Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas VII

Aha, kažkaip pažiūrėjau tik kito namo. doh.gif Bet ir šitas butas turi vieną didelį trūkumą - visi pagrindiniai langai pietinėje pusėje, vadinasi teks amžinai dangstytis nuo saulės, nes butą prikaitins kaip orkaitę. Nors išplanavimas neblogas. Tik virtuvės nėra ir vonia mažutė. Ir man trūksta kokio tamsaus kambariuko - sandėliuko. Bet naujuose matyt retai būna šis privalumas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 30, 13:22)
Aha, kažkaip pažiūrėjau tik kito namo.  doh.gif Bet ir šitas butas turi vieną didelį trūkumą - visi pagrindiniai langai pietinėje pusėje, vadinasi teks amžinai dangstytis nuo saulės, nes butą prikaitins kaip orkaitę. Nors išplanavimas neblogas. Tik virtuvės nėra ir vonia mažutė. Ir man trūksta kokio tamsaus kambariuko - sandėliuko. Bet naujuose matyt retai būna šis privalumas.

siaip dabar naujuose daro sadeliukus prie pozeminiu parkingu - kam namuose kraut? ax.gif
Atsakyti
O tie sandėliukai už papildomą kainą? g.gif Nes pvz. šiam variante tokio nesiūlo.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 30, 13:09)
Jei turi omeny Nr. 10, tai man asmeniškai šis butas tragiško išplanavimo (tokių nesąmoningų reta) ir nevertas tokių pinigų.

Mano NT kainų Vizija artėja, po truputį po truputį, valso žingsneliu

NT agentūra: prestižinėse vietose esantys butai pigo po 100-150 tūkst. Lt Nors straipsniuke Šiaurės miestelis įvardinamas kaip prestižas, kas toli gražu prasilenkia su realybe.

as kalbu apie B7 (beveik 103kv.m.) mirksiukas.gif jis buvo berods 550T, ar tai 530T, kai kiti didesnes kvadraturos pigesni buvo uz ji, nes jis turiu daugiausiai pliusu is visu - bent jau isdestytas viename lygmenyje, turi langelius i rytine puse, kas man pliusas buvo. 2ras aukstas irgi visai neblogai, zodziu geras variantas, bent jau kai visus butus pamaciau gyvai, tai sitas buvo be konkurencijos su likusiais ten ax.gif
O ju visi langai iseina i pietine puse, nes miegamieji visi siaurineje, cia jau man minusas atrodo, bet bent jau ne svetaine siaureje..
kad prikaitins tai gal, bet siluma kaulu nelauzo tongue.gif geriau negu amzinai saltas butas del siaurines puses, kur ten saule nepasiekia rolleyes.gif
Atsakyti
smailas kampas - man minusas , dėl kurio toliau net nebesigilinčiau smile.gif

be to, jums ten su kvadratūra viskas ok? pažiūrėkit pdf'e : plotas tik 91.07.
net ir balkonus pripliusavus, tie 103 niekaip nesigauna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 30, 13:22)
Bet ir šitas butas turi vieną didelį trūkumą - visi pagrindiniai langai pietinėje pusėje, vadinasi teks amžinai dangstytis nuo saulės, nes butą prikaitins kaip orkaitę.

Kaip tik privalumas rolleyes.gif Kiek pas mus tų 'karštų vasarų'? O kiek darganotų, šaltų, lietingų dienų? Langai pietinėje pusėje - tai super, garantija, kad bute bus šviesu, saulėta, mes projektuodami namą kaip tik stengėmės, kad kuo daugiau gyv. patalpų langų būtų į pietus, nė karto dar nesigailėjom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 kovo 2009 - 19:20
QUOTE(flight @ 2009 03 30, 20:20)
Kaip tik privalumas  rolleyes.gif  Kiek pas mus tų 'karštų vasarų'? O kiek darganotų, šaltų, lietingų dienų? 

oi nesakyk.. mes vien su vakarine puse visą vasarą kepam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 03 30, 19:20)
Kaip tik privalumas  rolleyes.gif  Kiek pas mus tų 'karštų vasarų'? O kiek darganotų, šaltų, lietingų dienų?  Langai pietinėje pusėje - tai super, garantija, kad bute bus šviesu, saulėta, mes projektuodami namą kaip tik stengėmės, kad kuo daugiau gyv. patalpų langų būtų į pietus, nė karto dar nesigailėjom  smile.gif

