Įkraunama...
Įkraunama...

KLAIPĖDOS DARŽELIAI

QUOTE(ezra @ 2009 02 04, 16:54)
Aha, vat ir prasideda. Neturi patirties. O tai kada žmogui įgyti tos patirties ir kaip? cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2009 02 04, 15:48)
Šiandien klausiau auklėtojos, kaip bus su priešmokyklinukais ir kitais.
Tai net auklėtojos pakolkas nieko nežino. Rudenį kalbėjo, kad leis auklėtojoms pabaigti kursus ir toliau mokyti savo auklėtinius, dabar aiškina, kad bus tik 2 priešmokyklinės grupės. Nesąmonė kažkokia. Viena auklėtoja pradėjo lankyti kursus, palankė metus ir metė, pasakė, kad nenori. Nenori ji mokyti savo vaikų, geriau kitai auklėtojai atiduos. Liūdna.

Man įdomu pasidarė dėl tų kursų, kiek žinau jie nesitęsia ilgiau nei 2 mėnesius, bent jau nesitęsdavo g.gif Juo labiau priešmokyklinio ugdymo kursai jau keli metai visai neorganizuojami (kiek žinau). Įdomu, kokius kursus auklėtoja galėjo lankyti metus ir po to mesti? g.gif blink.gif
Ir neliūdėkit dėl to, jei neliks dukrytė pas savo auklėtoją, nes, kiek žinau, Jūsų darželyje dirba labai puiki priešmokyklinio ugdymo pedagogė (ji jau gal penkti metai turi priešmokyklinukus) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2009 02 04, 18:20)
Neleisiu, manau. Nors jis pats labai veržiasi į mokyklą.

O dėl auklėtojos patirties, tai Simono grupę mokyklai ruošė auklėtoja, kuri iki tol priešmokyklinukų pagal naują tvarką nebuvo turėjusi. Bet rezultatais esu labai patenkinta: tiek pačiu mokymo procesu, metodais, tiek vaiko žiniomis. O svarbiausia - įskiepytu noru pažinti, išmokti, suprasti, išsiaiškinti.

biggrin.gif

tai vat, kad viskas nuo žmogaus ir jo norų bei sugebėjimų priklauso.

QUOTE(Čiunčia @ 2009 02 05, 17:12)
Man įdomu pasidarė dėl tų kursų, kiek žinau jie nesitęsia ilgiau  nei 2 mėnesius, bent jau nesitęsdavo  g.gif Juo labiau priešmokyklinio ugdymo kursai jau keli metai visai neorganizuojami (kiek žinau). Įdomu, kokius kursus auklėtoja galėjo lankyti metus ir po to mesti?  g.gif  blink.gif
Ir neliūdėkit dėl to, jei neliks dukrytė pas savo auklėtoją, nes, kiek žinau, Jūsų darželyje dirba labai puiki priešmokyklinio ugdymo pedagogė (ji jau gal penkti metai turi priešmokyklinukus)  mirksiukas.gif

Nežinau, man tiesiog viena auklėtoja taip paaiškino, o aš labai nesigilinau, nes šioje srityje nekompetentinga esu.
O kaip bus, net direktorė šiandien man nesugebėjo paaiškinti, sakė, kad tik pavasarį kažkas bus aiškiau, tai nutariau nusiraminti ir nesigilinti.
Na, mano panelė gan lengvai prisitaiko skirtingose aplinkose, bet aš nerimauju dėl pasikeitimų. ir taip jai sunku susikaupti mokslams. Kai žmogus ją pažįstą, tai gerai žino, kaip suvaldyti, o naujam gali būt sunku. Maniškei irgi nebus lengva, nors turi pratintis prie realybės.

Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2009 02 05, 22:06)
Na, mano panelė gan lengvai prisitaiko skirtingose aplinkose, bet aš nerimauju dėl pasikeitimų. ir taip jai sunku susikaupti mokslams. Kai žmogus ją pažįstą, tai gerai žino, kaip suvaldyti, o naujam gali būt sunku. Maniškei irgi nebus lengva, nors turi pratintis prie realybės.

