Idmu tai, kad as irgi esu Irina 1984 m. ir mano nestumas 30 sav.
Kaip chemikas pasakysiu, kad visa organika kenkia vaisiui, todel jei galima, tai geriau remonto nepradet, o jei jau pradejot, tai tau geriau tam laikuj pagyventi kur kitur.
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 01 07, 17:15)
Esu nescia 29sav pradejom daryti namie remonta,dabar visur pilna dulkiu,ar nekenkia tuos statibines dulkes nestumui???????
Kai buvau nescia,daremes kapitalini remonta keleta menesiu...Vaikutis gime sveikas,nors visi mane gasdino,kad del dulkiu,dazu kvapo,darbo...-bus man problemu.Nors viskas ir puiku,taciau antrasyk to nedaryciau
QUOTE(Ozkutas @ 2009 01 20, 14:08)
skaiciau kad jeigu labai kvepia ismetamu duju kvapas tai pirmas anemijos pozymis
kiek tame tiesos velnias zino
o del acetonu tai nezinau ka reiskia. as kai nueinu pas vyra i garaza tai nualpt galiu kaip man ten kvepia!!!
masinos kvapas, padangu, o masina tai isvis kazkoks vos ne sekso simbolis patapo, padangos atrodo atsikasciau kaip skanu
o kai uzkurta masina birbia tai galeciau uostyt ir uostyt, nu nerealiai skanu. na bet acetonas per daug nezavi 
per pirmaji nestuma tai prasydavau vyro kad vaziuotu paskui tuos senuosius autobusus kur juodas debesis net driekdavosi jiems vaziuojant ant kiek kvepedavo. tada isties turejau dideliu bedu su hemoglobinu.
bet siaip tokie keisti kvepiantys poreikiai gal daugiau cia del sutrikusiu hormonu?
bent jau tikiuosi 
per pirmaji nestuma tai prasydavau vyro kad vaziuotu paskui tuos senuosius autobusus kur juodas debesis net driekdavosi jiems vaziuojant ant kiek kvepedavo. tada isties turejau dideliu bedu su hemoglobinu.
bet siaip tokie keisti kvepiantys poreikiai gal daugiau cia del sutrikusiu hormonu?
mmmm kaip skanu
QUOTE(Laura01 @ 2009 01 20, 17:16)
negalima uostyti jokiu chemikalu, dazu, kliju, acetonu ir t.t. mano pusesere dare remonta namuose, daze sienas nezinodama, kad yra nescia. gydytojai liepe daryt aborta. 
tik del to, kad daze sienas liepe daryt aborta?
QUOTE(Ozkutas @ 2009 01 20, 12:32)
mes tik baigem remonta nesenai namie, na kol sveite sienas paprastai darbe budavau, bet dazyt tai pati padejau. gi dabar dazu yra bekvapiu, nebe caro ruriko laikai. nes taip jau norisi greiciau kad...
aisku kol vyksta visokie gruntavimai spakliavimai ir t.t. sveitimai tai nestukei geriau nesimalti tose dulkese... bet del dazymo... aisku jeigu tai kokie stipriu kvapu dazai... bet pas mus ne kvapo dazu nebuvo, o ir izdziuvo per vakara, mikliai.
na bet cia sienu dazai, nors ir langu dazu dabar geru yra
na bet cia sienu dazai, nors ir langu dazu dabar geru yra
Kenksmingumas nepriklauso nuo kvapo stiprumo. Jei dazai nesmirda tai dar nereiskiakad jie nera kenksmingi. Yra medziagu pakankamai nuodingu, kurios kvapo neturi. Geriau darant remonta nestukei kur kitur pagyventi ir dar po remonto kokia savaite i namus neiti, nes aplinkoje yra kensmingu medziagu.
QUOTE(zarza @ 2009 01 22, 13:19)
Kenksmingumas nepriklauso nuo kvapo stiprumo. Jei dazai nesmirda tai dar nereiskiakad jie nera kenksmingi. Yra medziagu pakankamai nuodingu, kurios kvapo neturi. Geriau darant remonta nestukei kur kitur pagyventi ir dar po remonto kokia savaite i namus neiti, nes aplinkoje yra kensmingu medziagu.
na tas tiesa, bet vien pagalvojus kad reiketu kazkur kitur miegoti nupurto
na zinoma, ir oras kenksmingas, tai pradedam uostyt, rukyt, gert jei jau kalnu oru nekvepuojam ir saltiniu vandens negeriam.
ir kas toliau bus su tokiu poziuriu?
QUOTE(Ozkutas @ 2009 01 22, 12:14)
na tas tiesa, bet vien pagalvojus kad reiketu kazkur kitur miegoti nupurto
kita vertus, siais laikais ir oras kenksmingas, nuo visko zmogus neapsisaugosi... 
Nuo visko saugotis nereikia, o nuo ko imanoma, tai geriau pasisaugoti. Gerai jei viskas gerai, o jei ne....
QUOTE(Laura01 @ 2009 01 22, 14:31)
na zinoma, ir oras kenksmingas, tai pradedam uostyt, rukyt, gert jei jau kalnu oru nekvepuojam ir saltiniu vandens negeriam.
ir kas toliau bus su tokiu poziuriu? 
nu ne, jeigu butu reikeje dvi savaites dulkese ir smarvej gyvent tai kas kita, as kalbu butent apie mano situacija, dvi dienas
sveikos, laukiuosi 3men, ir namuose vyksta remontai, tai laiptus beicuoja, tai dar kazka dazo,tai namuose kartais tenka prisikvepuoti tu kvapu, kartais buna kad ir pecius uzdumina ir namie dumu pilna buna kelias valandas. aisku ne kekviena diena. ar jums taip yra buve? nes as save vis griauzu ir galvoju kaip tai gali paveikti vaikeli?
QUOTE(renatuxaass @ 2009 02 11, 16:36)
Iš tiesų tai vaikelį galį paveikti, nes jeigu dirbtumei tokio tipo aplinkoje, kur nuolat yra cheminės medžiagos, tai būtų priskiriama pavojingai darbinei aplinkai, ir galėtumei reikalauti perkėlimo į saugią darbo aplinką dėl nėtųmo.
Viena mano darugė darė remontus nėštumo pradžioje, tai ji įtaria kad būtent dėl to vaikelis gime labai alergiškas.
Galima išeitis, kol vyksta beilcavimai, lakavimai ir darbas su kitomis lakiomis medžiagomis, gali užsidėti spec. kvėpavimo kaukę su filtrais, senukuose apie 100 lt. kainuoja. Yra tokios pigios baltos po 5 -10 lt, bet iš patirties galiu pasakyti kad jos nieko nesaugo, nes pati būdama nėsčia bandžiau su baldų lakais padirbėti, tai teko mesti tą užsiėmimą, nes paprastos kaukes neapsaugo, o brangios nenorėjau pirkti.
aisku aciu,dabar jau stengiuos nebuti ten kur daroma kazkas, bet vistiek kvapas po visa nama pasklindA. dabar tik tikiuos kad man dabar nieko nebus pakenke.
Turiu panasia problema. Tik be remonto dar esu ir tapytoja, tapau aliejiniais dazais, dziudami paveikslai skleidzia bjauru kvapa. Rytoj eisiu pas gydytoja, klausiu ar tokio pobudzio kvapai pavojingi vaisiui. Aisku, itariu jos atsakyma...