Tikrai ne privalumas, o tragedija. Aš nuoširdžiai užjaučiu tuos gyventojus, kurių langai visą dieną troškinasi lyg orkaitėje, pvz. gyvenančių "Delfine" ar tokio tipo pastatuose kaip virš PC "Europa". Kai vasarą važiuoju pro tuos namus, amžiais langai uždangstyti taip, lyg ten būtų ne saulė, o atominė bomba. Ir pas mus būna karštų mėnesių, savaičių.
Atsakyti
Na man pietinė pusė tai tik privalumas ax.gif . Kelis kartus keičiau gyv. vietą, ir kaskart renkuosi tik pietinę pusę smile.gif
o jei jau labai nepakelia kas to ne taip jau ilgai unt mūsų krašto trunkančio karščio, tai galima ką nors sugalvot, pvz. - kondiškę, kad ir pačią minimaliausią rolleyes.gif Pramoninės, parduotuvinės neprireiktų
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2009 03 30, 20:25)
oi nesakyk.. mes vien su vakarine puse visą vasarą kepam  biggrin.gif

Taip ! todėl kad vakarinė saulė yra 'karštesnė' už pietinę, ji žemiau ir labiau kepina. smile.gif Būtent nuo vakarinės spindulių norisi slėptis už roletų ar užuolaidų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 03 30, 14:20)
smailas kampas - man minusas , dėl kurio toliau net nebesigilinčiau smile.gif

be to, jums ten su kvadratūra viskas ok?  pažiūrėkit pdf'e : plotas tik 91.07.
net ir balkonus pripliusavus, tie 103 niekaip nesigauna  g.gif

nezinau kiek pdf'e, bet "gyvai" to ploto buvo sociai, va tiek kiek reiketu butent musu poreikiams ax.gif ir kambariai man patiko, ir langai, ir kampai biggrin.gif
o kadangi neperku, tai nesigilinu i tuos kvadratus tiksliai mirksiukas.gif

QUOTE(ma @ 2009 03 30, 20:25)
oi nesakyk.. mes vien su vakarine puse visą vasarą kepam  biggrin.gif

QUOTE(flight @ 2009 03 31, 00:01)
Taip ! todėl kad vakarinė saulė yra 'karštesnė' už pietinę, ji žemiau ir labiau kepina.  smile.gif Būtent nuo vakarinės spindulių norisi slėptis už roletų ar užuolaidų  smile.gif

va flight del vakarines puses teisi biggrin.gif mes gyvenom rytine-pietine-vakarine puse, tai vakarine saule buna ilgiausiai, o pietines saules nespeji pastebet ir jau link vakaru ji cool.gif taip kad pietine puse tikrai geras variantas cool.gif be to, tame projekte balkonai ir kai kurie langai gaunasi po "pastoge", taigi dar tas stabdo tiesioginius spindulius kai saule vasara buna aukstai rolleyes.gif treciam aukste jau kitaip siek tiek, bet va tas antras a. tai sakau, kad neblogas buvo ax.gif
Atsakyti
flight, vat prie progos pasidomėk (o gal šioje temoje kas parašys), kaip realiai gyvena anapus Neries stovinčių naujų stilklinių - betoninių namų gyventojai, kurie kiekvieną mielą pavasario - vasaros kaitresnę ištisą dieną mėgaujasi saulės spinduliais. Kada bevažiuosi pro tuos namus, tiek saulė plieskia į langus. Ar prieš piet, ar apie piet, ar po piet. Praktiškai visą dieną saulės vonios rolleyes.gif

Pvz. pietiečiai savo gyvenamųjų namų langus darydavo/daro taip, kad nei vienu metu jų nepaliestų tiesioginiai saulės spinduliai, nešviestų į patalpas. Plačios stoginės (beveik metras pločio), saulė ritinėjasi kažkur viršuje, bet net vakare jei paliečiai, tai minimaliai grybšteli. Mūsų architektai įvairiai projektuoja, bet dažniausias žmonių poreikis: pusryčiai ir vakarienė su saule. T.y. virtuvė rytinėje pusėje, terasa vakarinėje arba labiau į vakarus orientuota.
Atsakyti