Aha, kažkaip pažiūrėjau tik kito namo.
Bet ir šitas butas turi vieną didelį trūkumą - visi pagrindiniai langai pietinėje pusėje, vadinasi teks amžinai dangstytis nuo saulės, nes butą prikaitins kaip orkaitę. Nors išplanavimas neblogas. Tik virtuvės nėra ir vonia mažutė. Ir man trūksta kokio tamsaus kambariuko - sandėliuko. Bet naujuose matyt retai būna šis privalumas.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 30, 13:22)
Aha, kažkaip pažiūrėjau tik kito namo.
Bet ir šitas butas turi vieną didelį trūkumą - visi pagrindiniai langai pietinėje pusėje, vadinasi teks amžinai dangstytis nuo saulės, nes butą prikaitins kaip orkaitę. Nors išplanavimas neblogas. Tik virtuvės nėra ir vonia mažutė. Ir man trūksta kokio tamsaus kambariuko - sandėliuko. Bet naujuose matyt retai būna šis privalumas.

siaip dabar naujuose daro sadeliukus prie pozeminiu parkingu - kam namuose kraut?

O tie sandėliukai už papildomą kainą?
Nes pvz. šiam variante tokio nesiūlo.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 30, 13:09)
Jei turi omeny Nr. 10, tai man asmeniškai šis butas tragiško išplanavimo (tokių nesąmoningų reta) ir nevertas tokių pinigų.
Mano NT kainų Vizija artėja, po truputį po truputį, valso žingsneliu
NT agentūra: prestižinėse vietose esantys butai pigo po 100-150 tūkst. Lt Nors straipsniuke Šiaurės miestelis įvardinamas kaip prestižas, kas toli gražu prasilenkia su realybe.
Mano NT kainų Vizija artėja, po truputį po truputį, valso žingsneliu
NT agentūra: prestižinėse vietose esantys butai pigo po 100-150 tūkst. Lt Nors straipsniuke Šiaurės miestelis įvardinamas kaip prestižas, kas toli gražu prasilenkia su realybe.
as kalbu apie B7 (beveik 103kv.m.)

O ju visi langai iseina i pietine puse, nes miegamieji visi siaurineje, cia jau man minusas atrodo, bet bent jau ne svetaine siaureje..
kad prikaitins tai gal, bet siluma kaulu nelauzo

smailas kampas - man minusas , dėl kurio toliau net nebesigilinčiau 
be to, jums ten su kvadratūra viskas ok? pažiūrėkit pdf'e : plotas tik 91.07.
net ir balkonus pripliusavus, tie 103 niekaip nesigauna

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 30, 13:22)
Bet ir šitas butas turi vieną didelį trūkumą - visi pagrindiniai langai pietinėje pusėje, vadinasi teks amžinai dangstytis nuo saulės, nes butą prikaitins kaip orkaitę.
Kaip tik privalumas

QUOTE(flight @ 2009 03 30, 20:20)
Kaip tik privalumas
Kiek pas mus tų 'karštų vasarų'? O kiek darganotų, šaltų, lietingų dienų?

oi nesakyk.. mes vien su vakarine puse visą vasarą kepam

QUOTE(flight @ 2009 03 30, 19:20)
Kaip tik privalumas
Kiek pas mus tų 'karštų vasarų'? O kiek darganotų, šaltų, lietingų dienų? Langai pietinėje pusėje - tai super, garantija, kad bute bus šviesu, saulėta, mes projektuodami namą kaip tik stengėmės, kad kuo daugiau gyv. patalpų langų būtų į pietus, nė karto dar nesigailėjom 

Tikrai ne privalumas, o tragedija. Aš nuoširdžiai užjaučiu tuos gyventojus, kurių langai visą dieną troškinasi lyg orkaitėje, pvz. gyvenančių "Delfine" ar tokio tipo pastatuose kaip virš PC "Europa". Kai vasarą važiuoju pro tuos namus, amžiais langai uždangstyti taip, lyg ten būtų ne saulė, o atominė bomba. Ir pas mus būna karštų mėnesių, savaičių.
Na man pietinė pusė tai tik privalumas
. Kelis kartus keičiau gyv. vietą, ir kaskart renkuosi tik pietinę pusę
o jei jau labai nepakelia kas to ne taip jau ilgai unt mūsų krašto trunkančio karščio, tai galima ką nors sugalvot, pvz. - kondiškę, kad ir pačią minimaliausią
Pramoninės, parduotuvinės neprireiktų

o jei jau labai nepakelia kas to ne taip jau ilgai unt mūsų krašto trunkančio karščio, tai galima ką nors sugalvot, pvz. - kondiškę, kad ir pačią minimaliausią

QUOTE(ma @ 2009 03 30, 20:25)
Taip ! todėl kad vakarinė saulė yra 'karštesnė' už pietinę, ji žemiau ir labiau kepina.

QUOTE(axa @ 2009 03 30, 14:20)
smailas kampas - man minusas , dėl kurio toliau net nebesigilinčiau 

nezinau kiek pdf'e, bet "gyvai" to ploto buvo sociai, va tiek kiek reiketu butent musu poreikiams

o kadangi neperku, tai nesigilinu i tuos kvadratus tiksliai

QUOTE(ma @ 2009 03 30, 20:25)
QUOTE(flight @ 2009 03 31, 00:01)
Taip ! todėl kad vakarinė saulė yra 'karštesnė' už pietinę, ji žemiau ir labiau kepina.
Būtent nuo vakarinės spindulių norisi slėptis už roletų ar užuolaidų 

va flight del vakarines puses teisi

flight, vat prie progos pasidomėk (o gal šioje temoje kas parašys), kaip realiai gyvena anapus Neries stovinčių naujų stilklinių - betoninių namų gyventojai, kurie kiekvieną mielą pavasario - vasaros kaitresnę ištisą dieną mėgaujasi saulės spinduliais. Kada bevažiuosi pro tuos namus, tiek saulė plieskia į langus. Ar prieš piet, ar apie piet, ar po piet. Praktiškai visą dieną saulės vonios
Pvz. pietiečiai savo gyvenamųjų namų langus darydavo/daro taip, kad nei vienu metu jų nepaliestų tiesioginiai saulės spinduliai, nešviestų į patalpas. Plačios stoginės (beveik metras pločio), saulė ritinėjasi kažkur viršuje, bet net vakare jei paliečiai, tai minimaliai grybšteli. Mūsų architektai įvairiai projektuoja, bet dažniausias žmonių poreikis: pusryčiai ir vakarienė su saule. T.y. virtuvė rytinėje pusėje, terasa vakarinėje arba labiau į vakarus orientuota.

Pvz. pietiečiai savo gyvenamųjų namų langus darydavo/daro taip, kad nei vienu metu jų nepaliestų tiesioginiai saulės spinduliai, nešviestų į patalpas. Plačios stoginės (beveik metras pločio), saulė ritinėjasi kažkur viršuje, bet net vakare jei paliečiai, tai minimaliai grybšteli. Mūsų architektai įvairiai projektuoja, bet dažniausias žmonių poreikis: pusryčiai ir vakarienė su saule. T.y. virtuvė rytinėje pusėje, terasa vakarinėje arba labiau į vakarus orientuota.