Įkraunama...
Įkraunama...

" cipciuko receptai "

QUOTE(Povila$ @ 2009 01 19, 22:35)
Lygtais "Karamelinis" tortas tokio glaistu buna padengtas, ar "Arbatinis"...nezinau tiksliai blush2.gif

Aha, atrodo karamelinis, kur su slyvom viduj, ar as ka maisau?Buna ir iki pardese ju uzlietu, nu gal ne karamele aisku, as tik taip netinkamai pavadinau
tai jei zinote kaip, ka prasyciau isduoti paslapti, nes man tas toks lengvas, kartais rugstokai salstelejes skonis labai patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 19, 22:40)
Aha, atrodo karamelinis, kur su slyvom viduj, ar as ka maisau?Buna ir iki pardese ju uzlietu, nu gal ne karamele aisku, as tik taip netinkamai pavadinau
tai jei zinote kaip, ka prasyciau isduoti paslapti, nes man tas toks lengvas, kartais rugstokai salstelejes skonis labai patinka 4u.gif

Taip taip, su slyvom. Dabar prisiminiau, jog tikrai toks mirksiukas.gif Isverdam kava ir nusunkiam, kad neliktu tirsciu. Dali kavos uzverdame su cukrumi, o kita dali saltos kavos sumaisome su krakmolu. Kai kava uzverda, nukeliam nuo ugnies ir supilam misini su krakmolu, vel statom ant virykles ir palaukiam kol prades virti (tik nereikia laukti kol prades ten labai kunuliuti, pradeda kilti burbuliukai ir jau viskas) atsala ir tepam ant torto, saldytuve dar labiau pastingsta. Visas proporcijas dedu is akies tai net nezinau kaip cia tiskliau apibudinti. Jeigu norite galite ipilti citrinos rugsteles ar sulciu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 19 sausio 2009 - 21:48
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 19, 22:46)
Taip taip, su slyvom.

Ui, kaip aciu 4u.gif
Atsakyti


QUOTE(Srove @ 2009 01 19, 21:26)
Atejau Cipciuko paklausti, gal zinai, kaip padaryti tokia permatoma, gaivia, nesaldzia karamele, kartais buna parduotuvese puosta ja tortu virsus, arba atskiri kai kurie pyragaiciai, po ta karamele apacioje viskas skaidriai matosi, kiek suprantu, ten zelatinos nera, nes ji lengvai pakabinama sauksciuku, yra minksta, bet nenubeganti, siandien bandziau siaip viena karamele padaryti, nu skonis gavosi fantastiskas man, isnesiau pastingti, jei normaliai susals, tai pertepimas tortui bus niam, niam biggrin.gif .Tai jei zinotum ka apie ta skaidria karamele, prasyciau sumacyti blush2.gif  4u.gif


---------------------------------------------------------

Va kuo ten užpilta ...

user posted image

Jis netgi nuo kivio nepasileidžia schmoll.gif ( kaip zele ).
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 19, 22:52)
---------------------------------------------------------

Va kuo ten užpilta ...



Hmm..., tai dabar reiks bandyt abu receptus, o tai i ta tortengusa smile.gif ten galima pilti ir kava ir visokias rugsteles ir dazus g.gif ir isgauti norima skoni?Ir jis lengvai su sauksteliu kabinasi, kaip pav. grietininis kremas? :hmJei ji pakeli su sauksteliu tai jis ir stovi taip panasiai kaip beze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 19 sausio 2009 - 22:02
QUOTE(Srove @ 2009 01 19, 22:57)
Hmm..., tai dabar reiks bandyt abu receptus, o tai i ta tortengusa smile.gif ten galima pilti ir kava ir visokias rugsteles ir dazus g.gif  ir isgauti norima skoni?Ir jis lengvai su sauksteliu kabinasi, kaip pav. grietininis kremas? :hmJei ji pakeli su sauksteliu tai jis ir stovi taip panasiai kaip beze.


Va teisingai cipciukas parode, tikreiketu skystesni daryti ir kavos pripilti, bet as greciau savo pasidrau... blush2.gif Arba dar vienas atitikmuo tai "Zele cukrus Multi", buna pirkti parduotuvese, prie cukraus padeta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 19, 21:57)
Hmm..., tai dabar reiks bandyt abu receptus, o tai i ta tortengusa smile.gif ten galima pilti ir kava ir visokias rugsteles ir dazus g.gif  ir isgauti norima skoni?Ir jis lengvai su sauksteliu kabinasi, kaip pav. grietininis kremas? g.gif


