiau, o tai pasiimi visai dienai, o ciuozt pasidaro nebeimanoma. Toks butu mano patarimas  thumbup.gif

visiskai pritariu smile.gif ryte slovakijoje geriausia ciuozinet, paskui tampa neimanoma ... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(audriusv @ 2009 02 02, 10:46)
Prognozės nedėkingas dalykas. Praeitą savaitę beveik visą prognozavo sniegą ir pūgas Mayrhofen'e o realiai tai buvo tik viena diena sniego. Pūgų visai nebuvo... Juk kalnai...

Na šiems metams atrodo atsislidinėjau... Mayrhofen'e palaksčiau daugiau betrasėse, tai stiprus krūvis teko. Be to, kompanija gerai slidinėjanti buvo, tai beveik jokio poilsio, kiekvieną trasą imi čiuožimu be sustojimų...

norėčiau, kad ir mūsiškė prognozė nepasitvirtintų ax.gif

bigsmile.gif negaliu patikėt, kad galima atsislidinėt... neblogai pasportavot thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terė: 02 vasario 2009 - 11:58
O gal galite patyrę slidinėtojai patarti, kokius būtiniausius medikamentus vežtis slidinėjant, aš tai mąstau apie eląstinius tvarsčius, tepaliuką kokį nuo skausmo, kažkaip nesinori tų "eurovaistinių" bereikalingai šelpti wink.gif
Atsakyti
O gal galite patyrę slidinėtojai patarti, kokius būtiniausius medikamentus vežtis slidinėjant, aš tai mąstau apie eląstinius tvarsčius, tepaliuką kokį nuo skausmo, kažkaip nesinori tų "eurovaistinių" bereikalingai šelpti

Tepaliukas aišku gerai. Dar padeda pirtis ar šilta vonia, baseinai atsigauti raumenukams.
Ką su elastiniais veikti tai nežinau, nelabai jie ką padės. Arba spec įtvarai ir apsaugos arba tada nieko. Nuo kelio traumos tai bent jau įtvaras apsaugos, elastinis tik kraujotaką trikdo.
Dar nuo didelio aukščio gali pradėti širdelė per smarkiai plakti ar darytis silpna. Kai kas pataria aspirino turėti.
Nuo sumušimų galima turėti kokio tepaliuko. Aš vežiausi Troxevazin.

Atsakyti
QUOTE(Sandrienė @ 2009 02 02, 14:57)
O gal galite patyrę slidinėtojai patarti, kokius būtiniausius medikamentus vežtis slidinėjant, aš tai mąstau apie eląstinius tvarsčius, tepaliuką kokį nuo skausmo, kažkaip nesinori tų "eurovaistinių" bereikalingai šelpti wink.gif

Mes visada vežamės kremą nuo saulės ir kuo stipresnį. Nes jeigu kalnuose visą dieną šviečia saulė, tai reikia tepliotis net kelis kart per dieną. Dar imam aliejų ar riebų tepalą (atradimas buvo Exipial riebus tepalas) pasitepti veidą per šalčius. Kiekvieną rytą tos pačios procedūros: išsiteplioti riebalais ir kremu nuo saulės.
Atsakyti
Sveiki, ka tik is Zilertalio slenio parvykau, patiko labai, sniegelis tikras, nepripurkstas, tik Mayrhofeno trasose zmoniu daug, po pietu kalnelius suplaka, tai jau bjauroka buna.
Atradom malonia poilsio vietele ir kunui, ir sielai "White lounge" AHORN kalne, pradedantiems slidineti puiki melyna trasa ir zmoniu nedaug, o "praprususiems" raudona labai grazi ir ilga trasa (info tiems, kas noretu dienele patinginiauti) Tiesa, buvome sauletomis dienomis. Antradieniais vakare ten organizuojami tusai.

Pritariu audriusv del oru, prognozes galima suzinoti tik esant vietoje, isijungi vietini oru kanaliuka ir pamatai 3 dienoms i prieki, na neklydo vietiniai prognozuotojai...

Degalu kainos (aktualiau buvo dujos):
95 benzino austrijoje nuo 0,91 iki 0,97 euro,
zilertalio slenyje 0,94 euro duju kaina 0,8 euro, (visai neapsimoka pilti, o ir antgalis musu masinai netiko)
vokietijos autobanuose benzinas 1,1 iki 1,3 euro, dujos 0,7 euro.
lenkijoje dujos nuo1,56 iki 1,8 zl.,
cekijoje dujos apie 2 lt gavosi.

..o del vaistu, visokios tvarsliavos ir t.t imdavau tik virskinima gerinanciu, na ir nuo persalimo ir venoruton tepalo, nes problemu turiu su venomis...jeigu jau kas atsitiktu, pirma pagalba suteiks ax.gif
Atsakyti