Neskubink ivykiu, ateis laikas ir vaikas pasikeis, ir poziuris...
Atsakyti
MartaS Papasakosiu as savo patir5ti apie VYTURELI, pries leidziant i darzeli irgi prisiklausiau ziauriu pasakojimu apie vytureli bet nebuvo pasirinkimo ir teko ten leisti savo mazaji, tai net dabar, kadangi persikraustem i dragunus veziojam ji i vytureli, nes manau ten tikrai geros aukletojo - gal ne visos g.gif nes pazistam tik tris biggrin.gif vaikai beveik kas diena eina sokt ar i sporto sale, atvyksta spektakliu parodyt ir siaip daug idomybiu ismoksta... bigsmile.gif
o mums mamoms vis tiek atrodys, kad per mazai musu vaika myli, bet ner ko noret, juk mazylis gerai priziurimas, auklejamas, o savo vieta issikovot ir ismokt kaip elgtis turi jis pats thumbup.gif tik reikia stebet vaika kaip jis jauciasi, ka papasakoja gryzes is darzelio smile.gif
Maniskis pradzioj skundesi, kad ji musa verysad.gif tai pakalbejom su aukletoja, vaiki pamokem ir dabar pats didziuojasi, kad susitvarko su museikos thumbup.gif
tai manau - nepersistenkim su rupesciu ir viskas bus cikic thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Pupkiz,2009 01 14, 12:49]
1. O kam tu klausei apie auklėtoją Nijolę?

2. Beje, vau, kokios pas tamstą naujienos. bigsmile.gif thumbup.gif
[/quote]
1. Tiesiog teko pastebeti tokia situacija, kuri priverte siek tiek sunerimti... Gyvenu kaiminystej ir karta maciau kaip ji suvaikais vaiksciojo lauke, buvo kaip tik daug sniego ir vienas vaikas "atitruko" nuo visos grupes ir parkrito i sniega... ir jo niekas taip ir nejo pakelti is to sniego, prasedejus jam gal kokias 2 minutes blink.gif aukletoja tiesiog paprase kitu vaiku (tokiu pat zvribliu, vos pusmetris nuo zemes biggrin.gif ) kad prietu, pakeltu ir parvestu i buri, ta sniege sedinti vaika... blink.gif Nu kazkaip labai jau man nepatiko ta situacija... g.gif Ir dar kelis kartus maciau kaip irgi koki pabegeli nuo grupes, labai jau grubiai partempia prie visu... Nu net nezinau kaip reaguoti i toki jos elgesi.... Dabar visada kai einu pro sali ar bunu namie, vis iskisu nosi i balkona ir truputi pastebiu kaip ji elgiasi su vaikais... kaip kokia tikra bobute... biggrin.gif (truksta tik mezginio ir kitu pletku bobuciu i kompanija... biggrin.gif )

2. ax.gif biggrin.gif
[/quote]
O siaube verysad.gif Dar neužrašiau savo princesytės į draželį, žinau, kad reikia, bet tuo pačiu ir labai bijau. unsure.gif Kiek pasiklausai, kad ir auklėtojų gerų mažai belikę, kad vaikus skriaudžia... Vienu žodžiu bijau tos dienos, kada pradėti leist reiks. Į darbą žiauriai noriu grįžt, bet ir savo mažiukės į darželį nenoriu skubėti leist. Taip širdelę ir suskauda pagalvojus, kad vieną dieną reiks.
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2009 02 04, 09:56)
O čia jau visiškai nesutinku lotuliukas.gif
Požiūri į save kiekvienas žmogus susiformuoja PATS. Kaip tu jautiesi, taip į tave ir žiūri biggrin.gif

Off topic. Man keista skaityt daugiavaikių temoj, kaip mamos bijo (bijojo) kam nors pasisakyt, o po to gimdyt trečią vaiką, bo visuomens požoūris tai koks... umn.gif O paskui kiek visokių komentarų susilaukia gatvėj, kas ką pasakė, ne taip pažiūrėjo, užkliuvo, užgavo... dzievedzieve... wacko.gif
Aš turiu šešis ir man DZIN kas ką kaip apie mane galvoja... Einu iškelta galva ir turiu pripažint, sulaukiu tik palaikymo wub.gif  drinks_cheers.gif

cute, nenumenkink savęs ir savo vaiko. Minties ir žodžio galia didžiulė 4u.gif

Tokias mamas tik sveikint reikia ir džiaugtis, kad iš vis yra šiuo metu tokių mamyčių, kurios sugeba pagimdyti, užauginti, mylėti, ne vieną ir ne du vaikučius. wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2009 02 06, 10:19)
Neskubink ivykiu, ateis laikas ir vaikas pasikeis, ir poziuris...