-------------------------------------------------------------------

Jis jau su cukrumi , gali nieko nepilti , o jei nori - dadėk ...pasakysiu , kad jis pilasi ant visų pyragų paviršių , kad tie bližgėtu , visose pardėse jį naudoja , nusipirk pokiuka ir pabandyk , jis skirtas 250 ml. skysčio ( vandeniui , sultims , kavai ) .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 19, 23:07)
-------------------------------------------------------------------




assa.gif aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Pasakykyt gal kas bandėt tokį antgaliuką kur daro rožytes, buvau arevitoj, ten ir buvo tas antgaliukas, pardavėja sakė kad su juo daro rožytes, paklausiau kaip tai ji sakė kad čia jau reikia mokėt daryt? g.gif g.gif dar buvi antgalių ir lapeliam daryt.
Atsakyti
[quote=cipciukas,2009 01 19, 20:40]
Taip , tiesa .....bet galima ir tik beze lygiai aptepti ir iš jos išraitymus padaryti smile.gif

Papildyta:
Papuoštas gražiai smile.gif

-------------------------------------------------------------------------------------
man atrodo,kad su beze lengviau aptept,nei cukrine mase apdengt.Pati norejau marcipanine mase dengt,tai kai man neigudusiai tai doh.gif ilgas zaismas
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2009 01 19, 18:55)
Noriu kept šiuos sausainiukus, ale sietelio neturiu. Jei su šakute sutrinsiu blogai? o gal su blenderiu? ar per kiaurasamti g.gif

NA DIDELIS AČIŪ, va čia tai idėja, galima padaryti Vasario 14 VALENTINO dienai.
GAl galima juos kaip nors paprabanginti migdolu ar kažkaip.
Bet JŪS CIPSIUKAI LAIKU , kaip visada:)
O cia laaaaaaabai trapus sausainukai

" TRAPIOSIOS SIRDELES"

3 kietai virti kiausinio tryniai
30g. cukraus
75g. cukraus pudros
130g, EVE
1saukstelis vaniles
225g. miltu

1 kiausinio trinys ( aptepimui )
truputis kokio nors dzemo ( sausainukams suklijuoti)

Kiasiniu trynius pertrinti per sieteli.
Sudeti cukru , pudra ir minksta sviesta , trinti tol , kol gausis puri mase.
Supilti vanile ir miltus.
Tesla suminkyti i rytuly ir pusvalandziui padeti saltai.

Tesla iskocioti 5mm. storio , isspausti sirdeles ( galima kokia nori forma).
Sausainiukus deti i skarda , aptepti paplaktu truniu ( as dar apideriau aguonomis ir riesutais ).
Kepti 10-15 min. 200C. orkaiteje
Atvesusius sausainukus aptepti dzemu ir suklijuoti viena su kitu .
Pabarstyti pudra .





Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriduska: 20 sausio 2009 - 11:27
Mergaitės ......iškepiau dieviško skonio pyragą wub.gif ( receptas iš laikraštuko " Naša kuxnia ").

Varškės - aguonų pyragas " ŽIEDELIS "

Juks reikės 22 cm. skersmens atidaromos formos ( aš tokioj kepiau ) .

Tešlai :

100 g. sviesto ( dėjau gerą )
150 g. miltų ( 405D)
1 pokiukas vanilinio cukraus
2-3 did. šaukštai cukraus
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių .

Varškės įdaras :

350 g. varškės ( 9 proc. riebumo )
1 did. šaukštas citrinos sulčių
2 kiaušiniai
1 pokiukas vanilės
1 did . šaukštas krakmolo ( dėjau bulvių )
4 did . šaukštai cukraus
( aš dar nutarkavau citrinos zievelę , bet nebūtina ) .

Aguonų įdarui :

125 ml. pieno
4 did. šaukštai cukraus
5 did . šaukštai maltū aguonų ( su kavamale ), jei neturite nemalkite visai
1 kiaušinis
2 did .šaukštai džiūvėsėlių ( batono ) .

Eiga :

Visus tešlai skirtus produktus gerai ištrinti , turi gautis trapi tešla .
Formą išklokite kep. popieriumi ir išklokite ją tešla ( prispauskite tešlą prie dugno ) .Borto daryti nereikia .

Visus varškės idarui skirtus produktus sumaišyti , gerai išsukti ( aš pamaliau su blenderiu ) ,ir supilkite ant tešlos .

Aguonas užpilkite verdančiu pienu ( lai išbrinksta ) , ipilkite cukrų , džiuvėsėlius ir imuškite kiaušinį , gerai išmaišykite ( aš pablenderavau ) .

Aguonų masę dėkite į maišelį su antgaliu ( galite naudoti paprastą celofaninį maišelį , tik tada nukirpkite jam galiuką 1cm . skersmens ) ir ant varškės viršaus nupieškite 3 apskritimus ( lai aguonų masė smenga i varškės masę ) .

Kepti ikaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių , 40 min. ( pas mane kepė 1 h. )

ŠLAPIAS , NERIEBUS , PURUS PYRAGAS ......kitą kartą kepsiu iš dvigubos normos .

SKANAUS ..... biggrin.gif

user posted image


Atsakyti