QUOTE(elze @ 2009 01 08, 11:33)
Zinot ko noriu paklausti - ar vartojat kuri raminamuosius ar antidepresantus, gal reikeju vaistu tik po soko? kaip jums su vaistais ar be sekasi susidoroti su sielvartu?
aš esu kategoriškai prieš bet kokius vaistus išskyrus kai jau basta... bet kiekvienai skirtingai manau... nors nepatariu jų
manau tu paklausk Rugiaveidės, nes mūsų netektys skiriasi... tau ilgesnis tarpas kančių buvo ir na kitaip...
bet vistiek jei pati sau nepadėsi, niekas nepadės, niekas... kažkaip reikia sau braukt brūkšnį, keist gyvenimą kad būtų lengviau - gal pradėk nuo kirpyklos, kardinaliai pasikeisk, bandyk pozityvint mintis...
net nežinau ką patart...
aš tupėjau gal mėnesį kaip žiūrkė savo urve, nesuprasdama nieko, kas įvyko, kas atsitiko ir tt tada, tiesiog begalvojant toptelėjo staigi mintis - keisti darbą. įlindau į internetą, radau - nusiunčiau cv ir po pusdienio gavau skambutį dėl susitikimo...
nubėgau pas draugę, pasiskolinau kostiumėlį, nes į savus po gimdymo neįlindau, nuvariau į kirpyklą, į pardę kosmetikos, po pokalbio laukė kitas, po kito darbas naujas, tik reikėjo biletenio galo išlaukt.. ir taip pradėjau gyvent... tik vakarais ir kai sėdėdama susimąstydavau tai jau apsipildavau apsipildavau... ir čia žliumdavau sėdėdama... bet mano pradžia buvo tokia, bent jau kas nieko nežinojo matė mane besišypsančią .. o širdies juk nematė
QUOTE(Klaudi Ja @ 2009 01 08, 11:33)
Gal, tai savitaiga ar sutapimas, bet viskas baigiasi laimingai. Nors daktarai dare liudnas prognozes. Nors as tokios nuomones, kad visa tai kompleksikai darant ir tikint blogiau nebus
Ir dar kalakuta kepiau su spanguoliu - brukniu padazu. Buvo skanu
manau tai saviįtaiga, bet gal kažkas ir yra
jetau, ir kaip jum uogienės su mėsa derinas... ragavau ir man nei per kur
QUOTE(Brela @ 2009 01 08, 11:38)
Na, atsipalaiduot tai neina tikrai tiesiog man reikia daugiau ramybes, geru emociju ir tikejimo...
svarbiausia tikėjimo, o dėl atsipalaidavimo - man nepavyko per tuos devynis mėnesius... net baseine plaukiodama klausydavau, ar juda...
paranoja
QUOTE(Klaudi Ja @ 2009 01 08, 11:40)
Brac ir as noriu kepti ta kaledini pyraga. Reikia ivaldyti technika. Gaila, kad ne tas galvoje buvo, kai aviukas ir stt kepe. Reikes atkapstyti ta recepta ir issiklausyneti speciu apie tam tikrus niuansus. Nes atsimenu, kad iskyldavo tam tikru kl.
kepk, gali ir šiandien - man antras užėmė vos pusvalandį darymo... tik vyras pjaustė vaisius
o klausimų kilo nes keista buvo kaip ten taip gaunas, bet kai gavos tai nebekilo ... ir receptas man nelabai aiškus buvo
bet jei darai pagal receptą viskas bus čiki - tik aš dėjau dvigubai citrinų ir apelsinų sulčių - man skaniau kvepia. o ir daugiau nebedėsiu figų, nes traška kauliukai valgant pyragą nemaloniai
QUOTE(migle31 @ 2009 01 08, 11:42)
Varškės apkepas
½ kg varškės
6 v. š. manų kruopų
4 v. š. cukraus
3 kiaušiniai
½ st. grietinės
razinų pagal skonį
½ a. š. kepimo miltelių
Viską išmaišyti gaunasi gana skysta tešla. Supilti į pateptą sviestu formą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min. Šiek tiek ataušinti formoje ir išimti .
Imk visko dvigubai maniškiui iš puskilio varškės tik vienam užtenka

ai aš dar sviestu išteptą formą džiūvėsėliais pabarstau tada gražiai atšoka ir paskrunda gražiai.... sėkmės
įsiseivinau prie kalėdinio pyrago
QUOTE(Klaudi Ja @ 2009 01 08, 11:54)
Aciu O brendziukas jauciasi, kai pyragelis subresta?
aš dariau dvigubą ir pirmą kart sulaisčiau dvigubai o po to kas savaitę po šimtą gramų supildavau beveik.... ir taip pusantroi mėnesio kas savaitę - telefone priminimus statydavaus
pradžioj gąsdinausi, nes pyragas smirdėjo brendžiu, bet kai ištraukiau iš maišo per kalėdas, per kokias tris keturias valandas jis nebesmirdėjo - išgaravo smarvė.
o brendžiukas jaučiasi tik tiek, kad riešutukai suminkštėję ir uogytės jo prisigėrę lengvai būna... o tešla nea. bet tas brendžiukas (pas mane ant jo supilta buvo pusantros bonkos) ne kaip brendžiukas o daugiau sumaišytas uogų ir jo aromatas...
patikėk, aš brendžio gyvenime negeriu, jis man šlykštus ir žiauriai smyrda, bet tą pyragą šlamščiau.... vadinas kaip ir nesijaučia,... na vienžo patikėk, labai skanu.
tik aš nedėja žemės riešutų ir graikinių, nes jų nepakenčiu. ir dėjau daugiau nei reikia džiovintų vyšnių, nes man jos nerealios... o šįkart vyšnių dar daugiau prigrūdau.
nu prirašiau galybę
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 01 08, 11:56)
Man tai gardžiausia : išverdu vištą, tam pačiam puode ir sriuba, paskui mėsą nuimu nuo kaulų ir į keptuvę - sviestuko, svogūniuko, truputis sriubos skystimo, patroškinu pora minučių - iki apsirijimo būna .
va čia ir man nerealuuuuu
QUOTE(Klaudi Ja @ 2009 01 08, 11:58)
Aciu

O brendziukas jauciasi, kai pyragelis subresta?
manau kad ne, tik uogytės malonaus įdomaus aromato. bet paties brendžio skonio nesijaučia, nes jei jaustųsi, būčiau nevalgius
QUOTE(balta avyte @ 2009 01 08, 12:05)
na kadangi as kas 2 savaites jo nelaisciau (as gal 2 kartsu laisciau), tai nelabai jis jautesi
manau dar priklauso kiek tu laistydamo jo supili. siaip jo galima isvis nelaistyti. bet as bent viena karta sulaistyciau. manau jis kaip koks konservantas veikia
ir kaip jis buvo? nu aš tai ojoj kiek laisčiau
ir kaip konservantas ir kaip gero aromato daviklis. nu man taip atrodo - jis toks sodrus tada - beje, prieš valgant aš savaitę nelaisčiau