Neskubinu, tik žinai, norisi, kad vaikas būtų geriausias. lotuliukas.gif

QUOTE(IngaEstera @ 2009 02 06, 20:39)
O siaube  verysad.gif  Dar neužrašiau savo princesytės į draželį, žinau, kad reikia, bet tuo pačiu ir labai bijau.  unsure.gif  Kiek pasiklausai, kad ir auklėtojų gerų mažai belikę, kad vaikus skriaudžia... Vienu žodžiu bijau tos dienos, kada pradėti leist reiks. Į darbą žiauriai noriu grįžt, bet ir savo mažiukės į darželį nenoriu skubėti leist. Taip širdelę ir suskauda pagalvojus, kad vieną dieną reiks.

Nieko baisaus aš nematau daržely. Va, maniškė parėjo su siaubinga mėlyne ant kojos, per šokius kažkoks berniuas pastūmė, nugriuvo snt suoliuko kampo. Va ir rezultatas. Bet taip pat ir man esant gali nutikti, taip kad nematau tragedijos.
O jei taip bijai ir turi galimybę, samdyk auklę. Tačiau nemanau, kad auklė sugebės sudaryti tokias sąlygas kaip daržely.
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2009 02 07, 20:35)
Nieko baisaus aš nematau daržely. Va, maniškė parėjo su siaubinga mėlyne ant kojos, per šokius kažkoks berniuas pastūmė, nugriuvo snt suoliuko kampo. Va ir rezultatas. Bet taip pat ir man esant gali nutikti, taip kad nematau tragedijos.
O jei taip bijai ir turi galimybę, samdyk auklę. Tačiau nemanau, kad auklė sugebės sudaryti tokias sąlygas kaip daržely.

Aš irgi panašios nuomonės. Kažkokios tai traumos dėl vaikų tarpusavio susikirtimų (na žinoma ne iki kaulų lūžių ar galvos sutrenkimų), normalus dalykas. Bet kai vaikas be jokių skrupulų skriaudžiamas pačios auklėtojos emociškai ir netgi fiziškai - einu kalbėtis ir sakau pastabas. "Atžalyne" auklėtojų yra visokių. Yra tokių, kurios ne tik, kad iš pašaukimo dirba, bet tiesiog gimusios mylėti ir ugdyti vaikus, deja yra ir labai kitokių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 07 vasario 2009 - 21:51
Sveikos mamytes, gal kas turit atsiliepimu apie darzeli Eglute ir Nykstukas. Buciau dekinga 4u.gif
I Nykstuka esu jau uzrasiusi, ir jau sulaukiau skambucio kodel vaiko nevedu i darzeli doh.gif , nors jam dar tik nepilni 9 men lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2009 02 07, 22:49)
Aš irgi panašios nuomonės. Kažkokios tai traumos dėl vaikų tarpusavio susikirtimų (na žinoma ne iki kaulų lūžių ar galvos sutrenkimų), normalus dalykas. Bet kai vaikas be jokių skrupulų skriaudžiamas pačios auklėtojos emociškai ir  netgi fiziškai - einu kalbėtis ir sakau pastabas. "Atžalyne" auklėtojų yra visokių. Yra tokių, kurios ne tik, kad iš pašaukimo dirba, bet tiesiog gimusios mylėti ir ugdyti vaikus, deja yra ir labai kitokių.

Jo, ten uklėtojų yra visokių. Mes susidūrėm jau su 6. doh.gif

QUOTE(asaraa @ 2009 02 07, 23:56)
Sveikos mamytes, gal kas turit atsiliepimu apie darzeli Eglute ir Nykstukas. Buciau dekinga  4u.gif
I Nykstuka esu jau uzrasiusi, ir jau sulaukiau skambucio kodel vaiko nevedu i darzeli  doh.gif , nors jam dar tik nepilni 9 men  lotuliukas.gif

Eglutė - spec. darželis.
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2009 02 08, 02:03)
Eglutė - spec. darželis.

o smulkiau ax.gif
Atsakyti