QUOTE(are @ 2007 06 18, 19:21)
Tai vat mano klausimas, gal zinot kas nors ar MBR pakitimu nebuvimas uztikrina kad nera IS.
Deja, turiu nuvilti, kad neužtikrina

. Kartais tuos pakitimus tiesiog labai sunku aptikti, o bus ta liga ar ne - nieks negali pasakyti

.
QUOTE(Insomnia @ 2007 06 18, 21:15)
are, IS nustatymui paprastai daro keletą tyrimų - oligoklonines juostas (čia kai punkciją daro ir likvorą ima), žiūri akių dugną, nes ten būna pakitimų, atlieka Bera testą na ir galiausiai, jei visi šie tyrimai nerodo IS, tada daro MR, nes atseit jis vos ne 100% tikslus.
Man nė vienas iš tų pirminių tyrimų IS nerodė, o MR parodė.
O šiaip tai girdėjau, kad tiems, kurie ilgai serga, įvyksta kažkokie pakitimai smegenyse ir net MR rodo sumažėjusį židinių skaičių arba jų iš viso neberodo.
Niekada negirdėjau, kad nustoja rodyti esamus ar buvusius pakitimus

. Kad tie pakitimai pasidaro neaktyvūs, tai - taip (atliekant MZ suleidžiamas kontrastas nesikaupia tose pakitimų vietose), bet kad jų visai nebematyti?
Insomnia, o jums visgi pripažino ligą? Aš tai girdėjau, kad MZ rodomi dariniai gali būti visai ne SD požymiai. Kad gali būti išvis neaišku, kas ten per darinukai - juk į stuburą ar galvos smegenis taip papratai neįlįsi. Svarbesni yra visi kiti jūsų minėti tyrimai ir, jeigu, jie neigiami, tai lieka tik įtarimas, kad gali būti minėtoji liga.
Papildyta:
Nors šiaip, dar noriu pridurti, kad liga išvis labai jau paslaptinga - neaišku nuo ko, neaišku iš kur ir labai dažnai simtomai skiriasi sergančiųjų ir gydytojai man yra minėję, kad sunku nustatyti, nes netgi visi padaryti ir nepasitvirtinę tyrimai jos neatmeta. Tiesiog, sako, kad kartais taip būna ir nieko čia nepadarysi

.